reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe kreski 💕💕💕

Jeśli owulacja była 8 marca to jesteś ok 11dpo więc szansa jest napewni aczkolwiek raczej nie z popołudniowego moczu tylko porannego 😅
no właśnie powinnam rano zrobić ale oczywiście jeden test mi został i w przypływie euforii zrobiłam go popołudniu a później żałowałam że mogłam zaczekać :D

reklama
A właśnie mam pytanie ,czy jak mi testy już wyszły .. byle jak ale wyszły to czy w poniedziałek (dzień planowanej @) może się pojawić jeszcze plamienie implantacyjne ? Czy to będzie oznaczało już czyszczenie ?
Plamienie we wczesnej ciąży generalnie może się pojawić w rożnym okresie i w zdecydowanej mierze nie oznacza nic złego. Wiele kobiet w terminie miesiączki ma mniejsze lub większe plamienia, niektóre nawet mocne krwawienia (ale krwawienia to już pilny powód do konsultacji z lekarzem).

Hej, z czystej ciekawości zrobiłam dzisiaj test, nie mam żadnych objawów, nie wiem ile jestem po owu bo ten cykl to poplątanie z pomieszaniem, 14.03 na usg ginekolog stwierdziła ciałko żółte na prawym wiec już po owu było, mam testy horien, zamówione bo brakowało do wysyłki, czy wy coś tu widzicie ?

Załączniki

• 59D09F15-88C1-4685-A498-4A93E7D3D94D.jpeg
    59D09F15-88C1-4685-A498-4A93E7D3D94D.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 133
Hej, z czystej ciekawości zrobiłam dzisiaj test, nie mam żadnych objawów, nie wiem ile jestem po owu bo ten cykl to poplątanie z pomieszaniem, 14.03 na usg ginekolog stwierdziła ciałko żółte na prawym wiec już po owu było, mam testy horien, zamówione bo brakowało do wysyłki, czy wy coś tu widzicie ?
To ten sam test co ja robiłam i jest taka kreska fabryczna przynajmniej moim zdaniem... Powtórz jutro. 😉

Niestety żadnego dzidziora nie będzie. Tak jak czułam to kolejny, 3 z rzędu biochem....mój organizm ewidentnie nie chce przyjąć żadnego zarodka... Jestem załamana 😭
Beta hcg= 6,58, było 5,93
Progesteron= 10,6 ng było 13,39

Macica cały czas wibruje, pytanie jak długo przyjdzie mi chodzic w tej kolejnej pseudociąży...

Niestety żadnego dzidziora nie będzie. Tak jak czułam to kolejny, 3 z rzędu biochem....mój organizm ewidentnie nie chce przyjąć żadnego zarodka... Jestem załamana 😭
Beta hcg= 6,58, było 5,93
Progesteron= 10,6 ng było 13,39

Macica cały czas wibruje, pytanie jak długo przyjdzie mi chodzic w tej kolejnej pseudociąży...
Przykro mi... ☹ ogólnie jeśli mogę coś doradzić to zmieniałbym lekarza na takiego który da Ci progesteron na drugą fazę cyklu. I mam pytanie czy żaden lekarz nie podejrzewał, że masz zapalenie endometrium? U mnie po kilku biochemicznych z rzędu ginekolog podejrzewał właśnie taki problem ale wykluczyli go bo moje ciąże biochemiczne jednak były nie tak typowo biochemiczne bo beta była nawet kilka tyś... ale inny gin mi mówił, że w przypadku takich bardzo niskich bet które później spadają może być przyczyną zapalenie endometrium właśnie. Może warto to sprawdzić?

Przykro mi... ☹ ogólnie jeśli mogę coś doradzić to zmieniałbym lekarza na takiego który da Ci progesteron na drugą fazę cyklu. I mam pytanie czy żaden lekarz nie podejrzewał, że masz zapalenie endometrium? U mnie po kilku biochemicznych z rzędu ginekolog podejrzewał właśnie taki problem ale wykluczyli go bo moje ciąże biochemiczne jednak były nie tak typowo biochemiczne bo beta była nawet kilka tyś... ale inny gin mi mówił, że w przypadku takich bardzo niskich bet które później spadają może być przyczyną zapalenie endometrium właśnie. Może warto to sprawdzić?
Dziękuję za radę... Muszę zmienic gina bo mój obecny każe się starać do wakacji bez żadnego poszerzania diagnostyki. A ja mam już dosyć zachodzenia w ciążę, malutkich bet i ciągłego ronienia... Odechciewa mi się starania bo wiem że ciągle będzie tak samo... W jaki sposób sprawdza się czy jest zapalenie endometrium?

Dziękuję za radę... Muszę zmienic gina bo mój obecny każe się starać do wakacji bez żadnego poszerzania diagnostyki. A ja mam już dosyć zachodzenia w ciążę, malutkich bet i ciągłego ronienia... Odechciewa mi się starania bo wiem że ciągle będzie tak samo... W jaki sposób sprawdza się czy jest zapalenie endometrium?
Bardzo mi przykro kochana ,nawet nie wiem co powiedzieć 😭

reklama