reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Patrycja!!!wow!!!gigancik:-) to chyba mocno owulka Ci się przesunęła na początek cyklu. No nie wiem nie wiem, ja zwykłam rodzić na dwa tygodnie przed terminem:-D
Kobita mi też zawsze twardniala macica podczas stosunku, a już nie daj Boże z orgazmem, to kilkuminutowy skurcz, i miało to mało wspólnego z przyjemnością. Teraz gin od dwóch tygodni dał nam ban na współżycie do konca 12 tygodnia:-(dzisiaj go podtrzymał:'( ale cóż. Zasadniczo ciąża to dla mnie super okres, dużo odczuwam, wszystko mocniej, intensywniej, pełniej dlatego żałuję że chwilowo jest to zabronione. Ale dla malucha wszystko można znieść

reklama
A mnie bolą cycki , budze sie o 5 i idę siku i mam takie mdłości w nocy i tano do 10 ze nie moge wyrobić i mąż mi juz tydzień przynosi śniadania do łóżka , robi obiady i kolacje ! Dopiero jak to napisałam teraz to zdałam sobie sprawę jakie szczęście mam ! Co prawda pomarudzi ale nie odmówi bo mowi ze to dla jego kochanej żonki i naszego dzidziulka ;) uwielbiam jak to mowi ;)

Z@t czyli to normalne.... wrrr generalnie moj gin nam nie zabronil wspolzyc ale nie mowilam mu jeszze o twardnieniu,kurcze musze spytac,troche mi przykro bedzie bez milosci z M no ale jak piszesz dla dzidziulki trzeba bedzie zniesc wszystko....
Charlie jestes w ciazy;)takie uroki ciazy,tez wstaje kolo 4-5 czasem nawet z dwa razy, mdlosci sa minimalne ale tez sie pojawiaja,cyce mniej bola ale sa wrazliwe... II trymestr coraz blizej wiec damy rade!

Patryca to chyba teraz masz jako s pozniejszy tydzien heh bo ja mam z kalkulatora 10 tyg i 1 dzien a termin z kalk na 1-3 marca ]:
Ssabrinaa ajakna imie ma Twoj synek? Samuel moze??
Wiem dziewczyny ze macie racje ale nie moge tego opanowac zaczelam pozno bo urodzilam mala majac 33 lata a wczesniej nie myslalam o dzieciach, teraz mam poczucie braku czasu gdyby nie wypalilo, zadna frajda miec stara mame ;) ehhh no i stresuje sie tym wiekiem, mlodo wygladam ale nie mam super kondycji i jeszcze jakis gowniany helicobakter

aaa na usg ide 19 wczesniej nie ma szans bo to i tak jest prywatne :-) mieszkam w kraju gdzie usg jest jedno w 22 ok tygodniu ;-) sa odchyly ale wadomo staraja sie jak najmniej, acha i polecam kazdej z Was badanie na streptokoka kazda moze to miec a mozna sie nabawic niezlego bigosu

Salomii u nas w UK sa niby planowane 2 usg ale czasem robia 3-4 jesli jest taka potrzeba Ja to juz sie nie moge doczekac tego pierwszego a na razie czekam na list ze szpitala z terminem ale mysle ze koncem sierpnia a poczatkiem wrzesnia dopiero :nerd: a synus ma na imie Sami ;-) a co to jest za badaniw?? Ja to nawet nie wiem czy takiwe tutaj robia Oo

Mnie tez cyce mniej bola sa wieksze ale nie jakies giganty :-)

Kobita z tego co wiem współżycie w ciąży jest dobre dla dludzi bo wtedy wydzielają się endorfiny a mama się rrelaksuje, podczas orgazmu natomiast dzidzia odczuwa fajne fale. Dla mnie jednak nie jest to przyjemne, bo mój brzuch zamienial się na kilka minut w jeden wielki kamień, do tego ból jakbym miała zakwasy na macicy. Ale nie da się inacZej wspolzyc, orgazm fizjologicznie to skurcze narządów rodnych.

reklama
Hej :) dzieki dziewczyny dobrze ze zdaze w takim razie :)

Pieknie,ze z wizytami wszystko ok!!Patrycja a Twoje to ogromniaste malenstwo juz!!

Salomi bedzie dobrze tylko szkoda ze tak rzadko usg robia...moja mama tez mnie urodzila dosc pozno 34 lata I nie jest zle ;)

Sealpup idziemy leb w leb ciekawe ktora pierwsza ;)

Do góry