reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

cos tam slyszalam tylko w sumie niewiem gdzie,troche jezdzilam do glasgow ale jakos mi sie znudzilo jak sobie pomysle ze mam pol dnia stracic to ach...ostatnio byla u mnie w domu Pani Magda chyba z coatbridge ktora dojezdza do klientow ale ja lubie zmiany wiec co jakis czas lubie zmienic sobie fryzjerke:-D

reklama
Ja z pani Magdy nie bylam zadowolona. Jak bys od nas jechala to na tym rondzie kolo lidla prosto i tam po lewej stronie jest. Jest tam tez bank, apteka chyba.

zQo bardzo bym chciała, żeby poszli do jednej szkoły inaczej sobie nie wyobrażam. Rozmawiałam już o szkolach z naszą HV mamy się spotkać w maju i ma mi powiedzieć jakie jej zdaniem szkoły wchodzą w grę w przypadku moich chłopaków. Ja chcę tam pójść zobaczyć porozmawiać z dyrektorką. Mój Aleks jest normalnym chłopczykiem intelektualnie rozwija się prawidłowo, chodzi, korzysta samodzielnie z toalety, samodzielnie je. Więc nie pozwolę do wysłać do szkoły specjalnej (nie chciałabym tu nikogo obrazić, jeśli tak się stało to przepraszam). Mamy jeszcze trochę czasu bo wspólnie z mężem i przy pomocy naszej fizjo i HV podjęliśmy decyzję że szkołę zaczną w przyszłym roku.
Jeśli chodzi o fryzjerkę to jest tam Viola i teraz jest też jakiś nowy chłopak, podobno dobry. Ja jak dotąd chodzę do Violi i jestem bardzo zadowolona. Bo bierze moje sugestie pod uwagę. Farbowanie i podcięcie z modelowaniem kosztuję ok 50Ł

Bzyczekabsolutnie mnie nie urazilas,kurcze w Polsce jest z tym troche latwiej bo sa szkoly integracyjne i chodza do nich dzieco z roznymi niepelnasprownosciami a takze zdrowe dzieci moje dziewczyny chodzily do takiej i bylam bardzo zadowolona tu z tym troche gorzej oni raczej takich nie znaja i raczej Twoj Aleks nie pojdzie do specjalnej tylko do zwyklej szkoly pewnie dadza mu nauczyciela wspomagajacego zeby mu zapewnic odpowiednią pomoc napewno bedzie dobrze:tak:
co do fryzjerek to chyba ceny podobne wszedzie.

zqo i bzyczek mam nadzieje ze Wasze dzieciaki pojda do takich szkol jak chcecie i ze wszystko bedzie dobrze trzymam kciuki :-)
basienka gratulacje z okazji slubu i chrzcin malego dobrze ze wszystko sie udalo i jestescie zadowoleni :-)ja tez zastanawiam sie nad imieniem Olivier dla mojego synka :-):-):-)

ja mam super fyzjerke ale to w edim :-)

witajcie,
jezeli chodzi o fryzjerke to ona bedzie od 25 maja wiec jeszcze miesiac...
isabell moze w ndz?? jak ci pasuje to pisz na priv
milego dnia

reklama
zQo a ja słyszałam właśnie, że mają tu szkoły integracyjne tak przynajmniej twierdzi moja HV. Właśnie dlatego już teraz poprosiłam ją o wykaz szkół do jakich mogły by chodzić moje Bobki, żebym miała czas to wszystko sprawdzić... Choć pewnie nie które rzeczy i tak wyjdą w praniu. No i muszę Ci powiedzieć, że Bobki chodzą do takiego właśnie przedszkola. Tzn dzieci np na wózku tam nie widziałam ale wiem, że są dzieci z MPD lub autyzmem. I powiem Ci, że jestem bardzo zadowolona z tego przedszkola. Mamy jedną taką bardzo fajną przedszkolankę. Często nas pyta jak fizo Aleksa czy jest coś nowego co powinni wiedzieć, wiesz np w kwestii tego jak on wstaje czy siada, żeby go przypilnować aby robił to dobrze. A co najważniejsze jednocześnie traktują do tak samo wymagając od niego tego co od innych dzieci okazując przy tym cierpliwość. Jak bym znalazła taką szkołę to była bym spokojna.
Basienieka gratuluję serdecznie z okazji ślubu i chrzcin Olivierka. :-)
A napisz mi proszę do kiedy zostaję ta Twoja bratowa. Ja potrzebowałabym zrobić odrost na blond. Tylko, że bardzo się boję, żeby mi nie wyszły żółte w stosunku do reszty. Ja nie wiem czy tutaj są takie farby z rozjaśniaczami. Możesz zapytać bratową czy da radę? Bo jeśli tak to ja się piszę:tak:

Do góry