reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Zakupoholiczki :P

miki czy ziajka ma delikatny zapach?? Inne kosmetyki wydają mi się bardzo intensywne w zapachu, no i "apteczne" rzeczy ale to zamówię u nas w kwiatach polskich przez neta i odbiorę by nie stać w kolejce.

Tak, ziajka ma delikatny zapach, tak właśnie wyobrażam sobie że pachnie niemowlaczek :) Jak spotkasz gdzieś oliwkę to sobie powąchaj bo ona nie jest w żaden sposób zabezpieczona, w odróżnieniu od kremów na przykład.

Co do aptecznych rzeczy to sprawdź sobie czy nie taniej będzie na doz.pl - ja tam zrobiłam wszystkie zakupy apteczne i odebrałam u nas w aptece, płacąc przy odbiorze.

reklama
Ostatnio jak byłam w aptece Dbam o Zdrowie to dostałam kartę rabatową na zniżki, program nazywa się "mama i maleństwo". Dostałam też katalog z promowanymi rzeczami, jest sporo kosmetyków ze zniżką dla niemowląt więc chyba się opłaca.

Gośka ja też dostałam tą kartę, co 2 czy 3 miesiące jest nowy katalog z nowymi promocjami i będą przysyłać do domu. A poza tym mam kartę na którą zbiera się punkty i wymienia na nagrody. Ale kupując przez neta niektóre rzeczy są tańsze niż chcąc kupić w tej samej aptece ale bezpośrednio - wyjątkiem są rzeczy z katalogów promocyjnych

Ja porównałam ceny w doz.pl i w kwiatach polskich i cenowo wychodzi podobnie, raz w jednej aptece coś jest tańsze a raz w drugiej więc się wyrównuje.
Miki dziś byłam w superpharm i miałam możliwość powąchania ziajki,rewelacja, rzeczywiście zapach ma delikatny taki jaki bym chciała, upewniłam się tylko w swoim wyborze, bo kosmetyki mają dobrą opinię wśród mam. Miki a jaką wodę morską do noska kupiłaś?? Czytałam wiele dobrego o disnemar.

Ja porównałam ceny w doz.pl i w kwiatach polskich i cenowo wychodzi podobnie, raz w jednej aptece coś jest tańsze a raz w drugiej więc się wyrównuje.
Miki a jaką wodę morską do noska kupiłaś?? Czytałam wiele dobrego o disnemar.

Ja cen na kwiatach polskich nie sprawdzałam, ale u mnie padło na doz, bo mają dużo punktów w małych miejscowościach, a kwiaty polskie to tylko w większych miastach.
Kupiłam wodę morską sterimar baby. Woda sama w sobie ok, tylko wydaje mi się że dużo bardziej praktyczne przy malutkim dzieciaczku będą kropelki

A mnie te wody wydają sie wszystkie takie podobne
Ja teraz mam Hipomer isotonic dla dziewzynek.DLA mnie to obłędem jest że na rynku jest tyle rodzajów że nie wiadomo na co się zdecydowac:wściekła/y:
A do Ziajki przekonujecie tymi postami.Zresztą to wogóle firma dobra i przystępna cenowo.I jakość ma dobrą od lat ;-)

Z tego co do tej pory zdążyłam przeszukać, to wydaje mi się że będzie problem z dostaniem wody morskiej czy soli fizjologicznej w kropelkach - wszędzie tylko spray, albo ampułki pojedyncze. Do tej pory z wszystkich tych co przeglądnęłam to najbardziej opłaca się Otrivin baby Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie - tanie leki i suplementy diety lub zwykły roztwór soli fizjologicznej Gilbert NaCl 0.9%, 5ml, fizjologiczny roztwór soli, 100 ampułek - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
Niby ten drugi ma ciut większe stężenie, ale podejrzewam że nie robi to aż takiej różnicy. A w ogóle to dużo schodzi tej soli fizjologicznej/ wody morskiej? Faktycznie aplikowałyście ją codziennie nawet bez katarku?

Co do Ziajki to teraz tylko zauważyłam że ten krem ochronny to tylko nadaje się po kąpaniu i póki mrozu nie ma na dworze, bo zawiera wodę. Na zimę trzeba będzie się przerzucić na Nivea na każdą pogodę.
Ja kupiłam z Ziajki właśnie ten krem, maść pośladkową, płyn do kąpieli natłuszczający, oliwkę na wszelki wypadek.
A na później mam w planach krem z filtrem na lato, żel od I ząbka i zobaczymy co jeszcze ;-)

reklama
Te sole morskie do noska są wszystkie podobne, tylko chyba dla niemowlaka mają za duży "psik"..lepiej taką w ampułkach, jak będzie starsze to lepiej w sprayu. Teraz mam marimar i jest super, miałyśmy disnemar niebieską i ona ma chyba najmniejszy "psik"..bo sterimar i marimar..ogromny..Iga aż się zawsze wzdrygnie a co dopiero taki mały robaczek..

Do góry