reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Ja potrzebowałabym zrobić odrost na blond. Tylko, że bardzo się boję, żeby mi nie wyszły żółte w stosunku do reszty. Ja nie wiem czy tutaj są takie farby z rozjaśniaczami.
bzyczek jak chcesz to ja mam rozjaśniacz Joanny i nie będę go używać więc mogę Ci oddać :)

isabell ja sie piszę na kawke ekspersu :) Sama choruje na ekspres ale TŻ powiedział,że najwczesniej do tematu możemy powrócic jak już urodze i karmic przestanę.

basienka ja tez gratuluję z okazji ślubu i chrzcin :)

Ja mam dzis mega lenia. Nati śpi a ja miałam pomyć podłogi ale strasznie mi sie nie chce. Wczoraj TŻ poodkurzał wszędzie a ja miałam pomyć ale jak młoda poszła spac wieczorem to juz mi się nie chciało no i teraz też weny do czegokolwiek brak. A jak ona wstanie to juz raczej nie powalcze z mopem bo nie ma jak przy niej wszedzie biegającej. Ehh może uda mi się ją dzis na popołudniowa drzemke położyć i wtedy troche sprzatania ogarnę.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej!!
Bzyczek a do ktorego przedszkola chodza Twoi chłopcy my mamy zlozone do Devonview nursery centre no ale w piatek zapadnie decyzja czy go przyjma a dowiemy sie dopiero gdzies za 3 tyg
Niby sa te szkoly z tzw unitami no ale to nie takie proste sie tam dostac i jest ich niewiele ,wiem ze na petersbern jest taki unit ale zdania sa podzielone.
[h=1][/h]

Joasia zapraszam
zQo co do kazdej szkoly bedziesz miec zdania podzieone bo nie da sie zadowolic wszystkich
Basienka gratulacje i dobrze ze wszystko poszlo tak jak chcialas

Joasia super dzięki zapłacę ci za to. Jeśli chodzi o sprzątanie to się nie przejmuj. Ja w ciąży nie jestem a weny też mi brak:zawstydzona/y:. A mam co sprzątać...
zQo no właśnie do tego przedszkola chodzą moje Bobki. Na pewno Was przyjmą bo o ile mi wiadomo pierwszeństwo maja dzieci z problemami. Ale tak czy siak trzymam kciuki. :-) Fajnie by było jak by Was przyjęli moje chłopaki miałyby towarzystwo bo w swojej grupie wiekowej są jedynymi polakami.

Joasia ja tez nie mam weny a przydaloby sie ogarnac.
Mi dzisiaj udalo sie szybko sprawy pozolatwiac, az w szoku bylam, obiadek sie robi a ja musiabym sie za sprzatanie zabrac ale jakos krece sie i nic nie robie

isabell doszla do cb wiadomosc bo nie wiem ?? jakis blad wyskoczyl
dzieki dziewczyny za gratulacje!!
my sie wybieramy na spacerek :)
bzyczek no ona zawsze ze swoim sprzetem i farbami przyjezdza, mi nigdy zotle nie wyszly a dosc dlugo robie u niej kolor, jeszcze jak nie pracowala w salonie,

i ja dołączam się do gratulacji basienka;)

dziecwyzny piszecie może pamiętnik dla Waszych maluchów??? przeglądam ebaya i tyle tego jest...ja z okresu ciąży robiłam sama ale wtedy więcej czasu miałam (bo lubię takie sprawy;)). ale teraz hmmm może bym coś gotowego kupiła...może coś polecicie??? ja to uwielbiam scrapbooki ale taki mu zrobię na pierwsze urodzinki...

a co do biletów to chyba stanie na moim. dużo taniej będzie i właśnie tak jak isabell pisała w święta ok fajnie bo atmosfera bo rodzina ale tyle znowu kasy pójdzie...a łazienka i cały remont stoi w moiejscu;/

Joasia super dzięki zapłacę ci za to. Jeśli chodzi o sprzątanie to się nie przejmuj. Ja w ciąży nie jestem a weny też mi brak:zawstydzona/y:. A mam co sprzątać...
zQo no właśnie do tego przedszkola chodzą moje Bobki. Na pewno Was przyjmą bo o ile mi wiadomo pierwszeństwo maja dzieci z problemami. Ale tak czy siak trzymam kciuki. :-) Fajnie by było jak by Was przyjęli moje chłopaki miałyby towarzystwo bo w swojej grupie wiekowej są jedynymi polakami.

No byloby super:-) tylko tyle ze z moim Szymonem na ten moment za duzo sobie nie pogadaja:-D ale do tego czasu to moze jeszcze sie rozgada narazie to mowi slowa pojedyncze czasem je laczy ale w sumie to ja najwiecej rozumiem:-D
A na ktora zmiane chodza bo ja zapisalam go na popoludnie i cos dyrektorka wspominala ze dobrze by bylo zeby zaczal w wakacje bo nie byloby jeszcze tyle dzieci i by sie troche oswoil , no ale powiedziala ze narazie nic nam nie gwarantuje ale mam nadzieje ze go przyjma skoro rozmawiala juz z nasza psycholoszka i ta dzwonila do nas zebysmy do czwartku aplikacje zlozyli amysmy juz tam juz wlasnie z aplikacją szli:-D:-D

Czesc...jakos tez dzisiaj chodze przybita i brak weny na wszystko...mala juz pospala a ja miedzy czasie mialam posprzatac,ale jakos lenia dostalam :zawstydzona/y: Teraz mala juz po drzemce,a wszystko stoi w miejscu...
Co do diety to na razie nie jem slodyczy,no moze pare gum rozpuszczalnych i pare zelkow i tyle...Od chleba to raczej ciezko mi bedzie sie pozegnac,bo u mnie to podstawa sniadania ;-) Wczoraj 15min pocwiczylam,ojjj ale straszne mam zakwasy.
Pogoda do kitu,u mnie wlasnie zaczelo padac :wściekła/y:takze spacer odpada...

reklama
bzyczek napisałam,że chetnie oddam a nie sprzedam. Mi sie i tak nie przyda,bo już zrezygnowałam z rozjasniaczy.
isabell no to ja chętnie przyjmę zaproszenie na kawkę. napisz tylko kiedy Ci pasuje. ja już nie pracuje i nieco ograniczyłam aktywność,więc mogę praktycznie w każdy dzień.
przerazona jeśli chodzi o gotowce z pamiętników to ja ostatnio dostałam od koleżanki w prezencie moleskine. Jest świetny. Sama nigdy nie lubiłam takich rzeczy ale ten dziennik mi sie spodobał i zacznę korzystać jak się młody urodzi. Moleskine Passions: new Baby Journal - Moleskine ® English

A co do sprzątania i mycia podłóg to moja corka mi dzis tak robiła porządek w szafce,że wyjęła m.in konserwe rybke w oleju i nie zorientowałam się,naruszyła otwarcie i pół kuchni i salonu miałam w oleju więc chcąc nie chcąc musiałam się zmobilizować i pomyć.
Ale myśle,że jeszcze tydz w porywach do dwóch o sama chętnie na kolanach codziennie będe za szmata latać. choc przy Nati to niewiele pomogło to może tym razem sie uda,choć nie nastawiam sie na jakies cuda :)

Ostatnia edycja:
Do góry