reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Ja jestem w czarnej doopie :D w porze obiadu miała przyjechać tylko teściowa a w trakcie robienia zapowiedzieli się bratowa z jej mężem. Ok- dwie osoby więcej- wystarczy dla wszystkich. A skoro oni to druga bratowa ze swoim chłopakiem też chcą przyjść. W międzyczasie okazało się że kolejni goście (4 osoby) dotrą wcześniej. I tak z obiadu dla trójki zrobił mi się obiad dla wojska :) Dobrze, że miałam tyle ryby przygotowane i ugotowałam wielki gar zupy bo nie wiem co by było.

Całe szczęście mój kochany synek jest dziś grzeczny i zasnął sobie leżąc w wózku przy mnie w kuchni. No i oczywiście jak zawsze jest pełno rąk do pilnowania dziecka tak dziś każdy bardzo zapracowany. A ja mam oczywiście biegunkę z tego stresu :D

Xenian ja dzis tez od rana w dzialaniu. musialam jeszcze mieso mielone przerobic wiec zrobilam lasagne na jutro. poza tym ten ryz z papryka. no i upieklam takie paluchy drozdzowe z ciasta na pizze, bo akurat mialam troche drozdzy.

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    43,1 KB · Wyświetleń: 54
  • image.jpg
    image.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 50
  • image.jpg
    image.jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 51
Ja przy Krropelce wychodzę bardzo blado. I wszyscy się zjechali- oczywiście nikt nie chce jeść bo gorąco/ bo nie glodni. Mam ochotę powiedzieć im coś niegrzecznego ale kij :) trenuję sztuki zen.

Teść mnie drażni jak nigdy. Franek się nie wyspał bo oczywiście wszyscy się wwalili do jego pokoju jak spał i trochę marudził. "Daj mi go! On mnie lubi, niech wszyscy zobaczą jak u mnie się cieszy!" " ja go będę nosił! "

Zabrałam i położyłam znowu spać- o dziwo się udało.

I jeszcze bratowa upominała cicho barwiące się obok dzieci " EJ! W DRUGIM POKOJU SPI DZIDZIA- BĄDŹCIE CICHO" powiedziane takim głosem że by zmarłego obudziła :D

reklama
Xenian skąd to znam. Dziś u mnie też była rodzina i każdy dziecko na ręce, ale mała była przed kąpielą i ani w głowie jej ciocie i ich pieszczoty.

Do góry