reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2015

Z@t - Franek piąchy pochłania namiętnie. Mlaska przy tym i cmoka, ciamkając soczyście. Smoczek ujdzie ale często tak rączki pcha, że smoczek sobie wyrywa i cały szczęśliwy już palce ślini. Najgorsze że udaje mu się ssać samego kciuka i boję się, że się nauczy.

reklama
o tak, łapki są wyśmienite :)
zreszta nie dziwie mu sie :), bo te raczki sa cudowne :).
dziś w nocy wstał na jedzenie ok 4, rozgadał się:baffled:.
i jak odłoyłam do łóżeczka, to zaczął robić normalnie łódkę - nogi do góry, głowa do góry. i taką metodą pozbył się sporej części spożytego posiłku. na niekorzyść piżamki i pościeli.
za to proces przebierania wielce go uradował:eek::crazy:

Moja Gosia zrobiła za to niespodziankę moim piersiom. Zasnela o 20 jak zzwykle a na karmienie obudziła się o 6.45:-oaż się przerazilam ale ewidentnie zmęczona była. Ciurkiem przespala prawie 11 godzin! Jakbym wiedziała że tak będzie to budzik bym sobie nastawila, jednak aby karmienie działało antykoncepcyjnie co 6 godzin w nocy trzeba karmić:-S

Elżbietka - nieźle :) uwielbiam nocne przygody:) co do łódki, nie da się już trzymać Franka na kolanach w pozycji leżącej. Od razu głowę podnosi i wścieka się, jak mu się nie pomaga. A nie chcę go jeszcze sadzać na pupie bo chyba jest jeszcze za wcześnie...

Jak Wam zazdroszczę tych nocy!!! Franek budzi się najczęściej raz, czasem dwa. Rezygnuje też z karmienia na śpiocha o 23.00, bo nic to nie daje:) czy go wtedy karmie, czy nie, i tak budzi się na jedzenie 3.00- 4.00, więc nie ma sensu.

Z@t - karmienie piersią to Wasza jedyna antykoncepcja?

Franek ma swoje ulubione zabawki: lusterka:) Uwielbia się przyglądać, gada i śmieje się do swojego odbicia godzinami. No i niezmiennie karuzela nad łóżeczkiem rządzi:)

Z@t nie wiem bo moja mama mi przyniosła :) ja jeszcze nie kupowałam.
A powiedz mi co myślisz o chustach natibaby ? Bo jak szukam złamanych to tylko taka póki co jest w moim rozmiarze że tak powiem ... masakra mało bardzo tych chust używanych jest nie wiem już głupieję normalnie

Rurka jak chwilę poczekasz to zapytam moją mentorke chustowa o natibaby, Marie Ryll. Wydaje mi się ze jest jak hopeditza miękka Ale głowy nie dam bo nie pamiętam

Ok :) pewnie że zaczekam ... w sumie to myślę nad nową bo w używanych wybór jest żaden ... :( ale boję się że z nową sobie nie poradzę. .. I już nie wiem co robić. ..

"Rurka a z jakiego miasta jesteś? Nie ma j was klubu kangura?
Poradzisz sobie na bank jeśli będziesz wytrwala, po tygodniu sie mota jak sznurowke. Warto poćwiczyć bo chusta daje Ci dwie wolne ręce:-)

Ostatnia edycja:
U nas nie ma klubu kangura. .. w ogóle praktycznie nie ma chustowych mam ... ja jeszcze nie widziałam! A miasto ok 60 tys mieszkańców ... na prv ci napiszę. ... dam radę sama złamać nową chustę?

reklama
Rurka jak masz starsze dziecko to dasz radę:-) rób hamak, ciagnij ja po podlodze, traktuj jak koc, szal itd.

Do góry