reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Hej my na pampersach lecimy.
Lili waży 4050 :) dzisiaj u lekarza byłyśmy bo wymiotuje od wczoraj chyba coś zjadłam ja ... ale mamy usg czy to nie niedomykalność odwziernika czy jakoś tak I espumisan bo wzdeta jest. I do tego okulista jeszcze bo oczka ciągle łzawią i ropieją a biodacyna nam nie pomogła

a my uzywamy pampersow. Filip mial uczulenie na inne pieluchy i tylko pampers wchodzil w gre wiec jakos tak mam awersje do innych. a juz huggisy byly najgorsze. mamy jeszcze 1, ale tylko troche i juz tego rozmiaru nie kupimy. za to mamy juz 2 w zapasie, bo od tego rozmiaru czesto byly promocje.
tutaj w ogole bardzo czesto sa w gazetach kupony w stylu kup 3 zaplac za 2. pamietam, ze z Filipem zawsze robilismy zapasy w promocjach i praktycznie nigdy bez promocji nie kupowalismy..

poza tym to u nas piekne slonce a ja musze kisic Maluszka w domu. jeszce jakis tydzien. za to zmontowalam mu dzis mate edukacyjna. moze i wczesnie, ale nawet byl ciut zaintersowany. dopoki nie usnal ;-)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 90
  • image.jpg
    image.jpg
    37 KB · Wyświetleń: 73
Elżbietka no te baby dream kupuje 2 sa od 3 do 6 kg w paczce 66sztuk za 25 zl.

Rurka ojejku.. Brzmi to bardzo groźnie ;( w ogole to co piszecie jest dla mnie przerażające.. RAFALEK CO JAKIS CZAS POKASŁUJE boje sie ze sie przeziebil ;(

My się jeszcze śmiało mieścimy w 1 ale ubranka Franek nosi na 3 miesiące. Wygląda na to że ma długi tułów, bo często w kroku coś za małe a rękawki jeszcze ok a nawet czasem za długie. Nie wiem niestety ile Franek mierzy ale wydaje mi się długi.

reklama
My tez uzywamy narazie pampersów, przy pierwszym dziecku testowałam chyba wszystkie jakie sie da i każde byly nie tak jak trzeba a to jedne odparzały inne przeciekały w innych znów rzepy na brzuszku drapaly i ranily wiec zostalismy przy pampersach i teraz profilaktycznie tez ich uzywamy :) ale jak młody byl większy troche to odkryliśmy Dady z biedrony i one spisywaly sie calkiem calkiem - chyba najbardziej przypominamy pampersy:)tylko tańsze :) jedyny minus ze jak byly mocno zmoczone to troche wisialy w kroku ale sa ok:) i za jakiś czas tez pewnie sie przerzucimy na Dade a pampersy zostawimy na nocki i spacery dłuższe:)
Elzbbietka a ten obrzęk to może wodniak jądra... Moj pierwszy syncio tez miał i to nic strasznego, samo sie wchlania po jakimś czasie:) pamiętam ze polozna wtedy mi kazala siusiaka do góry układać przy zakładaniu pieluchy - wchłoną sie po tygodniu czy dwóch :)

Ostatnia edycja:
Do góry