reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe kreski 💕💕💕

Jesteś pewna że czas zagnieżdżenia zależy od długości fazy lutealnej? Nigdy nie slyszalam o czymś takim
Na pewno długość fazy lutealnej ma znaczenie dla wysokości proga, szybciej zaczyna spadać na @ jak jest 11 dni niż 14. I myślę że może to wpływać na sukces zagnieżdżania ale oczywiście mogę się mylić :D to tylko taki mój chłopski rozum :p Więc jak dzisiaj nie będzie bety albo będzie malutka to na jakiej podstawie organizm ma wiedzieć że jutro ma @ nie być? 🤔

reklama
Na pewno długość fazy lutealnej ma znaczenie dla wysokości proga, szybciej zaczyna spadać na @ jak jest 11 dni niż 14. I myślę że może to wpływać na sukces zagnieżdżania ale oczywiście mogę się mylić :D to tylko taki mój chłopski rozum :p Więc jak dzisiaj nie będzie bety albo będzie malutka to na jakiej podstawie organizm ma wiedzieć że jutro ma @ nie być? 🤔
Ja myślę że organizm ludzki jest mądrzejszy niż my tutaj wszystkie razem wzięte i dobrze wie kiedy co robic 😎

Dobra dziewczyny mam wyniki i sama nie wiem co o nich myśleć...
Beta Hcg 5,93 mIU/ml
Progesteron 42,6 nmol/l to będzie 12.29 ng/ml wg kalkulatora więc raczej na @ się nie zapowiada póki co...
Edit: inny kalkulator liczy że to jest 13,39 ng/ml więc już sama nie wiem 😔

Ostatnia edycja:
Hej :) proszę mnie wpisać na 29.03. W skrócie staramy się o drugie dziecko 1, 5 roku. Mam niedoczynnosc tarczycy(tsh 2,9 w trakcie diagnozy) i PCOS. To moj trzeci cykl z klomifen. Cykl monitorowany. Dodatkowo biorę euthyrox 50 na niedoczynnosc, metformine 500 dwa razy dziennie oraz estriadol i progestan dwa razy dziennie przez 10 dni po owulacji. Trzymam kciuki za nas wszystkie 👍✊ pozdrawiam 💕

Dobra dziewczyny mam wyniki i sama nie wiem co o nich myśleć...
Beta Hcg 5,93 mIU/ml
Progesteron 42,6 nmol/l to będzie 12.29 ng/ml wg kalkulatora więc raczej na @ się nie zapowiada póki co...

Widzę, że w apce niby owulacja 6 marca, to dziś niby 11dpo także w sumie można by to uznać za ciąże na spoko bo np. wczoraj doszło do zagnieżdżenia. Wiem, że masz za sobą smutne historie, ale według mnie nie ma rady - trzeba czekać za 48h najlepiej powtórka i bety i proga

Hej :) proszę mnie wpisać na 29.03. W skrócie staramy się o drugie dziecko 1, 5 roku. Mam niedoczynnosc tarczycy(tsh 2,9 w trakcie diagnozy) i PCOS. To moj trzeci cykl z klomifen. Cykl monitorowany. Dodatkowo biorę euthyrox 50 na niedoczynnosc, metformine 500 dwa razy dziennie oraz estriadol i progestan dwa razy dziennie przez 10 dni po owulacji. Trzymam kciuki za nas wszystkie 👍✊ pozdrawiam 💕
Hejoszka, wpisane :) powodzenia, trzymam kciuki!

Widzę, że w apce niby owulacja 6 marca, to dziś niby 11dpo także w sumie można by to uznać za ciąże na spoko bo np. wczoraj doszło do zagnieżdżenia. Wiem, że masz za sobą smutne historie, ale według mnie nie ma rady - trzeba czekać za 48h najlepiej powtórka i bety i proga
Owulacja na pewno 6 marca lub 7-ego z rana, bo tego dnia o 14:20 miałam wizytę u gina i było już po owu. Tak zrobię w sobotę powtórkę i zobaczę, ale martwi mnie ten prog że jest niski 😔

reklama