reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

witam po pracy, noc mialam ciezka bo dominika rozlozyla choroba:-( do tego rano patryk jak wstal zaczol kaszlec okropnie. dalam im paracetamolu ale dominik i tak slaby jest caly czas. teraz leza na sofie pod kolderka bo nawet na zabawe zaden nie ma ochoty.

basienka gratuluje , super ze wszystko wam sie udalo ;-)

reklama
Co do rozjasniaczy to nie wiem jak tobie sluzyla Joasiu ale moja kumpela w pl.zrobila sobie wlosy rozjasniaczem z JOANNY i strasznie tego zaluje,bo nie dosc ze wyszlo z zoltymi plamami ,to jeszcze strasznie zniszczylo jej wlosy,gdy czesala to rwaly sie i rozciagaly jak zgumy. :szok:Trzymala jeszcze krocej niz jest na ulotce.Zniszczyla sobie totalnie wlosy,a miala takie piekne i dlugie :no:

Ale pogoda dzisiaj az sie nic nie chce. Ja sie kopnelam w dupke i ogarnelam dol. Na szczescie mloda ostatnio nie jest wymagajaca bo wystarcza jej czas spedzony ze mna wiec razem ogladamy tv i czytamy ksiazki.
Mikusia bo rozjasniacze niszcza wlosy, ja tez robilam i strasznie mi zniszczyly juz od ok roku nir robie a wlosy nadal zniszczone.
Anitha wspoczuje, dobrze ze przynajmniej grzecznie leza

No dokładnie-każdy rozjaśniacz niszczy włosy. Ja kiedyś dość często robiłam a teraz już nie chcę bo po ciązy i tak bede miała bardzo kiepska kondycje włosów więc sobie daruje rozjaśniacze na jakiś czas.

Boże jaka paskudna pogoda. Ja walczyłam dziś z moim lenistwem i pierwsza runda dla mnie:-D. Góra wysprzątana:-D:-).
Co do rozjaśniaczy to wiem, że niszczą włosy ja swoje robię na blond o jakiegoś roku ale nie jest aż tak tragicznie. regularnie je podcinam, stosuje odżywki i maski i jakoś się trzymają. Z resztą jak idę do fryzjera to nakłada mi farbę a tylko na odrost rozjaśniacz właśnie po to żeby nie było różnicy między odrostem a resztą co wydaje mi sie o tyle lepsze ze az tak nie cierpią

Bzyczek no wlasnie...joanna to podobno najgorszy srodek do rozjasniania,niszczy wlosy.Jesli chodzi o rozjasnianie to fryjerki/gab.fryzj. stosuja profesjonalne rozjasniacze/farby wiec tak nie ingeruja we wlosy,przy tym dobiera sie wode do struktury wlosa...:tak:
A podcinanie,odzywki,maski to pomagaja ''na chwile''...mojej kumpelce minal ponad rok od 'wpadki' z joanna i nadal ma sianowate,porowate wlosy nawet stosujac tylko i wylacznie maski,odzywki ze salonu fryzjerskiego...:sorry2:podcinanie to kosmetyka,bo koncowki sie rozdwajaja zawsze...:yes:
Ja tez rozjasniam,staram sie chociaz 2x do roku rozjasnic odrost,ale oczywiscie nic ci nie narzucam w koncu to twoje wlosy i jesli myslisz ze bedzie ok.to sprobuj ;-)Daj znac jak wyszly...
Ludzie,jak paskudna ta pogoda,mala powinna miec 3 drzemki a przez te pogode zrobila sobie 4 drzemki :-D
Ide spac bo jestem skonana sprzataniem,prasowaniem i wymienianiem wszystkim poscieli...uffff
Dobrej nocki :-)

Hejka,dzisiaj powtorka z rozrywki z pogody,az sie nie chce wychodzic...
Maly chory,ma kaszel ze malo pluca nie wypluje :baffled:
Dziewczyny ja juz sie wykanczam tym karmienie piersia,jednak malego karmilam dluzej bo prawie roczek :zawstydzona/y:,a z mala chcialabym skonczyc z tym predzej (mama ma 7m-cy),jednak gdy dalam jej mleko cow&gate to ja uczulilo-dostala pelno czerwonych kropek na policzkach,czerwone i sucha skore...:sad: Dziewczyny jak dlugo karmilyscie???Jakie mleko zastosowac,czy mialyscie/macie taki problem????:sad::unsure::hmm:

Mikusia ja co prawda nie karmiłam piersią ale długo odciągałam mleko i chłopaki byli tylko na moim. Jak już nie było innego wyjścia to przeszliśmy ma mieszanki. Chłopaki pili Aptamil. Próbowałam wszystkich Sma po którym mieli mega kolki, a po cow&gate też mieli wysypkę dokładnie taką jak piszesz. Lekarz oczywiście nic nie poradzi dopóki nie wypróbujesz wszystkich. U nas najlepszy okazał się właśnie aptamil.

reklama
Mikusia ja miałam problemy i niestey karmiłam tylko 2 miesiące. Kupiłam sma i był płacz po tym,nie wiem czy ją brzuszek bolał czy co,zmieniłam na aptamil i było wsio ok. Nawet mi od razu noce zaczela przesypiać. Nie kupuj całego opakowania,sa tu gotowe w kartonikach,kosztuja ok 60p-na tym próbuj az trafisz we właściwe. U nas tez aptamil okazał się strzałem w 10 więc polecam. No i w PL jego odpowiednik to bebilon nie musisz ze sobą mleka wozić :)

Do góry