reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Tutururu! Dzisiaj po dwóch dniach męki uszczęśliwiła nas piękna kupa tak obfita, że aż się nie zmieściła do pieluchy. Mimo to i tak Franek puszcza bączki i się spina, ale ja już jestem spokojniejsza. U nas dziś trochę chłodniej i Franek tylko dwa razy chciał pić. Poza tym jedzie na piersi co dwie godziny.

Bachuta - ja nie słyszałam, że po wodzie mogą być problemy z brzuszkiem. Wręcz przeciwnie- że się ją podaje jak są jakieś zaparcia.

Dziwne to jest bo teoretycznie można już wprowadzać pokarmy stałe a tu taka reakcja na zwykłą wodę...

Agaawa - pamiętam jak się tu pierwszy raz wypowiedziałam:) szukałam w necie informacji o wyprawce dla wiosennego dziecka i trafiłam tu. Było to niedługo po tym jak się dowiedzieliśmy o ciąży i byłam w ogromnym szoku, że tu już tak zaawansowane forum:)

Dziękuję za miłe przyjęcie mnie na forum. Moja dzidzia dzisiaj spała trzy razy po pół godziny. O 19 kąpiel i od 21 smacznie śpi. U nas dzisiaj upał, ale wieczorem zrobił się milutki chłodek. Ja córkę karmię piersią i choć od dawna miałam miękkie, to od 3 dni znów czuję nawał i zdaje się, że to od częstego przystawiania podczas upałów, bo trochę pociągnie i za godz z powrotem:huh:

jestem ugotowana. Ale ciągle na miękko. Przynajmniej brzuch jest nadal miękki.
juz teraz 30 st w cieniu.

Dziś misiek kończy 4 m-ce, szok jak szybko.
W nocy postanowił doskonalić swoje umiejętności obrotowe...a że łóżeczko to nie mata na podłodze, to szybko się kończy. Jeden obrót i juz szczebelki. No i wtedy wypada się zdenerwować :baffled:

Kiedy planujecie rozszerzać dietę maluszkom?
Ja wczoraj zauważyłam że Michał rusza ustami jak ja jem i od czasu do czasu śledzi ruch mojej ręki z widelcem/kubkiem

Elzbietka moja gwiazda w sobotę się obróciła po raz pierwszy i od tamtej pory oczywiście non stop się obraca ... w nocy tez jak na karmienie się obudzila to brzuchem do dołu oczywiście.
Przez te upały budzi się wcześniej bo ok 3:30 później ok 5:30 chce pierś no i ok 7 .
Ja zacznę wprowadzać nowe pokarmy za miesiąc. Czyli po skończonym 5 miesiącu.

STO LAT DLA MIŚKA! !!!!!

Xenian gratulacje. :) Dla odmiany teraz ja z wytęsknieniem czekam na kupę giganta ;)

Ja nowe produkty o ile lekarz nie zaleci inaczej planuję po 6 miesiącu. ale to ze względu na alergię.

20150707_092530.jpg
etap wielbienia własnych stóp

Załączniki

• 20150707_092530.jpg
    20150707_092530.jpg
    33,2 KB · Wyświetleń: 50
Bebeanka - ja już też mam zwykle miękkie piersi ale co jakiś czas nabierają. To pewnie też zasługa tego, że raz Franek je co 4 godziny a po kilku dniach nagle chce jeść co 2.

Franek w nocy śpi w tym miejscu, w którym go położyłam:) ewentualnie głowę na drugą stronę przekręci. Ale teraz go brzuszek bolał i cały czas śpi z nogami w górze. Tak mi go szkoda.

Już zaczynam wątpić, czy te problemy z brzuszkiem są po wodzie. Wczoraj dałam Franiowi pić tylko rano a wieczorem miał potworne problemy. Bardzo płakał i aż było słychać jak mu tam pracuje w brzuchu.

Może to z ząbkowania... bo od kilku dni pakuje uparcie wszystko do buzi i ślini się na potęgę. Gdzieś przeczytałam, że podczas ząbkowania też mogą być problemy z brzuszkiem.

U nas dziś leje. Oczywiście kurtka i folia na wózek już w pudle spakowana :D

Ja z rozszerzaniem diety poczekam pewnie do 5-go miesiąca. Może nawet dłużej, zobaczymy czy się Franiowi brzuszek wyciszy. Nie chciałabym czekać dłużej bo akurat będę wtedy u rodziców i będę mogła wprowadzać warzywa ze swojego ogródka. Tu nie mam takiej możliwości.

reklama
Elżbietka - wow! U nas jeszcze daleko do takich wygibasów.

Dziewczyny, a macie jakieś sprawdzone sposoby na poporodowe wypadanie włosów? Wyłażą mi na potęgę :/

Do góry