reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowania czas start - czyli Marcowe ⏸ kreseczki 😅❤

Pierwszy raz "świadomie" Zachodzę w ciążę. W pierwszej ciąży test zrobiłam bardzo szybko miesiączkę miałam dostać 11 września a 2go już miałam 2 kreski na teście. Dlatego teraz wpisałam się tak szybko na to testowanie. Czytając Wasze komentarze trochę zwątpiłam czy to ma sens
A na kiedy masz termin @? Wiesz, jednej tydzien przed terminem @ wyjdzie na teście, a drugiej niekoniecznie a nawet dwa dni po dopiero wyjść może. ;)

reklama
Hm , to tak jestem 8 dpo dokładnie , wczoraj miałam plamienie jasnoróżowe , może to było zagnieżdżenie ale tego nie wiem , PCOS nie mam miałam robiona serie badań , czy jakieś torbiele mi się zrobiły od odtatniej wizyty hm ... nie wiem wizytę miałam 16.02 , dzisiaj mieliśmy mieć kolejna , lecz niestety mieliśmy problem i nie mogliśmy jechać 😕 to byłaby 2 wizyta w klinice niepłodności . Pisałam do swego ginekologa u którego zaczynałam leczenie , napisał żebym się nie przejmowała i zrobiła test za 7 dni 🤷🏻‍♀️
Progesteron wzrasta już na początku owulacji i najwyższy poziom ma ,kiedy komórka przekształci się w ciałko żółte ,wiec chyba możliwe ze już poziom wzrósł ,ponieważ owulacja była 8 dni temu

24 byłam u ginekologa mówiła że jest jeden duży pęcherzyk i żeby zacząć działać. Z kalendarzyka wychodziła mi owulacja wczoraj ( wczoraj zrobiłam test owulacyjny i wyszedł negatywny nie wiedziałam że testy robi się przez kilka dni) i teraz zgłupiałam możliwe że owulacja była wcześniej czy raczej taki duży pęcherzyk by tak długo wytrzymał że jeszcze owulacji nie było?

A jak duży był? Pewnie owu była wcześniej, skoro 24go był duży i miałaś działać, to owu pewnie jeszcze w styczniu była. Kalendarzyk to wiesz, takie matematyczne liczenie [emoji14]

Progesteron wzrasta już na początku owulacji i najwyższy poziom ma ,kiedy komórka przekształci się w ciałko żółte ,wiec chyba możliwe ze już poziom wzrósł ,ponieważ owulacja była 8 dni temu

Tak wiem. Szczyt ma 7-8dpo. Dlatego pisałam ze nie sadze żeby to był już ciążowy wzrost.

Hm , to tak jestem 8 dpo dokładnie , wczoraj miałam plamienie jasnoróżowe , może to było zagnieżdżenie ale tego nie wiem , PCOS nie mam miałam robiona serie badań , czy jakieś torbiele mi się zrobiły od odtatniej wizyty hm ... nie wiem wizytę miałam 16.02 , dzisiaj mieliśmy mieć kolejna , lecz niestety mieliśmy problem i nie mogliśmy jechać [emoji53] to byłaby 2 wizyta w klinice niepłodności . Pisałam do swego ginekologa u którego zaczynałam leczenie , napisał żebym się nie przejmowała i zrobiła test za 7 dni [emoji2370]

Mogły się zrobić torbielki z tych dużych pęcherzyków [emoji2368] tego to już nikt poza ginem z usg nie sprawdzi [emoji14] wiec jeśli nie będziesz miała wizyty w najbliższym czasie to poczekaj pare dni i testuj [emoji6] jak nie wytrzymasz to zrób betę.

A jak duży był? Pewnie owu była wcześniej, skoro 24go był duży i miałaś działać, to owu pewnie jeszcze w styczniu była. Kalendarzyk to wiesz, takie matematyczne liczenie [emoji14]
ja byłam teraz w lutym. Nie zapytalam jak duży pęcherzyk nawet nie wiedziałam że powinnam zapytać😔 powiedziała żeby jeszcze dzisiaj dzialac

ja byłam teraz w lutym. Nie zapytalam jak duży pęcherzyk nawet nie wiedziałam że powinnam zapytać[emoji17] powiedziała żeby jeszcze dzisiaj dzialac

Pomyliłam miesiące, wybacz [emoji85] zapomniałam ze już marzec. No to podejrzewam ze musiał być już bliski pęknięcia skoro kazali Ci działać już wtedy. Wiec chyba miałaś owu wcześniej w tym cyklu niż zwykle [emoji13]

Jeszcze bety nie robiłam. Będę robić w poniedziałek i środę bo w czwartek mam wizytę u ginekologa
A który to jest twój dzień cyklu? Ja idę do gina 15 dopiero bo tak mi kazała jak z nią przez telefon rozmawiałam. Ciekawe czy już u Ciebie będzie coś widać. Koniecznie daj znać i powodzenia życzę 😊

reklama
No właśnie o tym mówię, napisałaś ze badanie w 7dc, o to mi chodziło
emoji16.png
emoji16.png
Tak pomyliłam się 😂
ja nie liczę kalendarzykiem ,ja robiłam testy owulacyjne od 10 dc , w 16 dc miałam pozytywny a w 17 czułam tak silna owulacje ,ze nie mogłam się wyprostować , owulacje swoje dokładnie wiem kiedy mam ,bo bylam raz u gin. dzien po i mówię ,ze chyba miałam wczoraj owulacje , sprawdził i rzeczywiście tak było .Ja styczniu miałam owulacje stymulowana clo i nic nie wyszło z tego dostałam okres , teraz luty tez clo ,pęcherzyk w prawym jajniku 16x12mm ,lewy 14x 15mm . coś się dzieje ale No ciekawe ...

Do góry