reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe kreski 💕💕💕

reklama
Wiesz co pierwszy biochem miałam w lipcu 2020, że tak powiem wpadka i wtedy stwierdziłam ,że to ten czas i chcę dziecka , drugi maj 2021 ... Przysięgam ,że już nigdy nie zrobię testu przed @ !!!! Właśnie jutro zapisuje się do ginekologa-endokrynologa ponoć najlepszego na Śląsku i się nadal dokładnie bo mój dotychczasowy zlecił cytologię , prolaktyne i tyle ... Mam przyjść po roku albo jak będę w ciąży ... Dlatego teraz idę w końcu do kogoś konkretnego bo psychika zaraz mi siadzie .... Chyba ,że wy macie jeszcze jakieś rady od siebie co przebadać przed lekarzem jeszcze ? Bo do niego poczekam ok 1,5 msc.
O właśnie.. robienie testu przed miesiączka.. ja poroniłam w listopadzie 2021. Rovilam zawile testy i betę przed terminem i niby beta rosła prawidłowo, ale poroniłam. Jak poszłam do ginekologa w trakcie krwawienia, powiedziała mi ze gdybym nie robiła testu przed miesiączka to bym pewnie nawet nie wiedziała o tym, ze cos było i ze duży % kobiet właśnie przechodzi przez biochemy ale o tym nie wie. U mnie to biochem nie był, ale poronienie samoistne, krwawiłam prawie 2 tygodnie.. teraz w marcu miałam biochem ale tu miesiączka trwała 3 dni. Wiec gdybym nie testowała to porpsotu bym uznała cykl Za nie udany.

A badalas się pod katem hormonów badania tarczycy i hashimoto?
Jesli masz tyle czasu do badania to ja bym chyba prześledziła Temat i zrobiła sobie jakieś już badania by iść z czyms do tego lekarza.

I w czym to nie testowanie pomoże?
Bo na przebieg ciąży ono nie wpływa, a przynajmniej wiadomo, że trzeba się diagnozować
O właśnie.. robienie testu przed miesiączka.. ja poroniłam w listopadzie 2021. Rovilam zawile testy i betę przed terminem i niby beta rosła prawidłowo, ale poroniłam. Jak poszłam do ginekologa w trakcie krwawienia, powiedziała mi ze gdybym nie robiła testu przed miesiączka to bym pewnie nawet nie wiedziała o tym, ze cos było i ze duży % kobiet właśnie przechodzi przez biochemy ale o tym nie wie. U mnie to biochem nie był, ale poronienie samoistne, krwawiłam prawie 2 tygodnie.. teraz w marcu miałam biochem ale tu miesiączka trwała 3 dni. Wiec gdybym nie testowała to porpsotu bym uznała cykl Za nie udany.

Jesli masz tyle czasu do badania to ja bym chyba prześledziła Temat i zrobiła sobie jakieś już badania by iść z czyms do tego lekarza.

Robiłam tsh i w normie ... Ale wydaje mi się ,że coś z hormonami może być bo po pierwszym razie w ciągu 2 tygodni przytylam 10 kg ... W ciągu nocy potrafię przytyć 4kg a po 2 dniach się to traci ... Nie wiem czy to ma jakiś wpływ ... Ale już koniec , teraz konkretną diagnostyka

I w czym to nie testowanie pomoże?
Bo na przebieg ciąży ono nie wpływa, a przynajmniej wiadomo, że trzeba się diagnozować
Być może tak, ale nie bez powodu mówi się o testowaniu w terminie.. nie jedna z nas testowała 5 dni przed, co jest totalnie bez sensu.. bo jest tylko doszukiwanie się cienia cienia i gdybanie czy doszło do zagnieżdżenia czy nie..

Ale co ma doszukiwanie się cieni wspólnego z biochemem. Zwłaszcza, że żaden lekarz nie uzna biochema na podstawie osikanego testu
Być może tak, ale nie bez powodu mówi się o testowaniu w terminie.. nie jedna z nas testowała 5 dni przed, co jest totalnie bez sensu.. bo jest tylko doszukiwanie się cienia cienia i gdybanie czy doszło do zagnieżdżenia czy nie..

Robiłam tsh i w normie ... Ale wydaje mi się ,że coś z hormonami może być bo po pierwszym razie w ciągu 2 tygodni przytylam 10 kg ... W ciągu nocy potrafię przytyć 4kg a po 2 dniach się to traci ... Nie wiem czy to ma jakiś wpływ ... Ale już koniec , teraz konkretną diagnostyka
Trzymam kciuki! U mnie tarczyca np hormony tsh byly prawidłowe, ale już przy badaniu antyTPO i ANTYTg wyszło hashimoto i w donoszonej ciazy przez cała ciąża przyjmowałam euthyrox.. ale to tez właśnie endokrynolog mi zlecił dalsza diagnostykę jak tsh było prawidłowe a jednak problem gdzieś był.

Ale co ma doszukiwanie się cieni wspólnego z biochemem. Zwłaszcza, że żaden lekarz nie uzna biochema na podstawie osikanego testu
Robiąc sikanca jak wyjdzie cienia cień, zazwyczaj ktoś idzie na betę sprawdzić czy coś wyszło. Nie mówię tu nic o iścii do lekarza bo na teście wyszedł cień.

reklama