Xenian
Fanka BB :)
Justyna- trochę się wyluzuj z tymi osądami jak kiedyś napisałam- nie jestem fanatyczką zdrowego trybu życia. Do skóry Franka używałam do tej pory wody, mydła tureckiego, krochmalu i olejku migdałowego. Niestety to nie uchroniło go przed problemami ze skórą, bardzo mu się wysusza. Sięgnęłam więc po emolient, nie widzę w tym nic złego. Espumisan podaję w małych ilościach i podawać będę póki Franek będzie cierpiał na kolki. Jest to dla niego bardzo męczące i bolesne więc nie wiem gdzie tu widzisz moją wyrodność. Co do Nurofenu- co zrobisz jak dziecko nagle dostanie wysokiej gorączki? Bo ja w skrajnych przypadkach podam syrop. Nie mówię że będę go szpikować nim bez końca, ale czuje się bezpieczniej mając go w domu. Nawet jeśli go w najbliższym czasie nie użyje. Lekkiej gorączki nie zamierzam zbijać ale u takich maluszków szybko skacze. I też tu nie widzę nic złego. Pupę myję zwykle wodą bo tak wolę- jest czyściej, taniej i zdrowiej. Ale też przecież mam w domu chusteczki i używam ich np. na spacerach:/ I tak- staram się unikać chemii ale nie będę tym robić dziecku krzywdy. Więc to ja nie wiem o co chodzi. ...
Co do spania na brzuszku to na noc nie mam odwagi. W dzień śmiało bo co chwila zaglądam. Ale Franek śpi tak jakieś 10 minut a potem chyba mu niewygodnie bo płacze i się wierci więc go przerzucam na plecy.
Co do spania na brzuszku to na noc nie mam odwagi. W dzień śmiało bo co chwila zaglądam. Ale Franek śpi tak jakieś 10 minut a potem chyba mu niewygodnie bo płacze i się wierci więc go przerzucam na plecy.