reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Basienkaaa ja tez w 31 :) Jak jezcze do ciebie nie zadzwonili z wynikami to pewnie wszystko dobrze :) Do mnie po kilku dniach dzwonili z przychodni, ze mam sie zglosic po recepte na zelazo bo mam niska hemoglobine.

reklama
Cześć, nie wiedziałam, że dzwonią jak jest coś nie tak z wynikami. nie ma co, podchodzą lepiej niż w Polsce. :)
u mnie zbliża sie termin porodu a ja zaczynam sie bać. 11 idę do położnej robić plan porodu, ciekawe jak to będzie..
wiem, że mogę wybrać ile chce być po porodze w sszpitalu czy uważacie ze wyjście po tych 6 h to dobry pomysł czy lepiej poleżeć te 3 dni? czy jak się okaże że nie będę miała rozwarcia to zrobią mi cesarkę czy będą czekać aż ono wreszcie się pojawi?

ps. zna któraś może jakąś sprawdzoną pizzerie w okolicach Wishaw?

Jestem po spacerku, ale głowa mnie coś rozbolała, jutro niby ma padać, ciekawe? Ja powoli zaczęłam prać ciuszki, wczoraj troszkę poprasowałam dzisiaj też może poprasuję , bo jeszcze trochę tego mam.
Ja mam wizytę u położnej 18 sierpnia więc może wtedy mi krew pobiorą, z Victorem jak byłam w ciąży to miałam anemię , teraz jeszcze nie wiem.

agata wyjscie ze szpitala zalezy od tego jaki bedziesz miala porod i jak sie bedziecie czuli z dzieckiem... jesli wszystko bedzie ok to moga cie wypuscic szybciej (ale przy pierwszym dziecku raczej nie po 6 godz) ja wyszlam za pierwszym razem po 1.5 doby a za drugim po 10 godz-rodzilam w nocy w obu przypadkach wiec wiadomo ze najpierw chcialam sie przespac :D
co do rozwarcia to nie jest tak ze odrazu stwierdza - o nie ma rozwarcia to tniemy..- czekaja ile sie da... u mnie za 1 razem rozwarcie nie chcialo sie zrobic bylo podobno 3 cm i ani drgnelo...po 12 godz przebily mi wody (bo same nie odeszly) i powiedzialy ze jeszcze 7 godz czekania (godz na 1 cm) i nagle zaczelam rodzic..

Mojej znajomej z pracy corka urodzila przez cc w niedziele. Wody odeszly jej juz tydzien wczesniej (koniec 35 tygodnia), dotsala antybiotyk i czekali, nic sie nie dzialo - w miedzyczasie wyslali ja do domu, potem miala 3 porcje zelu i 2 kroplowki. Jej szyjka sie nawet nie zmiekczyla po tym, wiec w koncu miala cesarke, ale czekali dlugo na jakies znaki akcji porodowej.

Jejku ja to bym padła jakby mnie trzymali tydzień po odejściu wód zawału bym normalnie dostała:szok:
Co do wyjścia ze szpitala to chyba Asia wyszła po 6 godzinach po porodzie ale nie jestem pewna ja wyszłam po 1,5 doby bo mój mały był blady jak się urodził i badali mu krew po porodzie poza tym mi mówiły koleżanki że lepiej zostać na drugi dzień rano bo przychodzi lekarz i bada maleństwo później słuch badają i dlatego jak ja poszłam to byłam zdecydowana że jeden dzień zostaje w szpitalu. Więcej nie chciałabym tam siedzieć bo na sali jest 4 kobiety z dziećmi i jak się trafi na dziecko na sali tak jak ja mojej sąsiadki dziecko non stop płakało i dzień i noc to można paść bo takie dziecko budzi pozostałe i no łatwo się domyśleć że nie jest ciekawie.
Co do cesarki to tutaj na cesarkę decyduja się jak już na prawdę nie ma wyjścia i czekają do ostatniego momentu w Polsce miałabyś już dwa razy zrobianą w tym czasie ma to swoje plusy i minusy jak wszystko

ja mialam podana oksytocyne bo rozwarcie stanelo na 4 cm. w sumie mam lekkie tylozgiecie i skonczylo sie na porodzie kleszczowym. tu najpierw robia kleszcze a jak to sie nie da to natychmisat cc i zszywaja eszystko co rozbabrali:/ kolezanka rodzila tu 72h ...mdlala podawali jej nawet morfine podeszli do kleszczowego a skonczyli na cc wlasnie. co kraj to obyczaj w pl juz kleszczy nie uzywaja od dawna.

MAGDZIARZ ja ci pozycze walizke na podreczny jest idealna do ich wymiarow i na kolkach wiec wygodna:D

dziendobry. witam w deszczowy dzionek.

EMILIA sto lat :D
happy-birthday-08.jpg

reklama
ja tez sie witam dzis ehh jak zwykle deszcz :-( siedze czekam na jakiegos goscia co kominet ma przyjsc i wyczyscic ciekawe o ktorej sie zjawi :tak:

emilia sto lat sto lat..
vampiria ale sie uwzieli na Ciebie z tym hb mam nadzieje ze sie wyjasni na Twoja kozysc :-D

a co do cesarek to niezgodze sie ze w polsce c robia chetnie wrecz przeciwnie czekaj do ostatniej chwili

Do góry