reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe kreski 💕💕💕

reklama
Od tego cyklu zaczynam kuracje progesteronem, robię sobie miesiąc przerwy i wracam ze staraniami od następnego cyklu :)

Przykro mi... ☹ ogólnie jeśli mogę coś doradzić to zmieniałbym lekarza na takiego który da Ci progesteron na drugą fazę cyklu. I
jeśli beta jest nieprawidłowa (zapewne już spadkowa) a progesteron dalej taki że ciąże trzyma i poronienia nie wywołał to progesteron na drugą fazę cyklu zwyczajnie sztucznie by ciąże utrzymywał…

Niestety żadnego dzidziora nie będzie. Tak jak czułam to kolejny, 3 z rzędu biochem....mój organizm ewidentnie nie chce przyjąć żadnego zarodka... Jestem załamana 😭
Beta hcg= 6,58, było 5,93
Progesteron= 10,6 ng było 13,39

Macica cały czas wibruje, pytanie jak długo przyjdzie mi chodzic w tej kolejnej pseudociąży...
Bardzo mi przykro :(

jeśli beta jest nieprawidłowa (zapewne już spadkowa) a progesteron dalej taki że ciąże trzyma i poronienia nie wywołał to progesteron na drugą fazę cyklu zwyczajnie sztucznie by ciąże utrzymywał…
Ale ja tu nie piszę w kwestii progesteronu w ciąży tylko aby wspomóc drugą fazę cyklu.

reklama
Współczuję :( ja właśnie czekam na biochemiczna @ i bardzo bym chciała aby była jak najszybciej.... 🥺
Tez mi bardzo przykro :(
Trzymam za Ciebie mocno kciuki! Następnym razem na pewno się uda ✊✊

U mnie we wtorek beta była 25,20, a progesteron w ogóle miałam mega mega niski, coś ponad 2,5... 😪 Pisałam z moją gin, byłam do niej zapisana na czwartek, kazała mi przyjść i mówiła, że przepisze mi leki.. jak poszłam to jej od razu powiedziałam, że dostałam @, dosłownie w dzień wizyty, choć i tak przeczuwałam, że coś jest nie tak... I nie myliłam się. Zrobila USG i wyglądało na to, że ta ciąża nawet "nie przedostała się do macicy", więc powiedziała, że w sumie lepiej, że tak wyszło niż jakby doszło dalej, bo nie wiem jakbym zniosła kolejny zabieg łyżeczkowania, masakra 🤦‍♀️ Przepisała mi jak to ona powiedziała 'ekskluzywny' progesteron i kazała trenować dalej 😆👌