reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Basienkaaa ja tez w 31 :) Jak jezcze do ciebie nie zadzwonili z wynikami to pewnie wszystko dobrze :) Do mnie po kilku dniach dzwonili z przychodni, ze mam sie zglosic po recepte na zelazo bo mam niska hemoglobine.

reklama
Cześć, nie wiedziałam, że dzwonią jak jest coś nie tak z wynikami. nie ma co, podchodzą lepiej niż w Polsce. :)
u mnie zbliża sie termin porodu a ja zaczynam sie bać. 11 idę do położnej robić plan porodu, ciekawe jak to będzie..
wiem, że mogę wybrać ile chce być po porodze w sszpitalu czy uważacie ze wyjście po tych 6 h to dobry pomysł czy lepiej poleżeć te 3 dni? czy jak się okaże że nie będę miała rozwarcia to zrobią mi cesarkę czy będą czekać aż ono wreszcie się pojawi?

ps. zna któraś może jakąś sprawdzoną pizzerie w okolicach Wishaw?

Jestem po spacerku, ale głowa mnie coś rozbolała, jutro niby ma padać, ciekawe? Ja powoli zaczęłam prać ciuszki, wczoraj troszkę poprasowałam dzisiaj też może poprasuję , bo jeszcze trochę tego mam.
Ja mam wizytę u położnej 18 sierpnia więc może wtedy mi krew pobiorą, z Victorem jak byłam w ciąży to miałam anemię , teraz jeszcze nie wiem.

agata wyjscie ze szpitala zalezy od tego jaki bedziesz miala porod i jak sie bedziecie czuli z dzieckiem... jesli wszystko bedzie ok to moga cie wypuscic szybciej (ale przy pierwszym dziecku raczej nie po 6 godz) ja wyszlam za pierwszym razem po 1.5 doby a za drugim po 10 godz-rodzilam w nocy w obu przypadkach wiec wiadomo ze najpierw chcialam sie przespac :D
co do rozwarcia to nie jest tak ze odrazu stwierdza - o nie ma rozwarcia to tniemy..- czekaja ile sie da... u mnie za 1 razem rozwarcie nie chcialo sie zrobic bylo podobno 3 cm i ani drgnelo...po 12 godz przebily mi wody (bo same nie odeszly) i powiedzialy ze jeszcze 7 godz czekania (godz na 1 cm) i nagle zaczelam rodzic..

Mojej znajomej z pracy corka urodzila przez cc w niedziele. Wody odeszly jej juz tydzien wczesniej (koniec 35 tygodnia), dotsala antybiotyk i czekali, nic sie nie dzialo - w miedzyczasie wyslali ja do domu, potem miala 3 porcje zelu i 2 kroplowki. Jej szyjka sie nawet nie zmiekczyla po tym, wiec w koncu miala cesarke, ale czekali dlugo na jakies znaki akcji porodowej.

Jejku ja to bym padła jakby mnie trzymali tydzień po odejściu wód zawału bym normalnie dostała:szok:
Co do wyjścia ze szpitala to chyba Asia wyszła po 6 godzinach po porodzie ale nie jestem pewna ja wyszłam po 1,5 doby bo mój mały był blady jak się urodził i badali mu krew po porodzie poza tym mi mówiły koleżanki że lepiej zostać na drugi dzień rano bo przychodzi lekarz i bada maleństwo później słuch badają i dlatego jak ja poszłam to byłam zdecydowana że jeden dzień zostaje w szpitalu. Więcej nie chciałabym tam siedzieć bo na sali jest 4 kobiety z dziećmi i jak się trafi na dziecko na sali tak jak ja mojej sąsiadki dziecko non stop płakało i dzień i noc to można paść bo takie dziecko budzi pozostałe i no łatwo się domyśleć że nie jest ciekawie.
Co do cesarki to tutaj na cesarkę decyduja się jak już na prawdę nie ma wyjścia i czekają do ostatniego momentu w Polsce miałabyś już dwa razy zrobianą w tym czasie ma to swoje plusy i minusy jak wszystko

ja mialam podana oksytocyne bo rozwarcie stanelo na 4 cm. w sumie mam lekkie tylozgiecie i skonczylo sie na porodzie kleszczowym. tu najpierw robia kleszcze a jak to sie nie da to natychmisat cc i zszywaja eszystko co rozbabrali:/ kolezanka rodzila tu 72h ...mdlala podawali jej nawet morfine podeszli do kleszczowego a skonczyli na cc wlasnie. co kraj to obyczaj w pl juz kleszczy nie uzywaja od dawna.

MAGDZIARZ ja ci pozycze walizke na podreczny jest idealna do ich wymiarow i na kolkach wiec wygodna:D

dziendobry. witam w deszczowy dzionek.

EMILIA sto lat :D
happy-birthday-08.jpg

reklama
ja tez sie witam dzis ehh jak zwykle deszcz :-( siedze czekam na jakiegos goscia co kominet ma przyjsc i wyczyscic ciekawe o ktorej sie zjawi :tak:

emilia sto lat sto lat..
vampiria ale sie uwzieli na Ciebie z tym hb mam nadzieje ze sie wyjasni na Twoja kozysc :-D

a co do cesarek to niezgodze sie ze w polsce c robia chetnie wrecz przeciwnie czekaj do ostatniej chwili

Do góry