reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe kreski 💕💕💕

Jesteś pewna że czas zagnieżdżenia zależy od długości fazy lutealnej? Nigdy nie slyszalam o czymś takim
Na pewno długość fazy lutealnej ma znaczenie dla wysokości proga, szybciej zaczyna spadać na @ jak jest 11 dni niż 14. I myślę że może to wpływać na sukces zagnieżdżania ale oczywiście mogę się mylić :D to tylko taki mój chłopski rozum :p Więc jak dzisiaj nie będzie bety albo będzie malutka to na jakiej podstawie organizm ma wiedzieć że jutro ma @ nie być? 🤔

reklama
Na pewno długość fazy lutealnej ma znaczenie dla wysokości proga, szybciej zaczyna spadać na @ jak jest 11 dni niż 14. I myślę że może to wpływać na sukces zagnieżdżania ale oczywiście mogę się mylić :D to tylko taki mój chłopski rozum :p Więc jak dzisiaj nie będzie bety albo będzie malutka to na jakiej podstawie organizm ma wiedzieć że jutro ma @ nie być? 🤔
Ja myślę że organizm ludzki jest mądrzejszy niż my tutaj wszystkie razem wzięte i dobrze wie kiedy co robic 😎

Dobra dziewczyny mam wyniki i sama nie wiem co o nich myśleć...
Beta Hcg 5,93 mIU/ml
Progesteron 42,6 nmol/l to będzie 12.29 ng/ml wg kalkulatora więc raczej na @ się nie zapowiada póki co...
Edit: inny kalkulator liczy że to jest 13,39 ng/ml więc już sama nie wiem 😔

Ostatnia edycja:
Hej :) proszę mnie wpisać na 29.03. W skrócie staramy się o drugie dziecko 1, 5 roku. Mam niedoczynnosc tarczycy(tsh 2,9 w trakcie diagnozy) i PCOS. To moj trzeci cykl z klomifen. Cykl monitorowany. Dodatkowo biorę euthyrox 50 na niedoczynnosc, metformine 500 dwa razy dziennie oraz estriadol i progestan dwa razy dziennie przez 10 dni po owulacji. Trzymam kciuki za nas wszystkie 👍✊ pozdrawiam 💕

Dobra dziewczyny mam wyniki i sama nie wiem co o nich myśleć...
Beta Hcg 5,93 mIU/ml
Progesteron 42,6 nmol/l to będzie 12.29 ng/ml wg kalkulatora więc raczej na @ się nie zapowiada póki co...

Widzę, że w apce niby owulacja 6 marca, to dziś niby 11dpo także w sumie można by to uznać za ciąże na spoko bo np. wczoraj doszło do zagnieżdżenia. Wiem, że masz za sobą smutne historie, ale według mnie nie ma rady - trzeba czekać za 48h najlepiej powtórka i bety i proga

Hej :) proszę mnie wpisać na 29.03. W skrócie staramy się o drugie dziecko 1, 5 roku. Mam niedoczynnosc tarczycy(tsh 2,9 w trakcie diagnozy) i PCOS. To moj trzeci cykl z klomifen. Cykl monitorowany. Dodatkowo biorę euthyrox 50 na niedoczynnosc, metformine 500 dwa razy dziennie oraz estriadol i progestan dwa razy dziennie przez 10 dni po owulacji. Trzymam kciuki za nas wszystkie 👍✊ pozdrawiam 💕
Hejoszka, wpisane :) powodzenia, trzymam kciuki!

Widzę, że w apce niby owulacja 6 marca, to dziś niby 11dpo także w sumie można by to uznać za ciąże na spoko bo np. wczoraj doszło do zagnieżdżenia. Wiem, że masz za sobą smutne historie, ale według mnie nie ma rady - trzeba czekać za 48h najlepiej powtórka i bety i proga
Owulacja na pewno 6 marca lub 7-ego z rana, bo tego dnia o 14:20 miałam wizytę u gina i było już po owu. Tak zrobię w sobotę powtórkę i zobaczę, ale martwi mnie ten prog że jest niski 😔

reklama