reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

W życiu bym nie przypuszczała, że nadwrazliwość na zapachy jest taka męcząca :) Wchodzę np. do sklepu i zaraz muszę wyjść bo zapachy mnie przytłaczają :)

reklama
Natalia_B, no to ja mam ten sam problem z włosami na nogach. Wystarczyła depilacja raz w tygodniu, a teraz już przerzuciłam się na 2 razy! Żeby włosy na głowie tak szybko rosły:-)

Porcelany nie było do tej pory i mam nadzieję, że nadal będę tą szczęściarą i się rozmowy z uchem nie pojawią. Jeść mogę wszystko oprócz słodyczy. Kiszone ogórki pochłaniam. Chyba te zapasy na zimę co mam pójdą do końca roku...

No to ja ogólnie na wiekszosc jedzonka się skuszę, oprocz slodkiego, ale bywa, ze nie w wielkich ilosciach. spaghetti bolognese jakie dzis wcielam to byla porcja dla chlopa a nie babeczki, wiec roznie to bywa ;D Ja też bez wymiotów żadnych. Zaraz sie obejrzymy a tu zaraz w połowie ciąży, bóle kregosłupa i łażenie po sklepach ;D Muszę sie przyznać, że juz kupilam kilka rzeczy dla Łucji lub Michała :) ale to takie pierdoły typu kocyk, recznik, nozyczki do paznokci, rekawiczki, kilka par body, rożek, pieluchy tetrowe we wzorki i te flanelowe :) Czasem świetne rzeczy można dorwać w tanszych sklepach typu Pepco :) Łazicie od czasu do czasu?:)

kordosia, mówisz, że w Pepco takie okazje? Zupełnie nie po drodze mam, dawno nie byłam. Piękne imiona wybraliście! U nas już jedna Łucja jest, Michałów od groma, chociaż te imiona zawsze mi się podobały. :) W ogóle - taki napór u nas na imiona jest, że stwierdziliśmy, że rodzinie nie powiemy, dopóki się nie urodzi. :D Ale powiem Wam, że będzie Witek albo Marysia. Mój Adam już nie może się doczekać, aż się dowie, czy będzie chłopiec, czy dziewczynka. :)

I wciąż mam ochotę na te leniwe. :D

Natalia_B, no to ja mam ten sam problem z włosami na nogach. Wystarczyła depilacja raz w tygodniu, a teraz już przerzuciłam się na 2 razy! Żeby włosy na głowie tak szybko rosły:-)
Haha, a mi na głowie też tak szybko rosną, przed obroną muszę skoczyć na farbowanie, a w zeszłym tygodniu byłam ściąć warkocz. :)

Natalia, mam brata bliźniaka Michała, który w razie, gdy będzie chłopiec będzie chrzestnym. Zawsze uwielbiałam to imię, może przez tą szczególną więź? Samo brzmienie mi się niesamowicie podoba i to zdrobnienie- Misio :) M. musiał się przed ślubem zgodzić na ten mój warunek w razie dziecka kiedyś, na szczescie rowniez Mu sie podoba Michal a Łucja wybraliśmy razem, też jakiś czas temu :) Twoje imiona też fajne, chociaz Witek takie niespotykane teraz:)

w Pepco jakościowo tak sobie jesli chodzi o damskie ciuszki, ale ostatnio zajrzałam przy okazji na kącik noworodkowy i fajne byly rzeczy. Nie jakos duzo, ale te co wymienilam kupilam wiekszosc tam :) Np. taki kocyk polarowy 24 zł, recznik z zakładką na glowke do 20zł, body niemowlece jakas promocja po 2,99- 100% bawełna. Nie moglam sie powstrzymac! NO i te pieluchy tetrowe zwykle biale, ale ja kupilam np. tetrowe w kropki, tak samo pielucha flanelowa ok4 zł/szt. bardzo przydatne rzeczy. Rożek za 29 :) Specjalnie nie ma co jezdzic, ale przy okazji warto zajrzec. Niestety kazde Pepco jest inaczej wyposazone ;/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Natalia, niezle ;D Dobrze, że mąż Cie wspiera w tych zboczeniach ;D

Ja zawsze chciałam Julię, ale tych Julek jest tyle, że podziękowałam dawno temu, choc ładnie brzmi.
Anulka_marcowa koniecznie zerknij bo można trafić :) Ja wszystko kupiłam w neutralnych kolorkach typu żółty, kocyk tylko niebieski, ale nie wygląda na chłopięcy :) Jakoś róż mnie nie hipnotyzuje na szczescie :) Napisz koniecznie czy coś wybrałaś :) Ja mam plan drugi kocyk wziąć, ale niestety nie mieli wiecej wtedy tej jakości.

chciałam wrzucic foto z czescia zakupów tych ciuszkowych, ale nie widzę tu takiej opcji na forum? :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry