reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
Witajcie,
Co tam u Was slychac, wlasnie w piatek mialam usg 23 tydzien-powiedzieli mi ze wszystko ok i cieszylam sie do czasu jak zaczelam studiowac karte i nie znalazlam nic na tem przeziernosci karkowej-gdzie o tym pisza. Czytalam ze ten test robia w 12 tygodniu, ja troche przyspieszylam ten swoj pierwszy scan bo troszeczke krwawilam ale to byl prawie 12 tydzien. Czy oni zrobili mi to badanie czy nie:-(
wczesniej jakos na to nie zwrocilam uwagi ale jak bylam w Polsce to kolezanka zapytala mnie o to a ja myslalm ze to mi zrobia teraz-pogubilam sie w tym:-(
Nie chce juz o tym rozmyslac a tu jak na zlosc takie glupie mysli sie pchaja:wściekła/y:
Dzidzius jest ruchliwy i to bardzo:-) tak bardzo chcialabym go juz miec na rekach i widziec ze wszystko jest dobrze. Tylko jeszcze ten porod-narazie nie mysle o tym-jestem straszna panikara:tak:
A jak to bylo uWas z tymi badaniami?
Pozdrawiam Was serdecznie
Magda.uk Ty juz pewnie w Polsce-udanych wakacji;-) odezwji sie jak wrocisz i przesli troche ciepla
zQo dziekuje za powitanie mam nadzieje ze znajdziesz czas zagladac czesciej i podzielisz sie doswiadczeniami z przyszla mamuska;-)

Witaj serdecznie tez rodzilam w Szkocji nie pamietam dokladnie czy mialam to badanie ,ale napewno z twoim dzidziusiem jest wszystko ok badz dobrej mysli.Mysle ze powiedzieli by ci jak by bylo cos nie tak ,moja corcia tez strasznie byla ruchliwa napewno bedzie dobrze trzymam kciuki a o porodzie nie mysl bedzie to napewno szybko i bedziesz miala swoje malenstwo na rekach.Moge zapytac w jakim miescie jestes pozdrawiam serdecznie .

Madziasko Czesc dzieki za dodanie otuchy, musze przestac z tymi czarnymi myslami:tak:
Mieszkam w Aberdeen-zimne i wietrzne miasto:baffled: U Ciebie jest tak samo?
Tak tu troche dziwnie z tymi badaniami, jak czytam jak dziewczyny wypisuja ze co miesiac maja USG i badanie krwi to zaczynam sie zastanawiac dlaczego tutaj tych badan tak malo. Zaledwie 2 usg:confused:
No coz ale od dzis mam mocne postanowienie poprawy myslec pozytywnie i juz:tak:
A co tam u Ciebie? jak coreczka?;-)

No hej to troszke od siebie mieszkamy u mnie ok corcia rosnie juz ma 8 miesiecy zabkuje i troszke marudna ale da sie wytrzymac.Wiesz ja mialam stluczke na autostradzie nie z naszej winy bylam w trzecim miesiacu ale nic sie nie stalo ale pojechalam do szpitala zeby sie upewnic wiesz...zawsze to lepiej i potem co jakis czas mialam usg chyba w sumie 6 ale bylo ok corcia przyszla na swiat 3 tyg wczesniej ale zdrowiutka jest dobrze ,a wiec glowa do gory u ciebie tez bedzie ok trzymaj sie cieplo i niepoddawaj pozdrawiam .Napewno jeszcze sie odezwe pa

Witam dziewczyny

madziasko dzieki za zaproszenie:-)

Co do usg to ja tez mialam duzo wiecej niz przewiduje norma szkocka:-Dtez cos kolo 6 no ale ja jestem juz takim przypadkiem ze wszedzie lekarze mnie lubią:-D

Anek29 to moj mezus pojechal dzis na 3 dni w Twoje strony z pracy:tak:

Czesc dziewczyny, umie znow zimno-chodz poranek nawet byl sloneczny
Maly Adas w brzuszku wczoraj buszowal ze udalo mu sie nawet kopnac na zewnatrz:tak:-moj malutki karateka:-)
Nie poddaje sie z pozytywnym mysleniem, chodz niestey dzis poraz drugi nie zdalam prawa jazdy-dlatego ze bylam za blisko drugiego auta:wściekła/y: niby mowia mi perfect driver ale oblewaja mnie- wierzyc mi sie nie chcialo ze z takiego powodu oblewaja-ale pochodzilam juz po roznych forach i rzeczywiscie to moze byc przyczyna-ciekawe co wymysla mi nastepnym razem
Ogolnie to nie przejmuje sie tym ze nie zdalam ale tym ile to mnie juz wszystko kosztowalo a tu teraz znow dodatkowe wydatki-i ciekawe czy na tym koniec, te cholerne pieniadze:wściekła/y:, niby szczesia nie daja ale lepiej je mniec:tak:
madziasko no niezle z tym wypadkiem, pewnie tez sie namartwilas, dobrze ze juz po i corcia w lozeczku obok, zabkowanie hmm... probujesz jakies mascie-podobno pomagaja, pozdrawiam Was obie
zQo mowisz ze lekarze cie lubia;-) ha ha czytalam ze mialas cesarke i to chyba nawet kolejna-zuch dziewczyna, wazne ze juz masz swojego dzidziusia na raczkach calego i zdrowego, Nie wiem jak w waszych stronach ale u Nas dzis w tej chwili deszcz i zimno- pewnie mezus zawiedziony pogoda w Aberdeen-rzadko tu nam zaswieci slonce-choc podobno ma byc sloneczna sobota i niedziela, no zobaczymy:-D, sloneczna to nie znaczy ze bedzie cieplo;-)zimny wiatr tu wieje no stop:szok:
Poza tym Aberdeen to granitowe miasto-cale wybudowane z granitu-jak jest taka pogoda jak dzis to jest to dosc przytlaczajace szare miasto:-) juz nie moge sie doczekac az sie stad wyprowadze:-D juz jestem tutaj 4 lata-za dlugo!:rofl2:
Tesknie za polskim karjobrazem-za moim miastem, ale polityka w Polsce mnie zdecydowanie odrzuca:baffled:
Pozdrawiam Was mamuski serdecznie i koncze bo wlasnie wylalam kawke:eek:

Anek to byla moja 4 cc i ostatnia:tak::-D
No mowil mezus ze szaro w Aberdeen chcial jakies fotki porobic ale najpierw pracowal to nie mial czasu a potem sie rozpadalo:tak:no u nas tez zimno i wieje ale chyba troche cieplej niz u Was:-)
pozdrawiam

ooooooooo watek sie nam rozkrecil ... witajcie kobitki ... i stare i nowe panie ...
basiu przepraszam ze dopiero teraz, mam nadzieje ze mi wybaczysz OGROMNE GRATULACJE synka, niech Wam sie zdrowo chowa, bez problemow i wyrosnie na super mezczyzne, ucaluj szkraba od wirtualnej ciotuni
powiedz kochana jak sobie radzisz, czytam ze super wspominasz cc, widzisz nie napisze ze a nie mowilam bo bylo by to po raz kolejny ;-)
magda jak tam twoj wrzesniowy szkrab, normalnie moglybysmy spotkanie wrzesniowek w szkocji zrobic :-D

troche mnie nie bylo ale zamieszanie mielismy bo raz urodziny starszej, dwa chrzest, przyjazd rodzicow, gosci na chrzest potem swieta a do tego mielismy przejsciowe problemy z lapkiem na szczescie jakos im zaradzilismy (mialam wizje utraty filmow i zdjec malej tuz po porodzie, ale by bylo) uuuuu ale sie dzialo ale teraz juz spokojnie, poza tym u nas ok, z gorki i pod, ale nie jest zle, mala rosnie, wyrywa sie do chodzenia, raczkowania niet wiec teraz moj kregoslup niezle dostanie w kosc :) ale tam damy rade ...
buziaczki mam nadzieje czesciej zagladac na bb ;-)

reklama
hej dziewczyny
co tam u Was, ja niezle zaszalalam, grill w sobote-bylo tak fajnie ze nawet nie zauwazylam ze juz 1 w nocy:tak: naprawde milo spedzilismy czas
w niedziele powtorka-spotkanie z przyjaciolmi ale juz na grilla bylo za chlodno no i deszcz:wściekła/y: ale i tak bylo sympatycznie:-D
dzisiaj wstalismy dopiero o 1, moj chlopak ma wolne bo bank holiday-i tak sobie siedzimy, niestety pogoda za oknem jeszcze gorsza niz wczoraj-ze nawet spacerek odmowilam
czuje sie dobrze, Adas w brzuszku bryka i nawet ta pogoda mnie nie smuci:-D
mam nadzieje ze u Was tak samo:tak:

Do góry