Powiem Ci ,że z godziny na godzinę zaczynam coraz bardziej wątpić ,strach staje się coraz mocniejszyMuszę to jakoś przetrawić nie ma innego wyjścia ale wierzę że Tobie się uda i będziesz miała pięknego bobasa
reklama
Hope99
Fanka BB :)
Z tego co wiem to biopsja endometrium jest najbardziej wiarygodna. Mi robili jakieś wymazy bo te zapalenie mogą powodować jakieś bakterie ale to było 2 lata temu i niestety nie pamiętam co dokładnie. Wiem, że zapisali mnie na biopsje endometrium ale zdążyłam zajść w ciążę którą utrzymałam do 8tc więc zrezygnowałam z zabiegu bo lekarz mówił o ciążach które źle się implantują a tamta jednak już była długo po implantacji. Ale jakbym była w Twojej sytuacji to chyba bym się na to zdecydowała jeśli lekarz uzna, że jest takie ryzyko, że to jest problemem.Dziękuję za radę... Muszę zmienic gina bo mój obecny każe się starać do wakacji bez żadnego poszerzania diagnostyki. A ja mam już dosyć zachodzenia w ciążę, malutkich bet i ciągłego ronienia... Odechciewa mi się starania bo wiem że ciągle będzie tak samo... W jaki sposób sprawdza się czy jest zapalenie endometrium?
Z
zaz208622
Gość
Strasznie mi przykro, pamiętaj że przysługuje Ci już diagnostyka na nfz [emoji174][emoji3064]
Niestety żadnego dzidziora nie będzie. Tak jak czułam to kolejny, 3 z rzędu biochem....mój organizm ewidentnie nie chce przyjąć żadnego zarodka... Jestem załamana [emoji24]
Beta hcg= 6,58, było 5,93
Progesteron= 10,6 ng było 13,39
Macica cały czas wibruje, pytanie jak długo przyjdzie mi chodzic w tej kolejnej pseudociąży...
Kamilad
Na prawdę? Nie wiedziałam... A w jaki sposób mogę ją uzyskać? Muszę mieć gina który ma podpisany kontrakt z NFZ? I czy za "dowód" moich nieudanych ciąż wystarcza wyniki bet?Strasznie mi przykro, pamiętaj że przysługuje Ci już diagnostyka na nfz [emoji174][emoji3064]
Bibi89
Przykro miNiestety żadnego dzidziora nie będzie. Tak jak czułam to kolejny, 3 z rzędu biochem....mój organizm ewidentnie nie chce przyjąć żadnego zarodka... Jestem załamana
Beta hcg= 6,58, było 5,93
Progesteron= 10,6 ng było 13,39
Macica cały czas wibruje, pytanie jak długo przyjdzie mi chodzic w tej kolejnej pseudociąży...
Z
zaz208622
Gość
Tak, wystarcza wyniki bet. Na pewno ginekolog (ale być może i internista) może wystawić Skierowanie do genetyka, a on da skierowanie na badanie kariotypow. Wiem, że przysługują jeszcxe jakieś inne badania, ale ja laparoskopie, histero i drożność miałam na nfz już wcześniej. Po prostu moja ginekolożka wzięła mnie na oddział do siebie. Plus ja kariotyp robiłam prywatnie bo nie chciałam czekać pół roku w kolejce
Na prawdę? Nie wiedziałam... A w jaki sposób mogę ją uzyskać? Muszę mieć gina który ma podpisany kontrakt z NFZ? I czy za "dowód" moich nieudanych ciąż wystarcza wyniki bet?
Kamilad
No właśnie tego się obawiam... Że na NFZ będę czekała na wszystko latami... No nic dam sobie chwilę żeby dojść mentalnie do pionu i poszukam jakiegoś ogarniętego gina który być może poprowadzi mnie dalej. W każdym razie dziękiTak, wystarcza wyniki bet. Na pewno ginekolog (ale być może i internista) może wystawić Skierowanie do genetyka, a on da skierowanie na badanie kariotypow. Wiem, że przysługują jeszcxe jakieś inne badania, ale ja laparoskopie, histero i drożność miałam na nfz już wcześniej. Po prostu moja ginekolożka wzięła mnie na oddział do siebie. Plus ja kariotyp robiłam prywatnie bo nie chciałam czekać pół roku w kolejce
Gdzie robiłaś kariotyp i za ile? Też nad tym myślęTak, wystarcza wyniki bet. Na pewno ginekolog (ale być może i internista) może wystawić Skierowanie do genetyka, a on da skierowanie na badanie kariotypow. Wiem, że przysługują jeszcxe jakieś inne badania, ale ja laparoskopie, histero i drożność miałam na nfz już wcześniej. Po prostu moja ginekolożka wzięła mnie na oddział do siebie. Plus ja kariotyp robiłam prywatnie bo nie chciałam czekać pół roku w kolejce
Z
zaz208622
Gość
W bocianie. Był najtaniej. Za nas dwoje niecałe 700 zl
Gdzie robiłaś kariotyp i za ile? Też nad tym myślę
reklama
Dzięki za info faktycznie nie jest to tak drogoW bocianie. Był najtaniej. Za nas dwoje niecałe 700 zl