reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2015

Elżbietka - Franek się potrafi przewrócić z brzuszka na plecy ale odwrotnie już samodzielnie nie. Jedną rękę wyciąga przed siebie i prostuje a drugą się odpycha:) Ale wciąż główną pozycją jest leżąca na plecach.

Agaawa - jak pierwsza noc w dorosłym łóżeczku?

reklama
Xenian no właśnie Twój też:-) fizjoterapeutka mówiła że w tym wieku przewrót z brzucha na plecy to na pewno przypadek, a u nas ten "przypadek" zdarza się za każdym razem:-) i j Was też, więc jednak coś musi być na rrzeczy

Łooooo ale Wasze dzieciaki juz samodzielne! My sie nierzewracamy, ale moze to dlatego, ze Piotruś od początku nie umiał sie położyć na prżedramionach na brzuchu, tylko na piąstkach stał sztywno, a kręgosłup wygięty w pałąk. Dlatego my ćwiczymy odwrotnie - żeby stabilnie sie opierał na brzuszku i kręgosłupa nie krzywił. Ale juz jest naprawdę niezle, lubi coraz bardziej leżeć na brzuchu, szczególnie na przewijaku, gdy patrzy w okno, albo na macie, jak lecą reklamy w telewizorze:)

u nas nas pierwsza noc super - spał bez problemów, tylko jak sie obudził na cyckowanie to potem usnąć nie mógł tak od razu, bo go misie z karuzelki rozpraszały. Ale przytulanki do kocyka, miś szumis i dało radę. A pobudka o 6 rano dzisiaj była, troche sie pobawilismy i spi do teraz:)

czyli chyba fajny ten ten rowerek, zamówimy go sobie na chrzciny:) hehe....

Aaaaa dostaliśmy sie na rehabilitację - pierwsza wizyta 14 lipca, ciekawe czy od razu dostaniemy sie do terapeuty, czy tez trzeba bedzie czekac? Musze pogadać z moja panią rehabilitantka, żeby sie zakręciła, żebyśmy sie do niej dostali:)

Z@t - może nie zdarza się za każdym razem jak Franek leży na brzuchu, ale dość często. A jak mu się raz uda to potem co chwila się przewraca z wielką radością:)

Trochę tego nie rozumiem, że niby jest to trudniejsze niż przewrót z pleców na brzuch. Przecież tu wystarczy się tylko odepchnąć a z pleców na brzuch to już ogromny wysiłek. Franek dopiero wczoraj zaczął przyjmować pozycje do przekręcania się na bok, bo do tej pory tego nie potrafi. Jak mu podniose nóżkę to wie co ma robić i się przekręca na brzuch ale zawsze zostaje mu ręka pod brzuchem i jest wściekły; )

Hej :) nadal zdycham ale już niższa temperatura.
Dziewczyny jak załatwia się sprawę ustalenia moderatora i wątku zamkniętego? Do admina się priv pisze? O do którego admina?

Xenian moja Zuzia przewraca la się z pleców na brzuch w 3 m.ż. a odwrotnie długo jeszcze nie. ... nie pamiętam juz kiedy to nastąpiło. Ale pamiętam ze w 5 miesiącu pelzala po podłodze i dupkę do raczkowania podnosiła a w dniu kiedy 6 miesięcy skończyła zaczęła w pełni pięknie raczkowac :) a mam wrażenie że Lilu ciut wolniej się rozwija od Zuzi ale ważne że w normie dla wieku :) w sumie to przy pierwszym dziecku jakoś bardziej ześwirowana byłam na tym punkcie :-D teraz bardziej dałam na luz .... oczywiście dopóki nie zaobserwuje czegoś niepokojącego

Ostatnia edycja:
Elzbietka ale ja pytam informacyjnie bo na innym wątku dziewczyny o zamkniętym myślą :) a tam nie ma moderatora

a to trzeba wybrać z pośród zainteresowanych moderatora i napisac do administratora prośbę o nadanie uprawnień i pdooać w jakim dziale (pisać do Aniaslu albo Bestyja).
wątek, a raczej dział zamknięty tworzy administrator i do administartora wysyła sie liste nicków które mają mieć dostep do zamknietego

reklama
Do góry