reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Agaawa soczek w Magnolii to dobry pomysł :) ja jestem jak najbardziej ZA :):) ja mam termin ustalony przez lekarza na 20 marca i bardzo mi sie ten termin podoba - będzie prawie wiosenne dzieciątko :)

reklama
"(...)sperma zawiera prostaglandyny – hormony, które znalazłszy się w pobliżu szyjki macicy, powodują jej dojrzewanie, co prowokuje skurcze. Przez 2–4 godziny po stosunku stężenie prostaglandyn w śluzie szyjkowym jest od 10 do 50 razy większe niż normalnie. Poza tym podczas stosunku dochodzi do naturalnego masażu szyjki macicy.(...)"

Sposoby na PRZYSPIESZENIE PORODU

ale to dopiero pod koniec ciąży jak już organizm jest gotowy do porodu...no chyba że wcześniej pojawią się problemy z utrzymaniem/ donoszeniem ciąży ale wtedy napewno lekarz zareaguje odpowiednio i po prostu da wam zakaz ;-)

Zarunia, to zbieramy jeszcze jakies inne kobietki z okolicy i organizujemy spotkanie. Fajnie by było tak sobie na żywo pogadać. A termin masz śliczny. Ale dzidzius i tak zrobi co bedzie chciał :-)

To rzeczywiście macie troszkę gorzej. My jesteśmy z tego samego miasteczka także nie będziemy musieli sie przeprowadzać.

Tak zarunia chodzi o sukienkę na mój ślub cywilny. Teraz jak K przyjedzie to jedziemy do Łodzi po odpis aktu chrztu i złożymy dokumenty w USC i z tego co wiem to trzeba miesiac czekac. Także ślub w październiku. A Kościelny w przyszłym roku. Już salę i fotografa mieliśmy zarezerwowanego na czerwiec ale przesunęliśmy na wrzesień żebym zdążyla po porodzie jakąś sukienkę kupić :-)

Cywilnego byśmy w ogóle nie brali ale K bedzie dostawał parę groszy rozłąkowego od wojska. A teraz to każdy grosz będzie się liczył zwłaszcza,że planujemy remont mojego pokoju żeby go trochę odświeżyć przed pojawieniem się dziecka.

Ostatnia edycja:
hehe Agaawa dzidziuś już robi co chce, strach pomyśleć co będzie później :):) spotkanie tak, tak Zbieramy ekipę i hulaj dusza :):)
Sealpup na razie nie jest tak źle :) mój M już chce mnie ściągnąć do siebie ale ja mam tutaj dobrą pracę, mieszkanie i cudownych przyjaciół więc słomianą wdową jestem trochę na wlasne życzenie bo szkoda mi to wszystko zostawić ot tak ....... :):)
Iman85 no to gratuluję :):)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, ale jestem podekscytowana!!! Wszystko u nas w najlepszym porządku (na tyle, na ile można to stwierdzić na tym etapie ciąży). I rzeczywiście ja na ekranie monitora zobaczyłam już dziecko. Takie prawdziwe, z rękami, nogami, mocno bijącym sercem. Zaskoczyło mnie tylko, że maluch tak intensywnie się rusza;) Nie sądziłam, że taki Robaczek już umie tak szaleć. Akurat podczas badania głaskało się po twarzy i machało lewą nogą. Coś wspaniałego:)

Hej hej czy kyos mnie jeszcze pamieta;)????nie odzywalam sie przez tydzien bo bylismy nad morzem na wsi i idpoczelismy mega od wszystkiego wypad super balam sie ze mige czuc sie roznie ale generalnie dzidius w brzuszku sprawowal sie super takze wyjazd udany. Nie dam rady przeczytac co u was moj trzylatek mi na to niepozwoli:)moze kyoras chcialaby strescic co sie wydarzylo przez ten tydzien?mam nadzieje ze byly same dobre wiadomosci..
Ja tez z wroclawia wiec chetna na spotkania;)
Dzis zaczynam II trymestr :)))))))

reklama
Do góry