przerazona - ja sie pierwszy raz ciesze z lata w Szkocji, bylam w Polsce na tydzien i myslalam ze zwariuje, upaly z burzami na zmiane, nie moglam spac, bo za duze skoki cisnienia... juz sie nie moglam doczekac przyjemnej temperaturki 18 stopni wg mnie jak w ciazy to tylko w Szkocji
reklama
Basienkaaa
Fanka BB :)
hej dziewczyny, taka piękna pogoda ze az szkoda siedziec w domku już nie czytam nic... i nie słucham...,
doty86 a to na pewno przez znieczulenie??
szukam wózka i chyba zamówie z Polski...bo chcialam jakis kolorowy upatrzyłam sobie 2
Abc Design 3TEC wózek uniwersalny głęboko spacerowy + fotelik Rider kolor Beige Dark Brown - sklep dla dzieci – 2o2.pl
IMPLAST WÓZEK BOLDER SD ECO LINE+6xGRATIS+FOTELIK (1704170952) - Aukcje internetowe Allegro
i nie mogę się zdecydować...., z drugiej strony wiem że będe latac do Polski i boję się że mi go zniszczą. Jak to jest z tymi wozkami w samolocie?? chowaja go tam gdzie duze bagaze czy do luki bagażowej,jako bagaz podreczny??
poczytalam o tym i o tym opinie...i jak zwykle są podzielone... wizualnie podobaja mi sie, ale musza byc tez praktyczne.... wiec chyba zrobie losowanie
doty86 a to na pewno przez znieczulenie??
szukam wózka i chyba zamówie z Polski...bo chcialam jakis kolorowy upatrzyłam sobie 2
Abc Design 3TEC wózek uniwersalny głęboko spacerowy + fotelik Rider kolor Beige Dark Brown - sklep dla dzieci – 2o2.pl
IMPLAST WÓZEK BOLDER SD ECO LINE+6xGRATIS+FOTELIK (1704170952) - Aukcje internetowe Allegro
i nie mogę się zdecydować...., z drugiej strony wiem że będe latac do Polski i boję się że mi go zniszczą. Jak to jest z tymi wozkami w samolocie?? chowaja go tam gdzie duze bagaze czy do luki bagażowej,jako bagaz podreczny??
poczytalam o tym i o tym opinie...i jak zwykle są podzielone... wizualnie podobaja mi sie, ale musza byc tez praktyczne.... wiec chyba zrobie losowanie
przerazona
cytryna masz rację jak ciąża to tylko w Szkocji:-) ja w taką pogodę jak dzisiaj się czuję jak stara baba...serce mi wali, ogólnie tak jak bym miała zemdleć...zawsze tak miałam ale teraz w ciąży to wiadomo, że czuję podwójnie:-):-):-)
ogólnie to ja dopiero, tak na stałe, przyleciałam pod koniec tamtego roku więc jeszcze nie czuję potrzeby lecenia do Pl. przez 4lata to tylko wakacje i święta spędzałam w Szkocji:-)
basienkaaa to już lepiej nie czytaj o tych znieczuleniach... ja też się zaklinam, że urodzę bez znieczulenia, że chcę tak i tak. ale jak przyjdzie co do czego i mi powiedzą, że cc jest konieczna (a ja jej chce uniknąć) to i tak i tak się dam pokroić. któraś z dziewczyn napisała o planie porodu i tak dokładnie to wygląda. wszystko się okaże na miejscu. jedni doradzają poród w wodzie no ale wystarczy, że w tym czasie już inna kobitka rodzi to musisz zmienić swoje plany...możesz zaplanować co byś wolała ale nie nastawiaj się, że musisz dostać to co akurat sobie zaplanowałaś:-)będzie dużo łatwiej:-) a co do wózków to ja bym wybrała implasta (strasznie mi się podoba). dziewczyny też pisały jak to jest z tymi wózkami. niektóre linie zwracają koszty jak popsują wózek. oni mają specjalnie wydzielone miejsce ale w tym samamym luku co duże bagaże
ogólnie to ja dopiero, tak na stałe, przyleciałam pod koniec tamtego roku więc jeszcze nie czuję potrzeby lecenia do Pl. przez 4lata to tylko wakacje i święta spędzałam w Szkocji:-)
basienkaaa to już lepiej nie czytaj o tych znieczuleniach... ja też się zaklinam, że urodzę bez znieczulenia, że chcę tak i tak. ale jak przyjdzie co do czego i mi powiedzą, że cc jest konieczna (a ja jej chce uniknąć) to i tak i tak się dam pokroić. któraś z dziewczyn napisała o planie porodu i tak dokładnie to wygląda. wszystko się okaże na miejscu. jedni doradzają poród w wodzie no ale wystarczy, że w tym czasie już inna kobitka rodzi to musisz zmienić swoje plany...możesz zaplanować co byś wolała ale nie nastawiaj się, że musisz dostać to co akurat sobie zaplanowałaś:-)będzie dużo łatwiej:-) a co do wózków to ja bym wybrała implasta (strasznie mi się podoba). dziewczyny też pisały jak to jest z tymi wózkami. niektóre linie zwracają koszty jak popsują wózek. oni mają specjalnie wydzielone miejsce ale w tym samamym luku co duże bagaże
Basienkaaa
przerazona ja tez juz myslalam ze bez znieczulenia...ale ja nawet do dentysty nie pojde bez znieczulenia...chociaz jak bylam w pl to udalo sie bez znieczulenia masz racje nie ma co planowac, bo z planow to rzadko kiedy cos sie udaje... dlatego codziennie sie modle, zeby moje malenstwo urodzilo sie zdrowe i szybko - nie przed terminem tylko szybko w szpitalu
przerazona
i tak będzie :-)
Hej dziewczynki:-) ależ piekna pogoda. Mąż nas zabrał na wycieczkę nad morze. Było super cieplutko ale nie za gorąco. Lekki wiaterek taki przyjemny. Bobki sobie w majteczkach sobie biegali ja się znów spaliłam choć wydawało mi się, że aż tak mocno nie świeci. No super było:-)
Magdziarz widzisz jak Ci się super ułożyło. Będziesz mogła na spokojnie kupić bilet i nie martwić się, że nie zdążysz odebrać biletu. Co do rayana to musisz sobie wykupić pierwszeństwo. Niestety te linie nie dbają o mamy z dziećmi.
Basieńkaaa jeżli chodzi o przewóz wózka to możesz wózkiem jechać do samego samolotu przed wejściem na pokład zostawiasz wózek i obsługa chowa go do głównego luku bagażowego.
Mi uszkodzono 2 wózki. Nie bardzo dbają o takie rzeczy i to nie zależnie jakimi liniami latasz. Więc jeśli miałabyś możliwość pożyczyć od kogoś w PL to radzę tak zrobić.
Azorek cieszę się, że czujesz się już lepiej:-) Szkoda tylko, że córcia ma kaszel. Może to być faktycznie od ząbków ale też faktycznie mieć podłoże alergiczne- astmowe. Mój syn też miał taki suchy kaszel zwłaszcza w nocy szczególnie się nasilał. No i okazało się, że to astma. Obserwuj ją czy np przy większym wysiłku też ma kaszel. Przy bieganiu wygłupianiu się itp. Jeśli tak to radzę się udać do GP i powiedzieć o tych objawach.
Izabelll cieszę się, że w końcu sobie odpoczęłaś. Należało Ci się;-). Korzystaj póki możesz
Magdziarz widzisz jak Ci się super ułożyło. Będziesz mogła na spokojnie kupić bilet i nie martwić się, że nie zdążysz odebrać biletu. Co do rayana to musisz sobie wykupić pierwszeństwo. Niestety te linie nie dbają o mamy z dziećmi.
Basieńkaaa jeżli chodzi o przewóz wózka to możesz wózkiem jechać do samego samolotu przed wejściem na pokład zostawiasz wózek i obsługa chowa go do głównego luku bagażowego.
Mi uszkodzono 2 wózki. Nie bardzo dbają o takie rzeczy i to nie zależnie jakimi liniami latasz. Więc jeśli miałabyś możliwość pożyczyć od kogoś w PL to radzę tak zrobić.
Azorek cieszę się, że czujesz się już lepiej:-) Szkoda tylko, że córcia ma kaszel. Może to być faktycznie od ząbków ale też faktycznie mieć podłoże alergiczne- astmowe. Mój syn też miał taki suchy kaszel zwłaszcza w nocy szczególnie się nasilał. No i okazało się, że to astma. Obserwuj ją czy np przy większym wysiłku też ma kaszel. Przy bieganiu wygłupianiu się itp. Jeśli tak to radzę się udać do GP i powiedzieć o tych objawach.
Izabelll cieszę się, że w końcu sobie odpoczęłaś. Należało Ci się;-). Korzystaj póki możesz
Basienka ciotka i kuzynka twierdza ze to od znieczulenia.. moim zdaniem najlepiej nie planowac bo i tak juz jak sie rozpocznie porod bedziesz wiedziala co masz robic.. Ja nie mialam zadnego planu porodu itp Nie martw sie na zapas i tak po porodzie jak tylko zobaczysz swoje malenstwo zapomnisz o bolu przez ktory przeszlas.. ja na twoim miejscu nie ogladalabym zadnych bzdur na te tematy.. Jelsi chodzi o wozek to mi sie podoba ten drugi:-)
Magdziarz w ryanar musisz wykupic pierszenswo na poklad bo nie wpuszczaja matek z dzieckiem w pierwszej kolejnosci..
Ja juz po wizycie u GP zbadala mala i powiedziala ze wszystko ok.. prawdopodobnie ten katar i kaszel od jakiejs alergii.. od jakiej nie mam ppojecia zreszta jak pani doktor.. bede musiala porobic badania w PL ... mam nadzieje ze do wylotu wyzdrowieje..
Magdziarz w ryanar musisz wykupic pierszenswo na poklad bo nie wpuszczaja matek z dzieckiem w pierwszej kolejnosci..
Ja juz po wizycie u GP zbadala mala i powiedziala ze wszystko ok.. prawdopodobnie ten katar i kaszel od jakiejs alergii.. od jakiej nie mam ppojecia zreszta jak pani doktor.. bede musiala porobic badania w PL ... mam nadzieje ze do wylotu wyzdrowieje..
azorek84
mama Amelii 2009
amelkowna ma wsie 16 zabkow teraz tylko 5 maja wyjsc i nie wychodza:/ moze to zeby bo w sumie tak poprostu sie zaczal ten kaszel ..nic nic a nagle kaszel...jakies archiwum X normalnie ;]Witam i ja:-)
Azorek moja mala miala kiedys sam kaszel taki suchy w nocy i okazalo sie ze to na zeby wiec moze u ciebie tez tak jest..
z doswiadczenia wlasnego powiem ze siedzenia kubelkowe (czyli bez regulacji oparcia) te w spacerowej wersji wozkow sa do doopy:/ przechyla sie cale siedzonko do pozycji "lezacej" ale dziecko ulozone ma cialko nadal jak do siedzenia (nie wiem czy wiesz o czym mowie...nozki w gorze a plecki i glowa w poziomie) i sprawdzilam na mojej amelkownie i jej nie pasilo specjalnie jakos:/ ale wiadomo kazda dzidzka jest indywidualna...chyba Doveinred pisala ze jej Barnim np nie chcial w pozycji calkiem lezacej w wozku byc wiec reguly nie ma. mnie osobiscie tez urzekl taki 3 w jednym wynalazek i szybko sie zrazilam. mieszkam na 2 pietrze : wozek ciezki..im dzidiz astrasza tym gorzej sie szarpac po schodach, ciezko sie sklada wiec do autobusu lipa i kilka razy kierowca odmowil mi wejscia do autobusu bo nie wierzyl ze ten wozek sie sklada!! (tak pisalam skargi do lothianbuses)w naszym przypadku takie trio sie nie sprawdzilo niestety.szukam wózka i chyba zamówie z Polski...bo chcialam jakis kolorowy upatrzyłam sobie 2
aaa i wiecie ze i ja o astmie pomyslalam :O ale jakos wole zeby to przeziebienie bylo i nie chce sobie wkrecac:/ jutro gp na 9.50 to zobacze co powie. ja chyba mam torbiel znowu bo dzis w pracy znowu mnie zlapalo(( tym razem mnie na zabieg skieruja i nie wypuszcza jak ostatnio (wyszlam na wlasne zyczenie i torbiel 5,5cm srednicy sie wchlonal w 3 tyg) mam nadzieje ze sie myle bo ja juz nie chce wiecej tego swinstwa tych boli i prblemow hormonalnych...jestem juz ty, zmeczona...ehhh
Ostatnia edycja:
reklama
Witam:-) alez sie dzisiaj wyspalam za wszystkie czasy:-)mala wstala o 7
Azorek mi lekarz powiedzial ze moja mala moze miec alergie ale ja w to watpie bo wyglada mi to na zwyczajne przeziebienie.. malej leci z nosa i ma straszny kaszel. Postanowilam ze posiedze z nia kilka dni w domku i moze przejdzie a i w PL wybiore sie z nia do lekarza...
mam nadzieje ze szybko wrocisz do zdrowia i nie bedziesz musiala isc do szpitala... aha i prawie bym zapomniala WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA AMELKI!!!
Azorek mi lekarz powiedzial ze moja mala moze miec alergie ale ja w to watpie bo wyglada mi to na zwyczajne przeziebienie.. malej leci z nosa i ma straszny kaszel. Postanowilam ze posiedze z nia kilka dni w domku i moze przejdzie a i w PL wybiore sie z nia do lekarza...
mam nadzieje ze szybko wrocisz do zdrowia i nie bedziesz musiala isc do szpitala... aha i prawie bym zapomniala WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA AMELKI!!!
Podziel się: