reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Dziewczyny moja pani gin mówi ze ludek jest, serduszko też a jedynie ciąża jakby troszkę młodsza, max tydzień więc chyba nie muszę się martwić ;) kolejna wizyta za miesiąc ;) dostałam ibformacje o przeziernosci i gdzie mogę ją wykonać bo lux med nie wykonuje tego badania ale mogę je zrobić gdzieś indziej. Teraz czekam 4 tygodnie na kolejna wizytę.....

reklama
Ssabrinaa, i jak się u Was sprawdzał? Wszystko było pięknie, dopóki ja się konkretnie nie rąbnęłam w zapisach - o kilka kratek. Jakiś zły dzień miałam czy coś. Ale jesteśmy szczęśliwi, że będzie Dzidzia. Bo kiedy, jak nie teraz? :)
U nas sie sprawdzila metoda do starania o bobasa,jestem pewnym portalu gdzie prowadze sobie internetowo klandarzyk i dosc sporo dziewczyn tam jest i duzo informacji tez mozna sie dowiedziec ale jako metode anty nie stosowalam bo balam sie ze wlasnie zle zinerpretuje jakies objawy itd i wpadniemy a po pierwszym dziecku mialam CC wiec nie byloby mi na reke szybkie zaciazenie ;-)
Ja też dzisiaj miałam bardzo dobry sen, jedynie około północy mnie burza obudziła, ale potem już się spało super, bo chłodzik był fajny po tym deszczu. Tylko szkoda, że trzeba było do pracy wstawać:dry:
Dostałam już telefon odnośnie wczorajszych badań i wiem, że wszystko jest bardzo dobrze, wyniki w normie więc jestem spokojniejsza. :-)
Teraz mogę już odliczać do następnej wizyty, ale to dopiero 28.08... będzie się dłużyć.

Zawsze mi się wydawało że NPR jest fajną metodą, ale jeśli się chce starać o dzidziolka :-D
Super ze wyniki masz dobre a do wizyty szybko zleci zobaczysz ;-)
A to NPR moze dzialac w dwie strony w staraniach no i jako antykoncepcja ale to jest juz dla naprawde zaawansowanych kobitek ktore znaja swoje cialo bardzo dobrze bo mala pomylka i moze byc bobasek ;-)

ana89 nie martw sie kochana owulka mogla byc pozniej a potem implantacja rowniez i dlatego fasolek jest mlodszy ;-)

Ostatnia edycja:
Ana, świetnie! :tak:

Sabina, teraz jak wiem że wszystko jest ok to dni mam nadzieję szybko zlecą, tak jak mówiłam po prostu jestem spokojniejsza o maleństwo ;-) Nie mam w zwyczaju się zamartwiać na zapas. Jestem szczęśliwa, że jest dobrze, będę dbać o siebie. Jak ma być dobrze, to będzie dobrze i nie przyjmuję innego scenariusza :-D O złych scenariuszach nie myślę i już.

Co do NPR to ja miałam bardzo nieregularne cykle więc pewnie u mnie by się nie sprawdziło, do tego baaaaardzo bolesne miesiączki więc brałam tabletki, które bądź co bądź uregulowały mi cykle i kompletnie niwelowały ból. Nie chcę się wypowiadać czy tabletki są ok czy nie, ale jako metoda anty kiedy była potrzebna się sprawdziły, choć nie taka była przyczyna ich brania przeze mnie. Po odstawieniu i powrocie do natury pomęczyłam się trochę z tym moim bólem, ale ... było warto :tak:

Dziewczyny czy wam tez zatyka sie ucho caly czas?non stop tak mam prawie takie uczucie jakbym do tunelu wjezdzala albo samolotem leciala plus lekkie piszczenie od czasu do czasu?moze to jakies zapalenie?

No właśnie wiecie że pani nie puściła mi serduszka? Pokazała mi na monitorze taką małą pulsujaca kropeczke i mówi że tu widać serce ale nie puściła mi zebym posłuchala. Skoro ta ciąża trochę młodsza to jeszcze nie słychać? ? Nie wiem...
Micela ja nie mam nic takiego więc to raczej nie objaw ciąży, może ciśnienie się zmienia na dworze i dlatego tak masz :)

No właśnie wiecie że pani nie puściła mi serduszka? Pokazała mi na monitorze taką małą pulsujaca kropeczke i mówi że tu widać serce ale nie puściła mi zebym posłuchala. Skoro ta ciąża trochę młodsza to jeszcze nie słychać? ? Nie wiem...
Micela ja nie mam nic takiego więc to raczej nie objaw ciąży, może ciśnienie się zmienia na dworze i dlatego tak masz :)

Jak byłam na wizycie 29.07 (to był 8/9 tydzień) to mój gin jak pytałam o serduszko, powiedział, że przy takim szkrabie istnieje ryzyko powstania wady serduszka przy ustawieniach takiej wiązki żeby usłyszeć bicie. Nie słyszałam wcześniej o czymś takim, ale mu wierzę. Powiedział, że przy następnej wizycie spokojnie będzie można już posłuchać. Też tylko widziałam migającą kropeczkę.

Micela, ja mam coś takiego, co prawda bez pisków, ale zatkane uszy przy deszczowej pogodzie i niskim ciśnieniu, więc może ty też?

reklama
Oo Kradz dobrze ze nie jestem sama z tym :) tak czytalam na necie ze cos z cisnieniem ale u mnie jest piekne sloneczko I nie pada wcale

Do góry