reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

rurka taka prawda, ze trzeba sie wciaz stawiac do pionu i nie przejmowac sie wszytskim. bo najwazniejsze, ze Maluszki sa ogolnie zdrowe.
a moj Teos tez pryszczaty jest. juz nawet zaczelam sie obawiac, ze jakies poczatki alergii, ale pielegniarka i lekarz zgodnie twierdza, ze to nadal te hormony ode mnie. mam nadzieje, ze potem buzka bedzie gladka.
a krosty ospowe juz dawno zasuszone.

reklama
Justynka - Franek też na początku był taki cichutki i bezproblemowy. Jadł i spał. Ale to się jeszcze nie raz zmieni. Teraz jest taki czujny i niespokojny zwłaszcza w nocy. W dzień cały czas śpi oprócz wieczorów, które są najgorsze chyba.
Zazdroszczę Ci nocy. Franek je co 2 godziny. Zanim zje, odbiję go, przewinę i usnę on już jest gotowy do następnego jedzenia. Nawet jak ja tylko karmie a M. robi resztę, jestem wykończona.

Położna mi mówiła że dzieci mają skoki rozwojowe, gdzie nagle rosną, przechodzą na kolejny etap umiejętności i często nie potrafią sobie z tym poradzić. Mam nadzieję że to o to Franiowi chodzi z tym niepokojem.

Rurka- właśnie kąpiemy Franka w krochmalu i działa cuda. Nawet we włosach ma krosteczki a nie ubieram go grubo. Czapki nawet nie zakładam na dwór.
Oczy przemywałam do tej pory solą fizjologiczną i było coraz gorzej więc spróbowałam za radą położnej zwykłej przegotowanej wody i cud:) super się oczyszczają oczy i już tak nie ropieją. Polecam.

Odebrałam dziś pieluchy w rozmiarze 2 i szok. Są tylko niewiele większe od 1. Po tych trzech paczkach kupimy 3 i zobaczymy czy nie za wcześnie. W brzuszku to jeszcze spokojnie ale rozmiar 1 uciska Frania przy nóżkach. 2 są póki co ok ale różnica jest tak niewielka że pewnie niedługo będzie z nimi ten sam problem.

Aaaa i o tej sapce nie miałam pojęcia! !!:) dzięki, że tu jesteście i dzielicie się wiedzą. A ja Franka biednego męczę kropelkami i bezskutecznym odciąganiem.....

Proszę bardzo:) Franek we własnej osobie:)

Załączniki

• 1428740536167.jpg
    1428740536167.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Jaki słodki łysolek :) hihihi... Powiem Ci ze wcale sie nie dziwie żeś sie mordowałam przy porodzie , bo Franio to ma chyba dość duza główkę co..???

Do góry