reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Zakupoholiczki :P

reklama
no mi tez bardziej przypomina zabawkę, my zrobiliśmy tak że kupiliśmy drugie najtańsze łóżeczko z Ikea i G dokręcił do niego kółeczka, myslę że długo nam posłuży i można nim śmigac po całym dole

oj to ile posłuży zależne będzie od dziecka. My po 5 miesiącach musieliśmy zmieniać pozycję materaca na środkowy bo już sie podciągała za barierkę, a w sierpniu (Kinia lutowa) na sam dól bo sobie stanęła na nóżkach sama w łózeczku i było niebezpieczeństwo że wypadnie. A siostra pamiętam ze jeszcze w marcu miała łózeczko na samej górze a jej Lena jest z lipca.

My z leżaczka na razie zrezygnowaliśmy ze względu na Kingę. Test w sklepie przebiegł nie po naszej myśli- w foteliku umieściliśmy misia i postawili na podeście i co - kiciuś bez oporów zdarł cały fotelik z podestu na podłogę mimo ze jej tłumaczyłam, ze nie wolno. No to już sobie wyobrażam co by zrobiła ze śpiącym dzieckiem. Raczej będę wjeżdżać gondolą do domu i wsadzać małego do niej.

Poprasowałam połowę ubrań Gabrysia i jest z czym zaczynać ;) dziś reszta czeka. A potem zakupy pampersowe ( w biedronce u nas nie ma 1 dada) i kupie chyba hugisy new born i pampersy sensitiv a do tego dady 2 by porównać wielkośc.

Do torby brak mi piżamki dla mnie i szmponu malutkiego i żelu pod prysznic - ale to załatwię też dziś i chyba tyle. I będę gotowa - tzn spakować sie ;) zostaje

Z zabawek polecam karuzele kupić dobrą - z melodyjkami co grają dłużej niz 3 minuty ;) i wydajną jeśli chodzi o baterie, nie nakręcaną. Pozytywkę naciąganą mozemy mieć w wózeczku- te z canpola są milutkie i nie grają głośno a mogę robić za pluszaki. na tym my nie oszczędzaoiśmy. Było warto i teraz Gabryś będzie miał karuzelkę super :)

dziewczyny idę jeszcze w sierpniu na wesele i szukam sukienki. Znacie jakieś sklepy internetowe gdzie są ładne i nie za drogie sukienki? Na allegro jakoś nic nie znalazłam...

dziewczyny idę jeszcze w sierpniu na wesele i szukam sukienki. Znacie jakieś sklepy internetowe gdzie są ładne i nie za drogie sukienki? Na allegro jakoś nic nie znalazłam...

Polecam Ci ta sukieneczkę. Jest bardzo wygodna i można znaleźć wszystkie kolory. Tę sukieneczkę można nosi nawet po urodzeniu. Można ją również zawiązac z tyłu. Miałam w takiej ( między innymi ) robiona sesję brzuszkową :)

HAPPY MUM SUKIENKA BELLIS roz. M najtaniej NOWA (1743368932) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Ostatnia edycja:

Ja na zakonczenie roku szkolnego kupowalam sukienke w sklepie TABOO, jest chyba w kazdym miescie, bardzofajna zielona, niestety nie ma jej nigdzie na necie wiec nie pokaze. To taka bombka z rekawkami, mieciutka, nie za cienka i nie za gruba. Cena... chyba 69zl o ile dobrze pamietam. A w ich sklepie w ogole to kupowalam przez cala ciaze bo mieoli duzo fajnych tunik. A ta sukienka jest swietna i po ciazy ;)

Aniawos ja na Twoim miejscu zakręciłabym się za używanym łóżeczkiem turystycznym. Kupiłabys w idealnym stanie w tej samej cenie.
Nalka ja kupiłam sobie sukienkę z firmy Branco, jest świetna, posłużyła mi w czerwcu na weselu, i w pierwszy weekend września tez mamy wesele, i jak pójdziemy to tylko tą zakładam

A mi mąż dzisiaj skręcił kołyske i wyprałam co sie dało i już stoi spbie i mnie cieszy :)
Bodoba mi sie bardzo i fajnie można nią jeżdzić na kółeczkach, więc na początek będzie super, a mała zawsze na oku :)
nie sprawdziłąm jeszcze jak karuzelka wibracje światełka i melodyjki bo nie miałąm bateri, ale jutro kupie i potestuje :)
ciesze się z tego zakpu jak małe dziecko, nawet mąż stwierdził że fajna jest a był na nie cały czas.
tylko misie w karuzeli wymienie na jakieś bardziej kontrastowe.

kupiłam też firanke do sypialni.
jeszcze tylko łóżko dla małego zamówić, dywan do sypialni lampy. Zamówić rolety przycisnąć męża do zamontowania paru rzeczy i będzie wszystko gotowe.

reklama
Do góry