reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Joasia to dobrze ze malej juz lepiej
Vampiria walcz o swoje
Menia mi mala sie obrocila niby przed samym porodem dupka, ale ja im nie wierze bo caly czas poloznej mowilam ze mi sie wydaje ze ona jest tylkiem ulozona
Co do popoludniowych drzemek to ja wolalabym zeby mala mi spala ale tak jak wczesniej ze 12.30 13.00 chodzila spac a teraz jak sie ja uda polozyc po 15 to jest dobrze a wstaje potem strasznie marudna wiec juz wole do 18 sie z nia przemeczyc potem kapiel, butla i bajka i najpozniej o 19 ona juz spi a ja wtedy odpoczywam. Bo tak jak w dzien ona spala to ja i tak nie oidpoczywalam. Niby jest w takim wieku ze powinna jeszcze spac w dzien ale stwierdzilam ze zobaczymy jak sama padnie to niech spi.
Azorek gratulacje, wazne ze zaliczone
Ja dzisiaj cos spac nie moglam, cala noc sie krecilam zasnelam w koncu przed 5 a przed 6 musialam do pracy wstac wiec jak dzisiaj do 15 wytrzymam bez bolu glowy to bedzie sukces. Jeszcze po pracy musze jechac po rower dla Kuby
A moj maz coz jak sie go nie kopnie w dupe to malo zrobi, na robote narzeka, gada ze musi znalezc cos innego ale raczej nie szuka. Chcialby zebym to za niego zrobila

reklama
bravo azorek :)

vampiria a jakbys sprobowala nie placic czyszu bo nie masz z czego tak na dobra sprawe? kiedys siostra mi opowiadala o kolezance ktora jest samotna matka czekala na benefity chb i ctc rok i do tego czasu zyla tylko z maternity allowance i z pozyczek od mojej siostry.. housing benefitu caly czas nie chcieli jej dac tlumaczac ze skoro placi czynsz to znaczy ze ma z czego!!! dziewczyna wkoncu przestala placic bo iles mozna pozyczac.. chodzila do cabu czy gdzies tam.. i jak naroslo juz sporo to sie zorientowali ze ona nie ma za co zyc... teraz ma ctc chb i housing i cancil tax benefit..

ja dzis od rana piore bo ladna pogoda ,bylismy juz chwilke na polu, obiad sie robi i pasowalo by sie za sprzatnie wziasc tylko cos mi dzieci nie pozwalaja bo laza za mna wszedzie...

witajcie:)
menia
ale masz dobrze, ze tak o Ciebie dbaja:) ciekawe jak mój sobie leży w tym brzuszku- ale chyba mu dobrze bo kopie zwłaszcza w nocy, za tydz ja mam wizyte u midwife ale raczej nic sie nie dowiem bo wezmie tylko mocz i zmierzy cisnienie, najgorzej ze ani mnie nie waza, zeby sprawdzic czy dziecko sie dobrze rozwija ani usg,nic...

ja w dzien najchetniej bym caly czas spala?? tez tak macie??

azorek84 gratulacje!!!!!

cytryna i joasia79 to co ja bede miala na brzuchu jak bede miala 32 lata:/ moze moje znikna po porodzie mam 2 takie az czerwone...no strasznie to wyglada.
milego dzionka, chyba ide spac:)

Cześć kobitki :-)

Ja już po zakupach , mały śpi, a obiadek zrobiłam wczoraj wieczorem na dzisiaj więc mam z głowy ;-)

yas09 synka urodziłam normalnie, już wcześniej był przekręcony główką w dół więc nie miałam z nim problemu :-)

cytryna wiesz mi też się wydaje że mała się przekręca co jakiś czas bo raz czuję ją u góry i na dole w tym samym czasie a raz po bokach i dzięki za pomysł z kołysaniem się bioder , spróbuję ;-)

azorku gratuluję kochana :-D

joasia cieszę się że temperatura spadła i dobrze że to tylko trzydnówka ;-)

Basienka u mnie ze spaniem jest różnie , wcześniej ciągle mi się chciało spać,teraz troszkę mniej, zawsze możesz poprosić aby cię położna zważyła , a mnie tylko kontrolują bo jest jak jest jak by się nic nie działo to by mnie w nosie mieli ;-) i nie martw się już nie dług będziemy tulić swoje pociechy :-)

no nastepny kurs sie zaczyna pod koniec wrzesnia w srody....w godz popoludniowych :(((( nie wiem czy ktos sie zgodzi mlodej popilnowac w ten czas jak ja w szkole bede:((( najwyzej na drugi semestr sie zapisze bo beda inne dni i godziny szkoda:((

mnie amelkowna fikala koziolki w brzuszku do ostatniego dnia. z kazda wizyta u poloznej mloda inaczej byla ulozona : pupka w prawo pupka w lewo w dol i do gory wiec masz czas moze sie dzidzka odwroci jeszcze.

azorek gratulacje z wynikow kursu!!!

Basienkaaa polozna ci powinna powiedziec jak jest dziecko ulozone. Mnie tez nie waza, sama sie zreszta tez nie waze coby sie nie dolowac ;) Ktory to u ciebie tydzien? w 28 pobiora ci krew jeszcze raz. Pozatym moje wizyty sa takie jak twoje, mierzenie macicy, sluchanie serduszka, mocz, cisnienie i wsio. Jak sie czym martwisz to jej zadawaj pytania, mow co zaobserwowalas itp. ja tam zawsze z lista pytan chodze.

Azorek, gratulacje :tak: Ty pilnujesz mojego Grzdyla, to ja mogę popilnować Amelkównę ;-) Może nie zawsze bo wiesz, PRACĘ MAM :-D ale w pozostałe dni... ;-)

Basienka fotografka tu jest pod nickiem imonmati, więc może jej po prostu na priva napisz :-)

Dziewczyny, ratujcie... Bagaż podręczny w ryanairze ma mieć wymiary: 55x40x20, przy czym 55 to co? Długość czy wysokość? chcę kupić torbę, ale nie wiem, czy 33x47x17 [HxLxD] mieści sie w rozmiarówce... :baffled:

Azorek dopiero doczytałam, że to tylko środy... Można to zorganizować tak, że podrzucam Ci Grzdyla, robię co do mnie należy, wracam, zabieram/zostaję z dzieciami naszymi u Cię, albo zabieram je gdzieś hen ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
magdziarz dziekuje!! a z tym bagazem to Ci nie pomoge bo jak teraz lecialam z pl to tak w rayanerze trzepali te bagaze, ludzie biora gigantyczne torby na bagaz podreczny i co bylo... polowa ludzi miala torby na kolanach skandal! byc moze sie to zmieni wazne zeby nie byla za gruba, za bardzo wypchana ta torba zeby zmiescila sie do tego ich koszyczka:)
cytryna no moj 31 tydz:) i pobierali mi krew ostatnio, teraz mam wizyte za tydz wiec sama podpytam co, i jak.milego popołudnia

Do góry