reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Bachuta my tez Blw, obydwie moje starsze są bo blw i....... żżyją:-)
Dziecku się podaje specjalnie przygotowane jedzenie, bez szans na zadlawienia, a nawet jeśli to nie sadzamy dziecka z jedzeniem i nie idziemy oglądać tv do drugiego pokoju.

reklama
Elżbietka widać Michałek to niezły sportowiec. Moja na razie bawi się tylko kolankami,bo wyżej nózek nie podciąga.
Dietę rozszerzę jak dziecko nauczy się połykać, bo na razie wszysko zostaje na brodzie.
Trik z obcięciem ja zastosowałam również, i o niebo lepiej na dziecku nie ma co chwila włosów.
Ingusia połowę nocy śpi w łózeczku a drugą połowę w naszym łóżku. Na ranie umie obracać się na boki z pleców.
Jutro druga wizyta u neonatolog ciekawe co powie.:-).
Na razie wozimy się w gondoli, choć myślę, że za miesiąc będzie za krótka.w spacerówce nie da rady, bo za dużo miejsca i się przekrzywia na wszystkie strony.

Niezłe pozycje Elżbietka:)

Ja bym teoretycznie mogła ściąć włosy ale... jest mi wygodnie bo nawet jak są trochę nie świeże to zwiąże i jest ok. Druga rzecz to mój M. ma bzika na punkcie moich włosów i już kiedyś specjalnie dla niego zapuszczałam z bardzo krótkich. Żmudny proces:)

Brzuch dziś Franiowy jakby trochę lepiej. Pierwszy raz od jakiegoś czasu byłam z nim w chuście na spacerze i zaczął się dziwnie przekrzywiać na jedną stronę. Nie wiem czy to wina niestarannego wiązania czy o co chodzi... muszę go obserwować jak się układa na codzień.
Nasza podróż za kilka dni. Tak mi źle, że zostawiamy M. i lecimy na tak długo. Zobaczymy się za kilka tygodni bo M. przyleci do nas na 10 dni ale potem jeszcze miesiąc tam będziemy sami. Płakać mi się chce, bo Franek będzie wtedy zupełnie inny. Ale też cieszę się że spedzi trochę czasu z dziadkami.

Xenian rzeczywiście długo, w tym wieku miesiąc to jak rok. Ale rozumiem że rzadko bywacie w Polsce.
Moja przyjaciółka przeprowadziła się dwa lata temu z mężem i dwiema coreczkami do Dubaju i przyjeżdża z nimi na dwa miesiące do Polski bez męża( facet nie dostanie tyle urlopu. Takie są chyba minusy emigracji...jak masz urlop to oczywiste ze wracasz do Polski ale przecież chciałoby się pojechać do ciepłych krajów, zobaczyć kawałek świata...moja siostra ma taki sam problem tyle że oni mieszkają w Wiedniu już 12 lat i bez skrempowania wyjeżdżają na urlop do Włoch czy Hiszpani zamiast do Polski.

Z@t - ja nie byłam w Polsce już ponad rok. Nie chciałam latać w ciąży - w ogóle nie lubię latać. Poza tym nie było czasu bo akurat jak się dowiedzieliśmy, że będziemy rodzicami, byliśmy w środku przewracania życia do góry nogami - przeprowadzki i zmiany pracy. I niestety wszystko było na mojej głowie bo cała rodzina polega na moim języku.

Teraz urodził się Franek i jeszcze nikt oprócz moich rodziców go nie widział. Strasznie to dla mnie jest przykre, że Franek śmieje się do okna Skype na zawołanie. Prawdopodobnie to będzie jedyny możliwy tak długi wyjazd. Pewnie w marcu wrócę do pracy i nie będę mogła wziąć więcej niż dwa tygodnie wolnego. Może uda nam się wyskoczyć na kilka dni gdzieś we wrześniu.
My w ogóle z tych podróżujących. Pomimo mojej niechęci do przemieszczania się ( choroba lokomocyjna i napady biegunki) zwiedziliśmy już razem kawał świata. I nie były to wczasy all inclusive w hotelu, raczej dzikie wyprawy ze zwiedzaniem. Mamy nadzieję, że uda mi nam się zarazić Franka ciekawością świata:)

Póki co czuję że jestem mu winna ten czas w Polsce. Pewnie nigdy nie będzie tam wystarczająco długo- zawsze będzie tym dzieckiem z daleka.

Dziewczyny, jeszcze co do dopajania i rozszerzania diety. Akurat dziś Kwartalnik Laktacyjny udostępnił taki artykuł Niemowlęta i woda - czy niemowlętom woda potrzebna do picia i życia | Hafija.pl - z bloga, którego pisze jak dla mnie autorytet odnośnie karmienia piersią. Nie wiem czym się kierujecie przy podejmowaniu decyzji, ale może którąś zainteresuje ten artykuł.
Co do BLW też się boję. I bałaganu i zadławienia. Ale doszłam do wniosku, że korzyści jest tyle, że muszę poskromić swoje lęki :)

Dziewczyny macie jakieś sposoby na karaluchy ?ja nie zauważyłam ciastka pod biurkiem i w nocy ciagle coś słyszę i zauważyłam już kilka karaluchów . Jestem przerażona :(

reklama
Bachuta super link - dzięki! !! A swoją drogą to myślałam że dzieciom na piersi rozszerza się dietę po 5 a nie po 6 miesiącu!

Bebeanka super ze wszystko ok :-)

Elzbietka wow ! Niezła waga!

Charlie jedyny szybki i skuteczny sposób to zamówić dezynfekcje czy tam deratyzacje. Jak to zostawisz to one będą mnożyć się w mega tempie! Miałam ten problem jak mieszkanie w wieżowcu ze zsypem wynajmowalismy kiedyś. OK 50 zł płaciłam za tą usługę. Ale wytrute były po kilku dniach wszystkie. I gwarancja na rok jest. Wiec szukaj / dzwoń jak najszybciej bo będzie ich coraz więcej!

Do góry