reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Co do biblioteki- mam zamiar korzystać z książek Annabel Karmel. Są tu bardzo polecane- dużo praktycznych porad i bardzo fajnie przepisy. Ja do tej pory sądziłam że dzieciom tylki paskudne papko-zupki o tym samym smaku a po przejrzeniu tej książki jestem w głębokim szoku jakie smakowitości można maluszkom przygotować. Niektóre z tych dań bym sama z chęcią na obiad zjadła:)

reklama
Mój starszy syn pozdrawia z obozu ;)
FullSizeRender.jpg

Załączniki

• FullSizeRender.jpg
    FullSizeRender.jpg
    36,8 KB · Wyświetleń: 49
Dziewczyny muszę wam coś pokazać! Przeżyłam naprawdę szok jak to zobaczyłam! Dopiero widzę różnicę! !!!!
Ps to ja jestem !

Rurka, super! :)

Elżbietka, to chyba jakiś obóz przetrwania ;) no ale bez przygód nie ma wakacji, grunt, że uśmiechnięty :)

U nas wczoraj leżąc na bujaczku Wojtek zaczął podnosić się do przodu. Coś mi się zdaje że przestaje mu się podobać leżenie. ;)
Wydaje mi się też że sprawniejszy jest w prawą stronę. Wiecie może jak go zachęcić do ćwiczeń także lewej strony? Nawet jak go celowo na lewym boku ułożę to i tak ostatecznie przekręci się na plecy lub na ukochany prawy boczek...

Rurka - połowa Ciebie :)

Martefka - ja zaczęłam kłaść Franka do łóżeczka w drugą stronę i siła rzeczy układa się na drugim boku czasem. I zabawki na macie zamieniam często miejscami bo ma swoje ulubione:)

Rurka wow super gratuluję ale z Ciebie lasencja

ja też zmieniam często pozycję Huberta i obracam w łóżeczku denerwuje się przy tym że z ulubionej strony nie ma jego ulubionej zabawki
a w łóżeczku obojętnie jak go położę to i tak skręca się na prawą stronę i śpi w poprzek
Elżbietka a jak mam teraz pocałuje :-)

Witajcie mamusie. Dlugo mnie nie bylo. Mam pytanie. Od kiedy mozna podawac dziecku juz inne jedzenie jak mleko. Mala jest karmiona mm i chciala bym jej zaczac wprowadzac powoli np marchewke.moge juz dawac czy lepiej poczekac. Niektorzy mowia ze moznapo lyzeczce dziennie juzdawac inni mowia czekac

reklama
Dzień dobry!
Martefka ja też właśnie kładę Hanię raz na jedną stronę raz na drugą i tak samo w zabawie czy w wózku. Np wcześniej też wyraźnie wolała jedna pozycję.

Rurka super wyglądasz. Ile właściwie przytyłaś w ciąży?
Ja mam - 3kg ale to niestety wina stresu. Niby chciałam schudnąć wiecej niż przytyłam ale...

A propos diety to chce powoli rozszerzać żeby Hania szybciej przybierała na wadze bo musi do operacji też być większa i silniejsza. Ostatnio dałam jej dwie łyżeczki marchewkì i tu pytanie do doświadczonych mam. Przez trzy dni nie było kupy a zwykle były dwie dziennie, dziś była meeeega wielka i oczywiście ze zmienioną konsystencją, gęściejsza. Zapewne to normalne ale Hanię trochę się z nią męczyła czy to normalne czy to sygnał ze marchewka jest bee?
jak w szpitalu zagęszczaliśmy jej mleko bo miala problem z połykaniem to też było podobnie ale potem radziła sobie z taką kupą wiec teraz pewnie jelita muszą się przyzwyczaić?

Do góry