reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Micela dramat totalny - trzeci tydzień już się tak męczę. I niestety jeszcze pracuję. W czwartek idę do lekarza to podpytam o zwolnienie bo nie daję rady....Może faktycznie spróbuję tej lipy albo meliski :)

reklama
Jejku wspolczuhe ja dzis odpuscilam tylko ale jutro czeka mnie juz praca niestety ehh :( tez moze przed snem meliski zazyje oby pomoglo

Iman85 ja nie leczylam sie na tarczyce , zawsze było w normie . Badania robiłam ze względu na ciaze i pisze na badaniach ze to jest dopuszczalna norma 4.004 u normalnej zdrowej osoby ale doktor mówił ze dla osoby w ciazy ciut podwyższona. No ale ja robiąc badania byłam właśnie przeziebiona...

Charlie20, oby wszystko było w porządku. :)

Witam Dziewczyny, dziś dość późno i trochę Was ponadrabiałam. Wróciłam dziś do domu, babcia stwierdziła, że nic mi nie wolno. :D Razem z A. niemal rok po ślubie w końcu zawiesiliśmy zdjęcia na ścianę :p Telefon mi się chrzani, coś muszę wymyślić, bo wnerwia jak... No, bardzo wnerwia. Babcia kręci powidła, przywieźliśmy wiaderko śliwek od Teściów. :)
Kurczę, chyba oddziałują na mnie te wahania pogodowe - wczoraj trochę zmarzłam, a dziś już boli mnie gardło. Malinki i ciepłe herbatki i mleko z miodem pójdą w ruch, kupiłam jakieś bezpieczne tabsy na gardziołko.
Co do upławów - ja mam ciągle takie mleczne. I raczej się tym nie niepokoję. :)
Nie wiem, czy u Was też są takie sklepy jak Textil Market. Dzisiaj weszliśmy i mieli tam cudowne ubranka, najdroższe za niecałe 12zł, najtańsze 4. Wyglądały na całkiem przyzwoite.

Charlie, norma tsh w I trymestrze jest od 0,1 do 2,5. Tak mam napisane w swoich badaniach (obok mam tabelkę norm). Ponieważ leczyłam się hormonami przed ciążą to też mi robili tsh i wyszło mi 1,9. Według tego opisu co mam, to wynik powyżej 2,5 świadczy o niedoczynności tarczycy. Tylko to mam na swojej liście. Ale sądzę, że poziom tsh da się regulować lekami. Kuzynka ponad dwa lata brała leki na tarczycę, w ciąży jej je odstawili na chwilę, ale potem znowu coś przepisali. Więc można się leczyć na tarczycę będąc w ciąży. Poza tym skoro lekarka kazała powtórzyć badanie to znaczy, że jeszcze nie ma co panikować tylko poczekać na drugi wynik. Dlatego na razie nie ma się co denerwować. Trzymaj się! :)

Najadłam się kapuśniaku, miałam taką ochotę .... chyba trzy miseczki zjadłam. A teraz mi jeździ w brzuchu niemiłosiernie :/

reklama
Do góry