reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Mnie dziś tak strasznie głowa bolała. Ale poszłam na spacer, zerknęłam na lumpki... I przeszło. No, jeszcze trochę się przespałam. Czyli kupić Espumisan? Jak bierzesz, to na bank bezpieczny. :)

reklama
No właśnie, nie dosyć, że się martwisz, to jeszcze obwiniasz się że się martwisz ;) Mąż mi pomaga dużo, ma takie zdroworozsądkowe myślenie :)) Niepokój nasila mi się przed badaniami, a po usg mija jak zobaczę maluszka :D Właśnie dzisiaj byłam i wiecie co? Pomachał/a rączką do mamy i taty!!!:tak:

Callinka wiem co czujesz . Ja po poprzednich ciazach tez mam czasem czarne myśli ale stwierdziłam ze na pewne sprawy nie mamy wpływu i nie ma co się zadreczac . Wiec kochana główka do góry , zacznij rozmawiać z brzuszkiem :-). Pamiętaj ze twoje zamartwianie szkodzi Tobie i maleństwu. Będzie na pewno wszystko dobrze :-).

Ja też używam tej apki :))

No raczej nie możesz przemakać ani marznąć, więc jak tylko się da, pakuj się z laptopem do wyrka tak jak ja :) A w przerwach czytam książki Stephena Kinga, piję herbatkę z imbirem i oglądam comedy central :D Ubieraj się ciepło, ja wieczorami noszę... puchową kurtę ;) W nosie mam to, że jest jeszcze lato, bo jak zawieje to brrrr :)

Anulka fajne ciuchy :)

Dziewczyny ta aplikacja to I'm expecting jest po angielsku, ale tak się uczę medycznych słówek, ciężko mi się czasami dogadać z położną..Termin porodu wyliczyła mi dokładnie jak położna mimo tego, że cykle są nieregularne.

Ja chyba zapytam się szefa czy pomogę jutro pracować z domu...chyba coś mnie bierze w Holandii do dwóch tygodni nieustannie leje i zmokłam nie raz :(

Ja się uspokajam po wizycie jak zobaczę kruszynkę :) 9 września mam pierwsze usg genetyczne... przypuszczam, że będę przed nim kiepsko spać :/ Musi być wszystko ok!!! Trzymaj się i myśl pozytywnie :)

Sny erotyczne mnie też męczą, i to jakie intensywne, matko ;) Nigdy nie miałam, a teraz co kilka dni.

Ja też spodni nie dopinam, właściwie to już od 7 tygodnia :) Lepiej nie maltretować brzuszka ciasnymi spodniami więc wskakuj na allegro śladem Anulki :)

Calinka wiem co czujesz ja mam identycznie a jeszcze jutro wizyta i stres taki,że aż mnie w żołądku ściska...jak ja się boję!!!

dziewczyny mi sny erotyczne przestały się śnić:no::no::no: a ze spaniem to dziwnie...bo najpierw nie mogę zasnąć....a potem się budzę skoro świt!!!
jutro jak po wizycie będzie ok....to lecę zamówić rogala poduchę!!!

dziewczyny a chodzicie już w ciążowych rzeczach?????ja musiałabym założyć jutro dżinsy z panelem bo w nic innego się nie dopinam:confused::confused:

Charlie ale Ty masz bidulko przeboje :(( No TSH trzeba kontrolować, mnie też wychodziły zbyt wysokie i lekarz powiedział, że nadczynność może być niebezpieczna (ale Twój wynik to jeszcze nie nadczynność, także spokojnie!!!). Ja brałam euthyrox bo miałam niedoczynność wcześniej i przez to między innymi nie mogłam zajść w ciążę, teraz odstawiłam bo powodował nadczynność, te hormony są ciężkie do upilnowania :))

A moze ktos miał jednak podobny wynik na tsh ? Proszę dziewczyny pocieszcie mnie ..

Charlie....dokładnie tak jak napisała Callinka nadczyność jest dużo gorsza od niedoczynności.
Ja od 4 lat leczę sie na niedoczynność.........ale moje początkowe TSH wynosiło 16,000.......więć dość dpory wynik. Codziennie na czczo biorę Euthyrox.......w chwili obecnej N137.......i teraz moje TSh wynosi ponad 2 . Wynik dobry.

Callinka ja też raz weszłam w nadczynność dlatego endo zmniejszyła mi dawkę hormonu.......przestać brać nie mogę ponieważ moja tarczyca w ogóle nie produkuje tyroksyny. Do końca życia będę na lekach......Ale już sie przyzwyczaiłam do tego że pierwsze co jak otwieram rano oczy to lece po leki :tak:

Charlie myslę ze jak powtórzysz wynik i będzie niepokojący to Twój lekarz skieruje Cie do endokrynologa. I nie stresuj się bo tarczyca ogólnie nie lubi stresu ;-)....wtedy też wzrasta TSH.

Czesc dziewczyny jestem tutaj nowa. Termin mam na 26.03.2015. Aktualnie jestem w 9 tygodniu ciazy. Pierwsza wizyte u mojego lekarza mam juz za soba. kolejna w nastepny wtorek.Czy was tez pobolewa lekko podbrzusze??

reklama
Do góry