reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe kreski 💕💕💕

reklama
Dobra dziewczyny mam wyniki i sama nie wiem co o nich myśleć...
Beta Hcg 5,93 mIU/ml
Progesteron 42,6 nmol/l to będzie 12.29 ng/ml wg kalkulatora więc raczej na @ się nie zapowiada póki co...
Edit: inny kalkulator liczy że to jest 13,39 ng/ml więc już sama nie wiem 😔
Będzie dobrze ! Tylko taka wersje zakładaj

Nie widzę żadnych powodów do niepokoju natomiast na pewno się zbadałabym i bete i proga po 48 godzinach. Póki co wszystko wygląda na bardzo wczesną ciążę. Jeśli jesteś 10 lub maks 11 dpo to jest ok.
Wartości są małe, ale od czegoś ciąża musi się zacząć, a każda startuje od 0.
Póki co nie brałabym ani proga ani nic tylko czekała na przyrost bety. Przy niskich wartościach powinien być wysoki nawet rzędu 500% nie byłby niczym dziwnym bo te małe wartości mkną jak szalone, dopiero chwilę później trochę to zwalnia do tych około 100%.
Jeśli przyrost byłby ok, a prog nie skoczy to pewnie warto byłoby pomyśleć o luteinie żeby trochę wesprzeć tego dzidziora, ale ja uważam że jak skoczy beta to i prog ruszy z impetem.
Niezmiennie trzymam kciuki! [emoji1696][emoji1696][emoji1696][emoji1696][emoji1696]
@Zazuu o Wyrocznio, czekam na Twój komentarz [emoji120] co sądzisz o tych wynikach? Jest jakaś nadzieja?

Nie widzę żadnych powodów do niepokoju natomiast na pewno się zbadałabym i bete i proga po 48 godzinach. Póki co wszystko wygląda na bardzo wczesną ciążę. Jeśli jesteś 10 lub maks 11 dpo to jest ok.
Wartości są małe, ale od czegoś ciąża musi się zacząć, a każda startuje od 0.
Póki co nie brałabym ani proga ani nic tylko czekała na przyrost bety. Przy niskich wartościach powinien być wysoki nawet rzędu 500% nie byłby niczym dziwnym bo te małe wartości mkną jak szalone, dopiero chwilę później trochę to zwalnia do tych około 100%.
Jeśli przyrost byłby ok, a prog nie skoczy to pewnie warto byłoby pomyśleć o luteinie żeby trochę wesprzeć tego dzidziora, ale ja uważam że jak skoczy beta to i prog ruszy z impetem.
Niezmiennie trzymam kciuki! [emoji1696][emoji1696][emoji1696][emoji1696][emoji1696]
Dziękuję 😍 Ty i dziewczyny wlałyście trochę nadziei w moje ❤️ że może będzie ok. Dam znać jak będę miała przyrosty :)

Owulacja na pewno 6 marca lub 7-ego z rana, bo tego dnia o 14:20 miałam wizytę u gina i było już po owu. Tak zrobię w sobotę powtórkę i zobaczę, ale martwi mnie ten prog że jest niski 😔
Hej, kiedyś miałam biochema i przy becie 30 progesteron wynosił 16. Potem pytałam ginekologa co sądzi o tym progu i mówił, że jak na tak wczesna ciążę to taki progesteron jest ok. U Ciebie jest jeszcze wcześniej także głowa do góry, ale ręka na pulsie. 😊

reklama
A owu w jaki sposób potwierdzona? No ja mam krótka fazę lutealną, tylko 11 dni więc u mnie organizm już się nastawia na @ i prog powinien być dzisiaj malutki a jutro planowo okres. Więc jak do dzisiaj nic się nie zadziało to już nie będzie miało szans
Nie mogła być później niż te 11 dni wcześniej bo na usg (nie monitoring tylko akurat wizyta była) było już ciałko żółte. Mogła być ewentualnie wcześniej jeszcze 1-2 dni.