reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Charlie, nie denerwuj się. Problemy z uzębieniem ma wiele kobiet w ciąży. Dzieciątko zabiera wiele składników odżywczych, wapń także i dlatego w ciąży jesteśmy bardziej podatne na próchnicę i inne uszkodzenia zębów. Jeśli dziąsła Ci krwawią kup sobie miękką szczoteczkę do mycia i pastę np. parodontax. Na pewno nie ma to wpływu negatywnego na malucha. Nie możesz tak się przejmować każdą pierdołką bo na prawdę się dziewczyno wykończysz psychicznie, a takie nerwy na pewno bardziej szkodzą dziecku niż krwawienie dziąseł przy myciu.
Pójdziesz do dentysty to zrobi Ci przegląd, powiedz mu o nadwrażliwości i słabych dziąseł, pewnie poleci Ci to co ja, ewentualnie jakąś specjalną pastę również zapisze. Mam nadzieję, że Cię uspokoiłam :)

Dzień dobry wszystkim, wstałam dopiero. Jest to efekt braku drzemki wczoraj po południu, więc pospałam do 8:20. Zaraz do pracy, ehhh. :)

Hej kochane córcie zaprowadziłam do przedszkola i czas zrobić jakieś zakupy. Co prawda małe bo nie wolno mi dźwigać ale zawsze coś :-). A na

Hej dziewczyny. Jestem wykończona dzisiejszą nocą. Kuba miał gorączkę i całą noc się pędrzył nam w łóżku. Biedny pędraczek. Ale żadnych objawów tylko gorączka aż 39,5 st. Pewnie jakaś alergia :-(

Ten mój krem to chyba był z AA, podpowiedziałyście mi nazwę. Szkoda, że nie pomógł. Ale coś muszę kupić, bo mnie zaczyna skóra swędzieć po tym wczorajszym wzdęciu.

Ewa, jak synek? Współczuję i Tobie i jemu. jemu, że się źle czuje, Tobie, że powinnaś dużo wypoczywać, a nie możesz... Zdrówka życzę:-)

Charlie, Ana ma rację, zmień na razie szczoteczkę i pastę do zębów. Mi się ząb posypał pod koniec ciąży, ale udało się go uratować. Dentystka kazała mi przyjśc na prześwietlenie jak tylko urodzę. Potem było śmiesznie, małego nakarmiłam i myk w auto do dentysty, 3 kanały do leczenia i tak przez 2 tygodnie.
Oj tak, o zęby i poziom wapnia trzeba dbać w ciąży, bo mała kochana pijaweczka wszystko wysysa:-)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry, Dziewczyny!

W końcu jakaś pogoda, przy której da się funkcjonować. Lubię w takie dni wejść pod kocyk. :)
Brzuszek mi się ładnie zaokrągla, właściwie z dnia na dzień widzę różnicę, to jest po prostu niesamowite! :)
Jutro wracam do Torunia, zostanę aż do obrony. Chyba jednak kupię sobie nową sukienkę ,bo mam same obcisłe, a jeszcze tydzień temu narzekałam na brak brzuszka. :D Co myślicie o tej?: Włoskie trendy klasyczna ciążowa sukienka L/XL 24h (4486291797) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Zaklepałam sobie też na fb piękną luźną koszulę, więc jestem zadowolona. :)
Mdłości już w ogóle nie mam, wraca energia! Nareszcie! :)

reklama
Do góry