reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowania czas start - czyli Marcowe ⏸ kreseczki 😅❤

reklama
Ja też robiłam test 25dc i było biało więc odstawiłam duphaston. A tu wczoraj okazało się że jednak się udało 😊 mamuska3 a robiłaś może betę z krwi? Ja wczoraj miałam 73 a jutro chce iść znów.
Jeszcze bety nie robiłam. Będę robić w poniedziałek i środę bo w czwartek mam wizytę u ginekologa

I tu Ciebie zaskoczę bo plamienie implantacyjne może się pojawić nawet kilka dni po implantacyji[emoji6] bodajże do 3 dni po z tego co kojarzę
Oki bo zmyliło mnie to plamienie implantacyjne.
Generalnie jak juz masz bete wskazująca na ciążę i pozytywne testy to to plamienie nie jest implantacyjne.
Jeśli sie masz martwić to zrób sobie przyrost i na pewno będziesz spokojniejsza [emoji16]

Dziewczyny, a jak Wy wybieracie dzień testowania? To jest dzień kiedy powinna być miesiączka? Moja powinna być 15go a wybrałam testowanie 8 ( chyba przegielam? 😂🤨🧐)

Nie chce tu się nakręcać , ale czy jak to nie byłaby ciąża to byłby aż tak wysoki?

Nie wiem czy nie mylę, ale nie jesteś dopiero 7-8dpo? Jasne, prog w ciąży wzrasta, ale na wszystko potrzeba trochę czasu, jeśli zagnieżdżenia jeszcze nie było (bo może tak być) to chyba nie ma szans żeby z powodu ciąży, której jeszcze nie ma, tak poszybował w górę [emoji6] jest wiele powodów dla których możesz mieć wysoki progesteron nie będąc w ciąży - na przykład torbiele na jajnikach, PCOS. Będziesz miała wizytę niebawem? Sprawdziłabyś czy te pecherzyki pękły,

reklama
Dziewczyny, a jak Wy wybieracie dzień testowania? To jest dzień kiedy powinna być miesiączka? Moja powinna być 15go a wybrałam testowanie 8 ( chyba przegielam? [emoji23][emoji2955][emoji3166])

Do zagnieżdżenia może dojść między 7-12 dpo, beta w moczu będzie ze dwa dni później, wiec nie ma sensu testować wcześniej niż w dzień spodziewanej miesiączki bo test może wyjść fałszywie negatywny. Jasne, może będziesz miała szybsze zagnieżdżenie to i test wyjdzie szybciej, ale może tak nie będzie i po co to rozczarowanie [emoji2368] poza tym sama owulacja może się przesunąć w czasie a wtedy i termin @ się przesunie. Wiesz, kiedy miałaś owu?

Do góry