reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe kreski 💕💕💕

Tez mi bardzo przykro :(
Trzymam za Ciebie mocno kciuki! Następnym razem na pewno się uda ✊✊

U mnie we wtorek beta była 25,20, a progesteron w ogóle miałam mega mega niski, coś ponad 2,5... 😪 Pisałam z moją gin, byłam do niej zapisana na czwartek, kazała mi przyjść i mówiła, że przepisze mi leki.. jak poszłam to jej od razu powiedziałam, że dostałam @, dosłownie w dzień wizyty, choć i tak przeczuwałam, że coś jest nie tak... I nie myliłam się. Zrobila USG i wyglądało na to, że ta ciąża nawet "nie przedostała się do macicy", więc powiedziała, że w sumie lepiej, że tak wyszło niż jakby doszło dalej, bo nie wiem jakbym zniosła kolejny zabieg łyżeczkowania, masakra 🤦‍♀️ Przepisała mi jak to ona powiedziała 'ekskluzywny' progesteron i kazała trenować dalej 😆👌
Dziękuję :) ja również trzymam kciuki żeby Ci się udało 🤞 no to jak na tak małego proga to ta beta i tak ładnie urosła 😯 mnie zmylił właśnie stosunkowo wysoki prog, przez co uwierzyłam że może tym razem się uda... A u Ciebie wiadomo co jest przyczyną niepowodzeń? I co to jest ten ekskluzywny progesteron? 😅

reklama
No ja mam stwierdzoną trombofilie - mutacja czynnika V Leiden.
A ten ekskluzywny progesteron to Progesterone Besins :D Nie było go nawet w aptece, musiała babka zamawiać 🙈
Dziękuję :) ja również trzymam kciuki żeby Ci się udało 🤞 no to jak na tak małego proga to ta beta i tak ładnie urosła 😯 mnie zmylił właśnie stosunkowo wysoki prog, przez co uwierzyłam że może tym razem się uda... A u Ciebie wiadomo co jest przyczyną niepowodzeń? I co to jest ten ekskluzywny progesteron? 😅

reklama
Tu Link do: BADANIA po poronieniu - jakie badania zrobić po poronieniu ciąży❓ jest wszystko fajnie opisane i zwykle też dziewczyny polecają stąd badania bo cenowo spoko. Nie wiem czy da się je zrobić na NFZ za darmo
Ja akurat miałam za darmo. Po drugim poronieniu (ciąża obumarła) moja gin dała mi skierowanie do szpitala (na wywołanie poronienia, choć tabletki i tak nie pomogły, i tylko przeżyłam po nich koszmar, bo dostałam takiego krwotoku, że nie moglam wyjść z łazienki - doslownie wszędzie była krew 😱 i w nocy miałam zabieg) obiecała, że zrobią mi badania :)
I w ostatnim dniu jak wychodziłam pobrali mi krew do badań (trochę tego było) no i wyszło. Reszta była ok, tylko ten V leiden.