reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe kreski 💕💕💕

Ja tam widzę cień 😊 powtórz, ale jutro. Z wieczornego moczu nic nie zobaczysz.
Jutro też nasikam, skoro mam jeszcze 3 testy ☺️ no i jutro zrobię z krwi. A myślę o tym późniejszym moczu bo czytałam już historie że niektórym dziewczynom wychodzą wtedy wyraźniejsze kreski

reklama
Hej hej :) taki mały update, nasikalam na pinka i niestety nadal cień, w moim odczuciu na żywo bardziej wyraźny niż ten wczoraj, ale nadal tylko cień... Co prawda miałam pełen pęcherz i mega mi się chciało już siku no ale ten test ponownie sprowadził mnie na ziemię 🥺 na zdjęciu na maksa podkręcony kontrast, może coś zobaczycie ... Mam jeszcze 3 pinki to spróbuję jeszcze z popołudniowego albo wieczornego moczu. Brzuch boli okresowo, dzisiaj od 2 nie mogłam już spać tylko leżałam i się męczyłam, a temperatura nieznacznie ale w górę.Zobacz załącznik 1380378
ja tez coś tam widzę 😙 a pokaz proszę wykres temperatury. Ja swoją mierze ale albo robie to źle (mierze w j.ustnej ale już nie będę zmieniła w trakcie cyklu, codziennie o tej samej porze, punkt 6.00) albo jestem stałocieplna albo coś jest nie tak. Czy jest możliwa owulacja bez skoku/wzrostu temperatury?

Załączniki

• IMG_9851.jpg
    IMG_9851.jpg
    47,2 KB · Wyświetleń: 45
ja tez coś tam widzę 😙 a pokaz proszę wykres temperatury. Ja swoją mierze ale albo robie to źle (mierze w j.ustnej ale już nie będę zmieniła w trakcie cyklu, codziennie o tej samej porze, punkt 6.00) albo jestem stałocieplna albo coś jest nie tak. Czy jest możliwa owulacja bez skoku/wzrostu temperatury?
Ja mierze temperature w pochwie, moim zdaniem jest bardziej pewna, w jamie ustnej zależy od tego czy w dokładnie to samo miejsce, nawet z jakim naciskiem przykładasz termometr albo czy nie miałaś otwartej buzi w nocy 😃 żeby powiedzieć że owu była muszą być min 3 wyższe temp o min 0,2 stopnia w stosunku do średniej z 6 pomiarów przed skokiem. więc bez skoku nie można powiedzieć że owu byla.
No ale u Ciebie gdyby nie dzisiejszy spadek to można by powiedzieć że owu była tak jak jest zaznaczona na wykresie. Może to jednorazowy błąd pomiaru i jutro znowu będzie wyżej :)
IMG_20220318_065257.jpg

Ja mierze temperature w pochwie, moim zdaniem jest bardziej pewna, w jamie ustnej zależy od tego czy w dokładnie to samo miejsce, nawet z jakim naciskiem przykładasz termometr albo czy nie miałaś otwartej buzi w nocy 😃 żeby powiedzieć że owu była muszą być min 3 wyższe temp o min 0,2 stopnia w stosunku do średniej z 6 pomiarów przed skokiem. więc bez skoku nie można powiedzieć że owu byla.
No ale u Ciebie gdyby nie dzisiejszy spadek to można by powiedzieć że owu była tak jak jest zaznaczona na wykresie. Może to jednorazowy błąd pomiaru i jutro znowu będzie wyżej :)
Zobacz załącznik 1380383
oby faktycznie tak było, dzięki ☺️ A myślicie ze jest sens mierzyć od jutra w pochwie czy zaburzy to wiarygodność wykresu ?

oby faktycznie tak było, dzięki ☺️ A myślicie ze jest sens mierzyć od jutra w pochwie czy zaburzy to wiarygodność wykresu ?
Niestety ale zaburzy wiarygodność bo te temperatury będą różne. Ja np jak pierwszy cykl mierzyłam w ustach a później już cały czas w pochwie, to w ustach te temp miały mniejsze wartości. Było widać dwufazowosc ale w pochwie jest cieplej :)

reklama
A takie temperatury po 36.9, 37.0 w drugiej fazie osiągacie w pochwie czy w ustach?
W pochwie u mnie jak na razie 37.00 to był max ale ogólnie mam niska temp ciała. W ustach natomiast max mialam 36.60 w drugiej fazie. W sumie to nie ma znaczenia jak wysoko pójdzie ta temp bo to kwestia indywidualna, tylko jaka jest różnica między 1 a 2 częścią cyklu