reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

Xenian a z tym materialem czy chustka wlozona to Twoj pomysl czy z ksiazki?

ja mam taka instrukcje i wedle niej dzialalam. i jedyne co mi przychodzi do glowy to, ze za slabo wszystko naciagnelam. jutro sprobuje naciagnac bardziej.

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Czesc dziewczyny. Ja dalej z brzuszkiem. Dzisiaj mam kolejna wizyte w szpitalu. Od rana jest mi bardzo niedobrze moze wiecze czemu. Juz bym chciala urodzić.

Kropelka widze że masz chustę elastyczną...ja też teraz katuje elastyczna ale niedlugo przeskakujemy na tkana. Pamiętaj że elsatyczna musi byc mocno dociagneta, ma ściśle otulac ciało dzidzisuia, obydwa wewnętrzne panele muszą sięgać od kolanka do kolanka i sięgać po kark, a panel zewnętrzny gdy dzidizua spi można podciągnąć wyżej aby dodatkowo trzymał główkę. Zasadniczo dobrze dociagneta chusta to najlepsza pozycja dla stawów, kręgosłupa dziecka i matki i główki dziecka. Popróbuj kropleka bo to kwestia wprawy i wielu prób Ale warto

Sofi bedzie dobrze.. Powiedz o wszystkim lekarzowi .. Urodzisz w końcu !!!

My dzis załatwiam sprawy urzędowe maly zostal z babcia .. Juz chce do niego ale jeszcze przychodnia nam została.. Reszta obskoczona... ;( ale musze go juz nakarmić bo cycki mi wybuchna...

Justynka - ja też tydzień po porodzie byłam z mężem na zakupach i w urzędzie bez Franka. I super fajnie, byliśmy we dwoje tylko że mnie się tęskniło za nim potwornie a druga rzecz ze cycki mi o mały włos nie wybuchły:)

Krropelka - ja mam tkaną chustę i niby jest trudniejsza w motaniu ale nie taka rozciągliwa jak elastyczna. Patent z pieluszką znalazłam w instrukcji ale póki co u nas wystarczy zebrać więcej materiału przy szyjce dziecka i dociągnąć dobrze. Jak mówi Z@t- próbuj:) każde kolejne wiązanie jest łatwiejsze i niedługo będziesz wiedzieć sama co i gdzie jest źle:)

Juz pięknie Imię jest, pesel jjest , w przychodni zarejestrowany w pracach pozalatwiane.. Jeszcze becikowe ale to za dwa tygodnie sobie załatwię..

Wpadłam do domu to utulalam mojego maluszka cyca dalam teraz misiu mój juz śpiocha slodko :)

ja od lekarza wrocilam. mam rozwarcie na 2 cm i szyjka bardzo miekka nic wiecej. caly czas czekam. moze jak zaczne przysiady robic to szybciej pojdzie..:-)

reklama
Do góry