reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
kobita już 13.08? który to będzie tc??

ana... to badanie przysługuje każdej kobiecie niezaleznie od wieku! To jest podstawa wręcz... a po 35rż to PAPPA, amniopunkcja, badania bardziej szczegółowe, inwazyjne.

Ja nie wiem ...a może ja jestem w błędzie??? Jeśli tak to sprostujcie mnie dziewczyny...
ale nie bardzo rozumiem.. tzn..nie wypowiadam się jak jest za granicą..ale w PL to konkretne USG jest za darmo (plus jeszcze połówkowe i kolejne po 30tc)... chyba że ktoś prywatnie chodzi no to wiadomo... ja np. za każdą wizytę płacę 100zł i na każdej w cenie mam już USG... a przezierność to podstawa !! No oczywiście jeśli ktoś nie chce tego badania robić to ma do tego pełne prawo... ale przysługuje ono każdej kobiecie.

A ten Pappa jest bezpłatny dla kobiet po 35 rz oraz kobiet z grupy ryzyka czyli tych które w rodzinie miały przypadki urodzeń dzieci z wadami genetycznymi. U mnie Mama i siostra mają dystrofie mięśniową ale to się nie liczy, ja nie mam żadnych objawów póki co więc nie robiłam sobie badań Ale wiem że przenoszę ten gen:-(

Ja chodzę prywatnie i w cenniku tyle jest podane za to badanie. Być może na wizycie podczas usg zrobią je bezpłatnie. .. nie wiem :) zapytam jutro.

Zmolestowalam meza zeby mi wyjął ciazowe ciuchy ze schowka. Duzo nich to po prostu luzniejsze sukienki I tunki takze jak znalazł. Bardzo szczesliwa musze tylko przeprac. Wyjelam tez swoja poduszkę I dam jej w nocy szanse. :)

sealpup ja wcz w h&m nabylam takie ni to dresy ni to sindbadki ciazowe i dzisiaj w nich smigam po domu. przynajmniej nic mnie nie ugniata :).
ja sie martwilam, ze nie mam mdlosci i chyba dzis ten stan rzeczy sie zmienil. tak jakos dziwnie jest - kwadrans mnie mdli a nastepny kwadrans wszystko e porzadku i tak naprzemiennie.

reklama
Krropelka ja właśnie dzisiaj mam podobnie. .. cieszyłam się że mdłości mnie omijają a to mogło być po prostu za wcześnie. .. bo dzisiaj na przemian, raz jest dobrze a po pól godziny zaczyna mnie mdlic. Nie mocno ale dość uciążliwie...

Do góry