reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

witam
magda.uk-Maji kupilam taki fajny zestaw-taki jakby pamietnik z zapinka, notesiki, flamastry, cekinki, naklejki itp-wszystko z princessami, calineczkami, syrenkami-od razu przypadlo jej do gustu-szczegolnie te cekinki w tubkach, cala sie wysmarowala:-), poza tym jeszcze jak bylam w Polsce kupilam jej takie ksiazeczki edukacyjne dla 3 latkow-mam nadzieje ze rodzice znajda czas zeby z nia to pocwiczyc;-), a do tego wszystkiego oczywiscie nieodzowne slodkosci i baloniki:-)
jesli chodzi o nursery-to jest to przede mna:tak:mam nadzieje ze wtedy jak na mnie przyjdzie czas to Ty udzielisz mi pozytecznych informacji;-)
moja bratanica nie chodzila-bo jakos tak zrobili ze brat pracowal noca a bratowa w dzien-ale nie polecam tej opcji-prawie sie nie widywali i teraz przechodza kryzys:baffled:
To jak to sie stalo ze w koncu musisz isc do pracy na caly etat? przeciez mialas byc full time kura domowa:tak: i ewentualnie dwa dni pracy-czyli w sumie praca przez 7 dni w tygodniu:baffled: 24h:baffled:
a ile kosztuje takie nursery?
Ja nadal troche kaszle-ale juz mniej;-) i Adas sie niezle dzis wierci-fajne takie kopniaczki:-D
pozdrawiam pa pa

reklama
Witam dziewczyny mam pytanie czy ktoras z was zna moze dobrego dermatologa moze byc prywatnie moja corcia ma jakies paskuctwo na buzce,podejzewam ze to egzema bylam u gp. piec razy i przepisuja mi masci ale to nic nie daje ,a niunie to strasznie swedzi prosze o odpowiedz .pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy.

Witaj madzisko

Niestety nie znam zadnego dermatologa w Twoich okolicach, w moich zreszta tez.
Z tymi GP to tak juz jest, jedyne co moge Ci poradzic z wlasnego doswiadczenia to chodzic do roznych GP i moze trafisz na jakiegos co cos pomoze
Ja tak robie, nieraz bylam u GP tydzien po tygodniu, i na szczescie zawsze w koncu trafilam na jakiegos normalnego.
Piszesz ze bylas juz 5 razy-ciagle u tego samego? czy roznych?
Idz znowu i powiedz ze te masci nie pomagaja, zasugeruj im ze moze to jakas alergia itd. Musisz ich nachodzic
Powodzenia

Madziasko - moj synek ma egzeme na nozkach i raczkach oraz w jednym miejscu na buzi. Generalnie nie ma na to 100% lekarstwa i u wiekszosci dzieci przechodzi do 2 roku zycia. Tutaj nazywaja to "infantil dermatitis" i na poczatek nie przepisuja starydow tylko kaza nawilzac. Niestety z masciami dziala to na zasadzie prob i bledow. Co jednemu pomaga to nie koniecznie pomoze innemu dziecku. My w koncu mamy to troche pod katrola. Niestety pomogl steryd w postaci Hydrokortizonu 0.5% (najslabszy) i 3 razy dziennie smarujemy go kremem (diprobase) aby nawilzac sucha skure i zapobiegac swedzeniu. Sa tygodnie ze jest lepiej a sa tygodnie gdzie jest gorzej. Chodz do lekarza poki nie znajdziecie odpowiedniego polaczenia masci i kremow. Tak jak powiedziala Anek29 dobrze poradzic sie kilku, ale z drugiej strony jak jeden widzi jaki skutek wywieraja mascie to moze bedzie mu latwiej znalesc rozwiazanie. Mam nadzieje ze niedlugo sie poprawi Twojej corci. Wytrwalosci.

Cześć Dziewczynki!!
Już końcówka mojego urlopu i za dwa dni będę już w Szkocji, to straszne jak czas w Polsce szybko płynie!! Za nami 10 tygodni ciąży i jak na razie jest wszystko w porządku, mam nadzieje, że tak już zostanie :-)
Strasznie się cieszymy!!!
Napiszę więcej do Was jak tylko wrócimy do domu więc na razie na razie Moje Drogie!!
Pozdrawiam Was serdecznie!!

Ostatnia edycja:
witam serdecznie...
ja jestem mamusia mieszkajaca Aberdeen moze jest wiecej mam mieszkajacych w Szkocji?
wpisujcie sie :-)
milo bedzie sie poznac;-)
pozdrawiam serdecznie i zapraszam;-)

Witaj, jestem z Wishaw. Jest już wątek Mamusie ze Szkocji i chyba dziewczyny zastrajkowały bo wątek usnął snem zimowym i nic się na nim nie dzieje :-)
Ja z przyjemnością popiszę z mamami z okolic, w końcu jesteśmy prawie jak sąsiadki ;-)
Mam nadzieję, że Twój wątek przetrwa troszkę dłużej jak tamten ;-)
Pozdrawiam sreedecznie :-D

reklama
Do góry