reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

U nas dziś masakra. W nocy Mała nie spała 2-4,pierwsze 40 min wyła a potem płakać przestała ale marudziła przez kolejną godz, dziś większość dnia przepłakała,tylko na rękach się uspokajała. Masakra jakaś. Byłyśmy u znajomych i sie nie popisała niestety bo tez mi czas minął na uspokajaniu jej. Na szczęście zasnęła tam na prawie 2h więc mogłam spokojnie wypić kawę i pogadać. Do tego dostałam dziś okres i czuję się fatalnie,brzuch boli,krzyże też. Zaraz chyba idę się położyć bo mam dość. Padam.

Emilka najlepszego!

reklama
joasiu współczuję nocki , może ząbki córci dokuczają ???
I okresu też nie zazdroszczę , idź się połóż i wypocznij może poczujesz się lepiej.
Spokojnej nocki życzę :-)

joasia ja tez mysle ze to zeby- patryk mial tak ze 1 zabek wychodzil mu ok 2 tyg!!! to byl koszmar, wieczne noszenie na rekach darcie niewiedzialam co z nim robic. dawalam paracetamol jak juz bylo naprawde zle zwlaszcza nocami bo tez budzil sie ok 2-3 i chodzilam z nim po calym domu albo ogladalismy bajki..w nocy!! jak tylko zabek sie pojawil odrazu byl spokoj, i tak co 2-3 tyg przez jakies pol roku..a dzis zauwazylam ze ma kawalek gornej 5tki nawet niewiem kiedy sie przebila :)

okresu nie zazdroszcze ja pewnie dostane jutro.. ahh zazdroszcze pod tym wzgledem ciezarnym heheh :)

Witam
Pozniej postaram sie was nadrobic.
Dziewczyny co wziasc na zapalenie pecherza? Tzn mysle ze to pecherz ale nigdy wczesniej nie mialam. Ogolnie to mam wrazenie jakby caly czas mi sie siku chcialo plus latam dosc czesto i pod koniec czuje bol

isabell ja miałam już kilka razy i objawy się zgadzają. Przede wszystkim dużo pić-najlepiej kwaśne rzeczy-typu woda z cytryną,wit C też pomaga. Świetny jest sok żurawinowy-mnie ostatnio bardzo pomógł. Bardzo dobre są tez "nasiadówki" nad wywarem z ziół-np rumianku czy szałwii.
No i musisz teraz bardzo uważać aby nie siadać na zimnych schodach czy betonie.

edit udało mi sie namierzyć jeszcze tę stronkę-mam nadzieje,że będzie pomocna :)
http://zdrowie.onet.pl/profilaktyka/zapalenie-pecherza-sa-na-to-sposoby,1,3660171,artykul.html

Ostatnia edycja:
Witam

Przede wszystkim Emilka, spóźnione, ale najszczersze życzenia urodzinowe !!!! Sto latek !!!

Isabelll, współczuję zapalenia pęcherza, nic przyjemnego :baffled: Faktycznie, pij jak najwięcej, ale ja bym też radziła ci iść do lekarza. Mnie jak raz dopadło, to aż krwią sikałam, poszłam do GP dostałam antybiotyk :szok:- i przeszło w mgnieniu oka :tak: A że wiem, jakie to upierdliwe, to naprawdę ci radzę- idź do GP, nie ma sensu się męczyć. Co do męża, to chyba każdy facet tak ma, że trzeba mu o wszystkim przypominać i o wszystkim pamiętać za niego. Ja mojemu od trzech tygodni powtarzałam, że wracam do pracy i żeby sobie rotę ustawił tak, żebym nie musiała na cały tydzień brać opiekunki. I co? Mówię mu we wtorek "Pamiętasz, że ja już w poniedziałek do pracy wracam?" Oczy postawił " Ale mówiłaś przecież, że za dwa tygodnie?" No, mówiłam, tydzień temu ;-) Ale żeby nie było, zmobilizował się i już wszystko załatwił

Joasia, tak mi szkoda twojej małej- najpierw gorączka, teraz to... :no: Biedactwo

Dzięki dziewczyny za wsparcie, mam nadzieję, że uda mi się coś załatwić z tym councilem, bo inaczej leżę i kwiczę :no:
Dodatkowo jeszcze wczoraj mój szef mnie dobił. Wysłałam mu maila, że chciałabym wrócić do pracy na stary budynek- wiadomo, znajomi ludzie, znajome miejsce, byłoby o niebo łatwiej wdrożyć się na nowo. Nawet nie odpisał, że mu przykro, ale nie da rady, tylko od razu powiedział, że będę pracować w innym budynku- największym molochu, jaki mają- a to dlatego, że mam za dużo urlopu do wybrania :wściekła/y: I- co mnie najbardziej wkurzyło- że najlepiej dla nich by było, gdybym zaraz po powrocie poszła na 20to dniowy urlop, bo po roku mojej nieobecności dodatkowy miesiąc nie zrobi im różnicy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Poczułam się, jakbym im na złość zrobiła idąc na macierzyński, a teraz dodatkowo robię im na złość, chcąc wrócić :-:)wściekła/y: Ale niech się nie spodziewają, że pójdę na urlop zaraz po powrocie. NIEDOCZEKANIE.

Gwiazdeczka, zapomniałam zapytać- a do jakiego przedszkola chodzi twój synek? Bo może już się znają z córką mojej siostry ;-)

hej:)
na zapalenie pęcherza i wszelkie infekcje sok żurawinowy, ja piję całą ciążę i wyniki moczu wzorowe-zadnej infekcji...
ja dzisiaj dostałam wezwanie do okulisty i chociaz oczy mi przed porodem zbadaja:) gdyz w polsce pare lat temu miałam operacje i no moj wzrok jest dobry ale nadrabiam go zdrowym okiem, a przy porodzie zeby przypadkiem mi to zdrowe oko sie nie zepsulo bardzo, wiec zbadaja..chociaż tyle:) w pl mialam zalecenia aby nie wykonywac ciezkiej pracy i wysilku,.-zobaczymy, co tu powiedza:)
pogoda okropna:/

basienkaaa nie lepiej po porodzie zbadac tak ok 6 mc po?? w trakcie ciazy i po wzrok sie pogarsza ze wzgledu na wysilek. a i z doswiadczenia wiem ze astygmatyzmu tu sie nie leczy. moj spora wade na jednym oku ale drugie min niby jest tylko "chore" i bryli nie dostal ani szkiel o_O

drugi dzien nocnikowanie amelkowny JUPiiii wczoraj sikala po katach w domu i sie za chiny nie chciala dac posadzic na nocnik a dzisiaj sama siusiu zrobila przyszla do mnie podala mi chusteczki pokazala nocnik i ze pupke mam jej podetrzec :D oby tak dalej szlo i zeby tzw 2 tez wpadla w nocnik a nie jak wczoraj na wykladzine :/

isabel niezazdroszcze wiem co to znaczy bo pol ciazy z patrykiem to mialam, i do dzis czasem sie odzywa.. oni mi tu powiedzieli ze to infekcja moczu i bralam tabletki. idz do gp.

vampiria szkoda ze tak cie szef potraktowal ale tacy niektorzy sa... ja po patryku jak wracalam to tez siedzialam miesiac na bezplatnym maternity (szkoda bylo mi urlopu) bo mnie nie potrzebowala w tym okresie, powiedziala ze jej obowiazkiem jest zapewnic mi prace po rownym roku a nie po platnym maternity..

ja dzis leczo ugotowalam na co dominik mi stwierdzil ze on tego nie lubi ze on tylko zupe lubi i on chce zupe :) od tyg nie je praktycznie nic procz zup.. a to sie dzieciom odmienia :)

azorek gratuluje postepow :) codzien bedzie lepiej zobaczysz :) mi patryk sam juz chodzi do lazienki czasami jak niezauwaze sygnalu :) dzieki temu ze sika na nocnik , mamy mniejsze problemy z kupka , od tyg robi ladnie wprawdzie na podloge ale bez krzyku :) probuje robic na nocnik ale posiedzi i wstaje.. przed 2 rokiem napewno sie nauczy..

Ostatnia edycja:
reklama
azorek84 ja nie wiedziałam ze w ogole zrwoca na to uwage, bo ja im ta operacje zglaszalam jak zakladalam ta ksiazke ciazy, a teraz dopiero mnie wezwali. Wiec moze tylko chca skontrolowac dla pewnosci ze nic mi sie nie stanie... nie wiem dopiero mam wizyte na 13.09:)
ja dzisiaj mam golabki wczoraj produkowalismy je do 12 w nocy z moim M. ale sa przepyszne:p)

Do góry