reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Hej my na pampersach lecimy.
Lili waży 4050 :) dzisiaj u lekarza byłyśmy bo wymiotuje od wczoraj chyba coś zjadłam ja ... ale mamy usg czy to nie niedomykalność odwziernika czy jakoś tak I espumisan bo wzdeta jest. I do tego okulista jeszcze bo oczka ciągle łzawią i ropieją a biodacyna nam nie pomogła

a my uzywamy pampersow. Filip mial uczulenie na inne pieluchy i tylko pampers wchodzil w gre wiec jakos tak mam awersje do innych. a juz huggisy byly najgorsze. mamy jeszcze 1, ale tylko troche i juz tego rozmiaru nie kupimy. za to mamy juz 2 w zapasie, bo od tego rozmiaru czesto byly promocje.
tutaj w ogole bardzo czesto sa w gazetach kupony w stylu kup 3 zaplac za 2. pamietam, ze z Filipem zawsze robilismy zapasy w promocjach i praktycznie nigdy bez promocji nie kupowalismy..

poza tym to u nas piekne slonce a ja musze kisic Maluszka w domu. jeszce jakis tydzien. za to zmontowalam mu dzis mate edukacyjna. moze i wczesnie, ale nawet byl ciut zaintersowany. dopoki nie usnal ;-)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 79
  • image.jpg
    image.jpg
    37 KB · Wyświetleń: 66
Elżbietka no te baby dream kupuje 2 sa od 3 do 6 kg w paczce 66sztuk za 25 zl.

Rurka ojejku.. Brzmi to bardzo groźnie ;( w ogole to co piszecie jest dla mnie przerażające.. RAFALEK CO JAKIS CZAS POKASŁUJE boje sie ze sie przeziebil ;(

My się jeszcze śmiało mieścimy w 1 ale ubranka Franek nosi na 3 miesiące. Wygląda na to że ma długi tułów, bo często w kroku coś za małe a rękawki jeszcze ok a nawet czasem za długie. Nie wiem niestety ile Franek mierzy ale wydaje mi się długi.

reklama
My tez uzywamy narazie pampersów, przy pierwszym dziecku testowałam chyba wszystkie jakie sie da i każde byly nie tak jak trzeba a to jedne odparzały inne przeciekały w innych znów rzepy na brzuszku drapaly i ranily wiec zostalismy przy pampersach i teraz profilaktycznie tez ich uzywamy :) ale jak młody byl większy troche to odkryliśmy Dady z biedrony i one spisywaly sie calkiem calkiem - chyba najbardziej przypominamy pampersy:)tylko tańsze :) jedyny minus ze jak byly mocno zmoczone to troche wisialy w kroku ale sa ok:) i za jakiś czas tez pewnie sie przerzucimy na Dade a pampersy zostawimy na nocki i spacery dłuższe:)
Elzbbietka a ten obrzęk to może wodniak jądra... Moj pierwszy syncio tez miał i to nic strasznego, samo sie wchlania po jakimś czasie:) pamiętam ze polozna wtedy mi kazala siusiaka do góry układać przy zakładaniu pieluchy - wchłoną sie po tygodniu czy dwóch :)

Ostatnia edycja:
Do góry