reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Witaj Sofi89 :)
Bóle podbrzusza (o ile nie są bardzo intensywne) są normalne, nasze macice się powiększają (w 10 tygodniu ma już wielkość grejpfruta), a więc musi się to wszystko pięknie porozciągać :) Nic się nie martw. O ile nie ma krwawienia, wszystko jest ok. Ja jak miałam mocniejsze bóle podbrzusza i kłucie jajnika brałam zwykłą nospę :) U mnie to przychodzi falami, raz jest spokój, a raz brzuszek "pracuje". Już się przyzwyczaiłam :))

reklama
Dziekuje za szybko odpowiedz:-) Uspokoilam sie troche. Mieszkam za granica i niestety nie mam dostepu do nospy:dry:. Ogolnie to staralismy sie 3 lata i ta ciaza jest do teraz spelnieniem marzen:-) a jak sie czegos bardzo pragnie to sie jest wyczulonym na wszystko...

Sofi wiem coś o tym... Też tak mam, po długim staraniu człowiek sam nie wierzy, że może go spotkać takie szczęście i czasem myśli, że to zbyt piękne żeby było prawdziwe i musi coś pójść nie tak... w końcu to ja, a ja miałam zawsze pecha... ALE prawda jest taka, że STAŁO SIĘ, mamy to, co inne przyszłe mamusie i nie ma naprawdę powodu żeby cokolwiek poszło nie tak :D Zobaczysz, z każdym tygodniem będziesz spokojniejsza i pewniejsza. Nie chciałabym być w ciąży za granicą, bo tutaj w każdej chwili mogę wyskoczyć na usg, zadzwonić do lekarza i uspokoić się, a tam może nie być tak prosto... Ale pamiętaj, że klucz to pozytywne nastawienie - dziewczyny mi to dwa dni temu do głowy tłukły :D

Doklanie jest tak jak piszesz..Ja mieszkam w niemczech Moje wizyty u lekarza sa jak na razie co 4 tygodnie.W 12 tygodniu robia badania na wykluczenie choroby Downa i innych. Tutaj to kosztuje 80 euro.W polsce jak to jest co ile ma sie wizyty u lekarza. A ogolnie mialyscie jakies lub macie rozne dolegliwosci ciazowe. Ja mam tylko wieczorne mdlosci ale to rzadko sie zdarza i bardzo pic mi sie chce w ciagu dnia:Jeszcze nie zauwazylam zeby moje piersi sie jakos powiekszyly.czy tez tak mialyscie:-):-D:tak:

Ostatnia edycja:
Każda ciąża jest inna :) Ja mam piersi ogromne, miałam usg i są już wielkie gruczoły mleczne, a to niespełna 10 tydzień... Śmialiśmy się z lekarzem, że jak się mleczko teraz wytworzy to skwaśnieje do porodu haha ;)

Ja mam wizyty kiedy chcę bo mój mąż jest kardiologiem, a więc jako służba zdrowia mamy lepiej... to okropne, wiem :( Chodzę bezpłatne, z funduszu, ale mimo to staram się nie pojawiać u lekarza częściej niż raz na 2-3 tygodnie bo przecież po co się badać cały czas jak wszystko jest ok... lepiej dać spokój dziecince. U nas badania genetyczne też są płatne, chyba że masz skierowanie od lekarza prowadzącego ciąże, że widzi jakieś nieprawidłowości.

Trzeba dużo pić, ponoć to strasznie ważne w ciąży. Ja ciągle piję wodę z odrobiną malinowego soczku (kupiłam w sklepie zielarskim taki naturalny, z malin a nie chemii). Poza tym obiecałam sobie, że będę jeść dobrze i zdrowo, ale niestety bardzo niewiele pokarmów sprawia że nie czuję mdłości, a więc jem tak sobie :/

Dziekuje:-)

Download.png

Załączniki

• Download.png
    Download.png
    11,5 KB · Wyświetleń: 38
Dziewczyny jak sie wkleja tego suwaczka co wy macie

Witaj sofi89 :)

Jeżeli chodzi o dolegliwości w ciąży to przez kilka pierwszych dni miałam nudności i bardzo mi się spać chce. Poza tym żadnych innych dolegliwości :) Ale każda ciąża jest inna :)

Jeżeli chodzi o suwaczek to jak już go stworzysz i skopiujesz link to klikasz na taki znaczek ziemi z nieskończonością i tam wklejasz link z suwaczkiem :)

reklama
Do góry