reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

kradz, mam podobnie z moją Teściową. No fajna babka, naprawdę. I na zakupy wyciągnie, na kawę, do kina... Ale na dłuższą metę trochę mnie męczy i irytuje, ma dziwne nawyki, które mi jest ciężko zrozumieć. A przede wszystkim - mało słucha, gdy się z nią rozmawia. Ale mamy się budować obok nich, dużo ziemi mają, i tak sobie umyślili. Mam pewne wątpliwości z tym związane, ale Teściowie właściwie chcą nam ten dom wybudować, więc cóż. Mój Adam nie lubi miasta, mnie jest tu dobrze, rodzinka obok. Może się z tą myślą oswoję i nie będzie tak źle... :blink:

reklama
Wróciłam.

Wizyta u fryzjera zawsze poprawia mi humor :-)

Po drodze kupiłam sobie pączka :p

Tatara też bym zjadła.

z@t pewnie masz rację ale do porodu jeszcze troche czasu jest takze obawy jeszcze ze mna zostana.

Ostatnia edycja:
Hej hej,ale wy dużo piszecię.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluje wczorajszych udanych.
Też,jestem z Wroclawia i,tez jezdze do ginekologa na Borowska i Pani doktor kazala mi zrobić wlasnie te badania karkowe na Powstańców Śląskich,ale dzwonilam tam do nich i odradzaly mi ich bo lekarz nie dal mi skierowania i mam Mlody wiek to takie badanie 424zl kosztuje i mam do was pytanie? Czy wy dostalyscie skierowanie? Placilyscie? Bo mi lekarz nie mowil,ze z plodem cos nie tak. A i wlasnie na Bielanach 13 września robią darmowe badania USG 4D warto iść? Bo sama nie wiem.
Ja pierwsza mialam cesarke, po 6 godzinach naturalnego Pawlowi zaczelo spadać tętno i cesarke wspaniale wspominam o 15:00 mialam cesarke a rano wstalam sama i smigalam juz przy malym sama i blizna tez się super goila i ja teraz ledwo widać.
No i,tez jestem w klubie zmarzluchow ;)
A w piątek jedziemy do mojego domku tęskni mi się za moim miastem i znajomymi i pokaże rodzicom USG dzidziuś na USG juz wygląda jak czlowieczek malutki :D
My,tez mamy male mieszkanko 2 pokoje i kuchnia z lazienka i nie wiem gdzie ja to wszystko dla dziecka pomieszcze. Bo syna pokój Malý ledwo jego ciuchy pomiescilam a jak rozloze lozko to nic nie mieści się :/ jakąś masakra chociaż nasz pokój większy to może lozeczko będzie w naszym pokoju ja kurcze nic nie mam po synku bo to jednak dużą różnica 7 lat to po sprzedawalam po oddawalam ;) lezaczek i mate mam wybrana,wózek tez,ale na razie wstrzymuje się z kupnem bo wole nie zapeszac ;) a lozeczko rodzice skupia bo ladne wybierają :D

Ostatnia edycja:
Anulka_marcowa planowalas zawsze drugie? Ze tyle lat trzymalas? Ja zawsze drugie chcialam,no ale wszystko inne byli ważniejsze i jakoś myslalam,ze jak będzie drugie to się po kupuje. Ale teraz jak jest dzidziuś to żaluzje ze sprzedalam bo o wiele mniej dostalam a tak to by bylo ;) i mniej wydatków wtedy,ale widocznie tak mialo być.

kradz, mam podobnie z moją Teściową. No fajna babka, naprawdę. I na zakupy wyciągnie, na kawę, do kina... Ale na dłuższą metę trochę mnie męczy i irytuje, ma dziwne nawyki, które mi jest ciężko zrozumieć. A przede wszystkim - mało słucha, gdy się z nią rozmawia. Ale mamy się budować obok nich, dużo ziemi mają, i tak sobie umyślili. Mam pewne wątpliwości z tym związane, ale Teściowie właściwie chcą nam ten dom wybudować, więc cóż. Mój Adam nie lubi miasta, mnie jest tu dobrze, rodzinka obok. Może się z tą myślą oswoję i nie będzie tak źle... :blink:

Mieszkamy na wsi i chociaż mi czasem brakuje tych miejskich rozrywek to chyba bym nie chciała teraz np. mieszkać w bloku, co innego gdzieś pod miastem to już inaczej...

Moja teściowa znowu to typowy domator, wychodzi tylko do pracy, do sklepu i ewentualnie jak odwiedzamy rodzinę. Chyba przez to jest tak irytująca, bo może jakby gdzieś wyszła do ludzi to by było inaczej. :eek:

Moi rodzice mieszkają niedaleko więc 10 minut i będę miała drugą babcię obok siebie.

Mamusia, ja na 4D chcę iść ale to chyba tak po 20 tygodniu dopiero.

Sofi, gratulacje :)

reklama
Sofi super że wizyta udana cieszę się bardzo z resztą wszystkie mają być udane i nie ma innej opcji

Ja też się szykuje na 4 D ale myślę, że dopiero po 20 tygodniu

Do góry