reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

Z@t, Bachuta - mam chustę tkaną i nigdy nie miałam elastycznej bo podobno wystarcza na krótko. Kieszonkę wiążę od początku i wiadomo, co raz to lepiej. Udało mi się odkryć sekret dobrego wiązania- w moim przypadku to ruszanie ranionami i plecami podczas dociągania. Od kiedy tak robię, noszę Frania bez żadnego wysiłku kilka godzin.

Bardzo lubię to wiązanie bo Franek ma dostęp do świeżego powietrza nawet jak zaśnie. W podwójnym x chowa się pomiędzy połami i w ogóle go nie widać:)

Na pewno spróbuję kangurka bo być może jest jeszcze wygodniej. Ale póki co kieszonka jest moim ulubionym wiązaniem.

Franek na początku trochę płakał przy motaniu. Teraz już wie o co chodzi i grzecznie czeka aż podociągam wszystko. Potem kilka minut się rozgląda, przytula się i śpi. A ja go po prostu uwielbiam nosić w chuście:)

reklama
Xenian a ja uwielbiam mamy które noszą w chuście i nie patrzą na chustowe jak na wariatki:-)

11209391_1098144136866038_1390415267933625170_n.jpgA my mamy piekna pogode. Siedzimy sobie na dzworzu.:):-)

Załączniki

• 11209391_1098144136866038_1390415267933625170_n.jpg
    11209391_1098144136866038_1390415267933625170_n.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 53
oj z@t ja też bym była wściekła a powiedział bo pewnie się bał iż wypłynie od kogoś innego to już w ogóle było by ....
ja kiedyś nakryłam mojego jak przegląda fotki w necie z nudów oj była wojna ale on nie wiedział dlaczego ja się tak o to złoszczę faceci nie kumaci są jeśli chodzi o te sprawy:angry:

Sofi, ale śliczna ta Twoja córeczka!j już możecie krótkie nogawki. W Wawie niby 21 stopni ale jakos chłodno bywało.
U nas ciche dni się szykują, jakiś kryzys nas dopadł, temat ślubu leży odlogiem. Ależ on ma pomysły, ufam mu i wiem że polazl do tego nightclubu dla brata, ale samo wyobrażenie, że płacili żeby jakaś laska pokazała d....no proszę was, wykrzyczlaam mu że zachowuje się jak desperat... Poza tym ja nie jestem zakompleksionym stworzatkiem, i dla niego mam być najładniejsza, tymczasem wiem że nie mam ciała tancerki gogo:-)no i niby gadał że niczego mu nie brakuje, że jestem och i ach, ale i tak cos mnie ciśnie...on chodzi smutnym i skacowany, ja zamieniam spojrzeniem w lód...dobrze że starszaki są na działce:-o

Sunajka mój jest dość karny:p powiedział bo zaaranzowalam rozmowę jak kumpela do kumpla, wiedziałam że i tak powie bo nie umie nic ukryć. Ja mu bardzo ufam, wiem że mu bardzo zależy i kocha mnie, ale chyba nie chce aby mój facet nawet na wieczirse kawalerskim robił takie rzeczy. Wolę nie wczuwac się w pannę młodą bo kochani koledzy dla pana młodego wykupili taniec z ocieraniem...ja uważam że to przegięcie, i za też dostało się glupkowi;-)

Z@t dziękuję kochana za instrukcje laktacyjne! Niby to wszystko wiem ale jak kryzys nadejdzie to dobrze usłyszeć jeszcze raz :) juz wszystko wróciło do normy !!!
Co do striptizu .... zgadzam się z Elzbietką. .. ;)

Moja od wczoraj śpi z Zuzia w pokoju!!!! i sama usypia na noc tzn ... ja siedzę obok i podaje smoka itp ale nie noszę. ..

Wysmarowałam się jakimś specyfikiem wyszczuplająco- ujędrniającym i mam wrażenie ze dupsko mi płonie!!!!! I brzuch !!! O matko masakra !
Dziewczyny a ja mam już 26 kilo na minusie!!!!!!! :-D razem z tym co w szpitalu spadło oczywiście ! Ale i tak jestem z siebie dumna ! :-)

reklama
Macie moze ustalona godzine na kapiel waszych maluszkow. My Zosie kapiemy zawsze o 19 po kapieli dostaje butle i zasypia czasami trzeba z nia pochodzic jak ma gorszy dzien. A pozniej o 22 zostaje nakarmiona i przebrana i spi nam do 3:30 lub do 4:00. Na poczatku jak sie urodziła pierwsze tygodnie kapalismy ja roznie o 18 czasami nawet o 21 i wtery szla spac tak kolo 23. Teraz mamy taki grafik i jest super. A u was jak jest

Do góry