reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Patrycja, świetne wiadomości!:tak: Najważniejsze, że maleństwo zdrowo rośnie, a co do słabego usg to będziecie mieli kolejna okazję do podglądnięcia :-) i kolejną okazję do świętowania tak jak dzisiaj :tak:

reklama
Kradz też tak właśnie o tym myślimy :) za tydzień znowu zajrzyjmy do naszego maleństwa.
Oczywiście wszyscy już wiedzą, że Bąbelek pomachał i to właśnie do taty haha cóż może następnym razem pomacha do mamy ;) :D

Basidrak ja miałam pierwsze usg jak Bąbelek miał 4tyg. i 4dni to było na potwierdzenie ciąży.
Kolejne jak miał 6tyg. i 6dni, żeby sprawdzić jak się rozwija.
Tydzień temu Pani doktor zajrzała podczas wizyty.
Dzisiaj mieliśmy mieć przezierność, ale się nie udało, więc aby nie było za późno musimy powtórzyć je za tydzień.

Nie wiem o czym piszesz idę do wujka Google ;) lekarz o żadnej przeziernosci nie mówił. Może ja mam złego lekarza i głupia mu ufam. Operowal mnie dwa razy. Do inv mnie przygotowywał i jest na telefonale chodzę do niego prywatnie i kazał mi tylko badania zrobić i 12-14 tydz prenatalne :/

Ostatnia edycja:
Ja pierwsze usg miałam w 5 tyg - był tylko pęcherzyk, potem w 8 tygodniu, teraz kolejne zaplanowane na 12 tydzień z badaniami genetycznymi. Czyli wizyty w sumie na razie raz na miesiąc.

Hej kochane u mnie znów taka migrena ze łzy same mi się cisną do oczu :-( szlak by to trafił. Miałam dziś ogarnąć mieszkanie ale nie jestem w stanie :'( super wieści ze bąbelki rosną i maja się dobrze i niech te pierwszych 12 tygodni mjia bo ja zwariuje. Ja tez dziś kupiłam leginsy i tunike bo niby schudłam a w spodnie juz żadne się nie mogę zapiąć bo cisną ale podobno przy drugiej ciąży szybciej widać brzuszek. Odpoczywaj cie kochane i żele miłego wieczoru :-). Jak dam radę to jeszcze do was dziś zajrzę :-) buzka

reklama
Basidrak, jedno z badań prenatalnych to właśnie przezierność karkowa, więc nic się nie martw. I robi się je w tym okresie, o którym powiedział ci lekarz.

Ana, uwielbiam galaretkę, ale w połączeniu z czekoladą odpada. Nie jestem w stanie zjeść delicji. Dosyć że galaretka w czekoladzie to jeszcze biszkopt. Fuj.

Do góry