reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy Zakupoholiczki :P

Dzięki dziewczyny za rady..
chyba rzeczywiście lepiej łóżeczko turystyczne..chociaż mój P stwierdził, że będzie leżeć na rogówce..na początku taki dzieciak się nie wierci, więc nie spadnie..a potem koc, mata i sio na podłogę;-) ale muszę sie jeszcze spytać kumpeli, bo pamiętam, że chyba pytała sie czy nie będę chciała kojca..zobaczę ten kojec i może on będzie ok..
no i gondola od wózka też ok..macie rację, dzięki:-)

reklama
Ja caly czas zostawialam Christiana na podlodze na macie lub kocu jakos zawsze bardzo sie balam ze z lozka moze zleciec, dzieci rosna bardzo szybko i codziennie ucza sie nowych rzeczy takze ja wole dmuchac na zimne nawet teraz podloga jest naszym ulubionym miejscem zabaw

A ja przy moim najmłodszym miałam łóżeczko turystyczne - z regulacją trzystopniową wysokości. Byłam bardzo zadowolona, ale dokupiłam dodatkowo materac, bo ten w łożeczku był taki cienki, gąbkowy. Mój synek długo w nim spał - już jak zaczął chodzić - to otwierał sobie zamek - wchodził i wychodził. Nawet jak już spał na normalnym łózku - to swoje turystyczne zabierał do Babci i w nim spał.
Mega wygoda jak się gdzieś jeździ - dziecko ma zawsze swoje ukochane łożeczko :-)
Teraz raczej nigdzie nie jeździmy - dlatego zdecydowałam się na zwykłe.

My już dziś chyba zakończyliśmy zakupy dla maluszka. Kupiliśmy wanienkę, dodatkowe pieluszki tetrowe, termoopakowanie do buteleczki, ja dla siebie wkładki laktacyjne.
Butelki dla małego takiej narazie nei kupujemy, bo zoabczymy jak będę karmić. Wrazie czego mam jedną malutką w domu.
Teraz jeszcze zostało zakupić torbę i można się wreszcie pakować;)

Nalka - My za 2 tygodnie też idziemy na wesele i kupiłam sobie taką samą sukienkę jak Bebzonik wstawiała linka, tylko ja mam w kolorze Ruby light...Jest bardzo fajna - tyle, że ja kupowałam w sklepie internetowym Happy Mum, a nie na allegro...Także naprawdę polecam...

Ja jak będę z dzieckiem na dole to też będę w gondolce je trzymać, a później w leżaczku. Łóżeczko turystyczne też mam, zabieram je do Niemiec i kupuję normalny materacyk tak jak Ewelinak pisze.

A co do zabawek to mamy takiego plastikowego żółwika - piszczałkę,
misia na księżycu z pozytywką nad łóżeczko (karuzeli raczej nie będziemy mieć), welurową przytulankę (taka szmatka z misiem na środku) i sprężynkę jak któraś z dziewczyn pokazywała (do fotelika na rączkę, czy na szczebelki do łóżeczka) z drewexu - to jest komplet.
I jeszcze kupiłam w tesco taką słodką pluszową grzechotkę którą zapina się dziecku na rączce.

Załączniki

• CIMG1275.jpg
    CIMG1275.jpg
    11 KB · Wyświetleń: 42
reklama
kasiula11, cuda :-)
najbardziej podoba mi się ten niebieski zestaw i te śpioszki czy tam pajacyk ( zwał jak zwał ) ja też mam takie coś bez stópek i niewiem czy uda sie nam we wrześniu takie coś założyć ? a szkoda bo już sobie wyobrażam takie goluśkie nóżki takich maluszków :tak:

Do góry