reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

Xenian milo, ze ktos za mna tesknil :). a ja w sumie bylam jak mnie nie bylo ;). znaczy czytalam. ale tak jakos jak mialam wene pisac to nie chcialo mi sie jedna reka. a jak mialam wolne obie to wena znikala. czasem tak mam.

a u mnie dzis dzien taki, ze chcialabym zeby juz sie skonczyl. Filip mial dzis zakonczenie roku. na 9.15. oczywiscie rano sie okazalo, ze zlapalismy gume w wozku wiec zostalo mi nosidlo. juz to mnie wpienilo. bo Teos uwielbia slac w wokzu na dworze. potem okazalo sie, ze postanowilao dzis nadejsc lato ( po wczorajszej oszukanczej prognozie gdzie to caly dzien mialo swiecic sloneczko a nie s wiecilo wcale to niezbyt wierzylam, ze dzis bedzie inaczej). zaraz na dworze zaczelam rozdziewac siebie i chlopakow z bluz, bo szlo sie ugotowac.
ale cofajac sie jeszcze do mieszkania. mam wychodzic. jakies 5 min na dltarxie pod szkole. nie moge znalezc klucza od drzwi ( F wcz je zamykal) wkoncu wyszlam nie zamykajac.
po zakonczeniu roku spotkanie z rodzicami innym maluchow w przychodni. taka grupa rodzicow zeby sobie z pielegniarka pogadac o tym i owym. Teos na tym spotkaniu obsral sie tak, ze mial pol plecow w pomaranczowej kupie. oczywiscie mial na sobie baile body na ramiaczkach i biala koszule w kratke. to juz norma. on zawsze zasrywa sobie plecy jak ma cos bialego na sobie. Wasze Maluchy tez tak maja? jakos go ogarnelam, ciuchy w worek a potem w domu w,avzylam z nimi. z koszuli zeszlo odrazu a body sie orzytula do wanisha.
M wrocil do pracy, ja zabralam sie za obiad. i zjadlam go sama, bo Filipa babcia zabrala na obiad i lody.
a teraz siedze i powinnam sie za cos wziac. a nic mi sie nie chce. Teos spi.

reklama
Krropelka - u nas też się zdarzają takie wpadki kupowe. Ale na szczęście coraz rzadziej bo Franek dorósł trochę do pieluch i już go nie muszę zaklejać na zakładkę.

a jak oczka Waszych Maluchow? klaruje sie juz powoli jakis kolor?

Weronika chyba będzie miała niebieskie (po mamie ;-)). Urodziła się z granatowymi, a teraz jej jaśnieją od źrenic. Starsza córka ma brązowe (po tacie), a syn też niebieskie.

Co do uszek to myślę, że żadne kombinowanie z przyklejaniem nic nie da, bo jak w genach ma zapisane odstające to po pewnym czasie i tak będą odstawać. Moja szwagierka ma odstające uszy i jej córka na początku tak jak wszystkie niemowlaki miała przylegające do głowy, a dopiero po roku zaczęły jej odstawać:sorry:

My dzisiaj obchodzimy 11 rocznicę ślubu, tyle lat zleciało nie wiadomo kiedy?:-p

AgaMonika to wszystkiego naj naj naj :-D kolejnych jedenastu conajmniej :-D ... my dokładnie miesiąc temu 8 rocznicę mieliśmy .... rany jak pomyślę ile razem przeżyliśmy przez te osiem lat ... ciekawe co nas jeszcze czeka ...

Dzieci śpią ja w wannie a chłop piwko sączy zimne i mi smak robi :-p

AgaMonika niezly staz :tak:. a ja wlasnie dzis sobie uswiadomilam, ze mojego M poznalam 10 lat temu. ale jestesmy razem od 5.

rurka ja piwa nie lubie. nawet zapach mnie drazni. ale takiego schlodzonego sommersby to bym sobie lyknela z checia :tak:. inne alkohole moga dla mnie nie istniec.

M zmienil detke w wozku i na sam wieczor poszlismy sobie wszyscy na dluugi spacer. Filip jechal na rowerze. jeszcze przyjemnie sloneczko swiecilo.

a jutro jedziemy zawiezc Filipa na urodziny. do miasteczka obok. a po urodzinach sprzedaje Filipa babci do srody.

Krropelka - masz z tą babcią raj:)

My takiego stażu pięknego nie mamy. Pod koniec wakacji suknie nam 2 lata-5 lat znajomości. M do tej pory wspomina, że podczas naszego pierwszego spotkania podeszłam do niego po kilku minutach i powiedziałam, że będzie moim mężem. I tak to się wszystko zaczęło:)

Franek oczywiście wstał o 6.00 rano. Najbardziej mnie drażni to, że on po godzinie już sobie smacznie drzemie a ja już raczej nie zasnę.

Macie jakieś sprawdzone sposoby na wypadanie włosów? Bo już sobie nie radze. Lekarz mi wczoraj powiedział, że to normalne podczas karmienia piersią i samo przejdzie. No fajnie, tylko kiedy:D?

Xenian, ja po suszeniu włosów mam całą podłogę zaslana włosami, a ze mam bieluśką podłogę w łazience a włosy ciemne to widać ile ich tam jest. Mi się sypią garściami, wolę je zwiazywac bo jak gdzieś idę to wstyd bo wiadomo kto zostawia ślady.
My po tym weselu mamy tak rozwalony rytm ze szok. Gosia śpi po 2 godziny dziennie łącznie, nie ma mowy o spaniu ciurkiem, śpi rano do 9 potem zasypia koło 12 do 12.30 potem koło 14 do 15-16 i potem dopiero o 19 już na noc:-ojestem w szoku ile ona wytrzymuje bez snu bo to był mój mały spiochus. Czuła chustę i od rrazu zakładała w sen, teraz w większości noszę ją "na trzeźwo"i jak dochodzę do miejsca przeznaczenia muszę wyjmowac.

Xenian odwaznie :-D. a mi mojego M przedstawil moj ex kiedy jeszcze nie byl exem. chodzili razem do szkoly jezykowej. wowczas nawet nie przypuszczalam, ze kiedys bede z M. zreszta w ogole nie patrzylam na niego jak na faceta. raz z racji, ze z kims bylam a dwa to roznica wieku- jest 7 lat mlodszy.
raz bylam z ex na obiedzie u M i jego Babci. miala ponoc potem powiedziec M, ze ma sie mna zajac, bo moj facet nic niewart. no to sie zajal tyle, ze 5 lat pozniej kiedy juz mialam Filipa

drapa sie Wasze Maluchy? bo Teos co mu sie drapniecie zgoi to ma nowe. nie nadazam pilowac mu pazurkow.

mi poki co wlosy nie leca. ale i tak mam od zawsze kiepskie.

Krropelka - tak jakoś szczególnie się Franek nie drapie bo staram się obcinać mu paznokcie jak są już ostre, ale jak usypia, gmera sobie rękami po twarzy, głasia się po głowie i łapie za uszy:) więc mu się czasem zdarza się zadrapać ale nie jest to często.

reklama
Mnie juz zaczęły wypadać włosy. Ale jak mowi moja fryJerka normalnie mam 3 razy wiecej niż normalna kobieta, wiec podobno nie odczuje tego. Szkoda tylko, ze takie proste jak druty i nic z nich uczesać sie nie da:)

moj oj piotrus sie drapie okrutnie, co chwila ma jakies zadrapanie. Obćinam, ale musiałabym codziennie chyba....

a nam 21 kwietnia stuknęło 16 lat razem. A w tym roku mamy trzecią rocznice ślubu. Bo nam do ślubu spieszno nie było. Hehe....

Do góry