reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Zakupoholiczki :P

tak jestem już w pełni przygotowana, jeszcze tylko w sierpniu będę pakować torbę do szpitala ale raczej większość rzeczy też już mam. Cieszę się że udało się już teraz zrobić remont pokoju i umeblować go bo coś czuję że za miesiąc to już nie miałabym siły. A swoją drogą zauważyłam że jak się jest w ciąży, to ludzie jacyś tacy milsi, i rzadziej odmawiają :-)
Np tą komodę Pan chciał mi zrobić na połowę sierpnia, a zrobił za 5 dni od zamówienia ;-)

reklama
miki gratuluję przygotowań. Ja niestety nie załapałam się na lovellę w promocji i liczę że może niedługo jeszcze raz zrobią. Mam ta zamiar w sierpniu zrobić pranie i prasowanie (super że mam maglownicę bo jakoś przeraża mnie prasowanie). Może nie wszystkiego ale chociaż części. Rzeczy takie jak pieluchy tetrowe i inne pierdołki będę zamawiać na allegro jak dostanę kasę. Łóżko bardzo fajne i jeszcze bardzo dobry pomysł z tą szufladą. Ja dostanę łóżeczko i nie mam pojęcia czy tam jest szuflada czy nie. Muszę umówić się ze szwagierką i obadać.
Powiedz mi jak może nie być termosów w paski. :wściekła/y:Łobuzy. Ja też mam zamiar taki kupić. Ta lampka też mi się podoba tylko że ja ciągle na wariackich papierach i nie wiem gdzie bym miała się urządzać:-(. Ale myślę że i tak też sprawię Maleństwu taką.

Co do ludzi to zapewne niektórzy się boją że ich myszy zjedzą. :rofl2:

Hehehe miki widze, ze juz jestes gotowa :D

MY juz mamy pelna wyprawke na rozmiary 56-68 wiec poki co nie kupuje juz ubranek. Pranie zaczne dopiero pod koniec lipca bo teraz sesja mnie goni wiec nie mam czasu na takie rzeczy - a szkoda, lepsze to od wkuwania na ostatnie egzaminy ;)
Wozek zamowiony, ma byc na dniach:
http://www.dymex.com.pl/wiki_summer.html numerek 16
No, moze firma nie znana i nie popularna ale wozeczek naprawde na zywo jest ciekawy i przede wszystkim stabilny, mocny a przy tym nie jest ciezki. No i cena niezla - 1020zl:>
Łóżeczko bedzie to:
http://allegro.pl/lozeczko-mis-z-szuflada-wzory-kolory-darland-i1635214286.html , ciemne szczebelki, motyw z misiem spiacym na ksiezycu lub z misiami na hustawce;)
Chcialam do tego pasujaca posciel, ale wyszlo jak wyszlo, moja mama zrobila zakupy za mnie:/ Ale przynajmniej w cenie dobrej. Okazalo sie ze niedaleko nas likwiduja DREWEX i ceny ubranek i poscieli (o ile znalazlo sie wtyke dobra) byly naprawde niskie
Tak wiec za 4 czesciowy komplet poscieli (poszewka na podusie, poszewka na kolderke, ochraniacze i baldachim) zaplacilam 40zl :>
Takie komplety mamy 3:
krolik (w rzeczywistosci kolory sie troche roznia ale na +, no i posciel jest slodka) http://www.drewex.com/asortyment_3-301,poszwa_i_poszewka_KROLIK.html
mis na chmurce (niebieska kratka, slodziutkie :) ) http://www.drewex.com/asortyment_3-352,posciel_MIS_NA_CHMURCE___AT140_i_AT141.html
i misiu taki inny :p (mmmm ) http://www.drewex.com/asortyment_3-333,poszwa_i_poszewka_MALY_MIS.html

jak juz ubiore lozeczko to pokaze wam zdjecia bo na tej stronce drewexu to tak dziwnie wygladaja te posciele:/

Jesli chodzi o rożkito mamy taki wlasnie jeden z drewexu, jak sie z niego wyjmie wkladke to jest bardzo mieciutki, i dwa inne, ale tez bardzo fajne, akurat zadnego nie kupowalismy bo wszystkie 3 dostalismy :)

Kocyki mamy 3 - roznej wielkosci i polarowe i akrylowe, wiec nie powonno byc problemu, reczniczki tez 3 wiec spokojnie wystarczy.

Musimy dokupic wanienke, taka najzwyklejsza duza ale z termometrem od razu. Taki termometr do czolka juz mamy. Z mebelkow narazie nie kupujemy nic bo mamy tylko jeden pokoik u tesciow i nam sie zwyczajnie nie zmiesci juz komoda. Za to wyrzucilam polowe moich rzeczy (maz tez) i zwolnilo sie kilka polek w szafach dla malej, jak sie juz przeprowadzimy do swojego domku w przyszlym roku to sie pomysli nad zakupem mebelkow do pokoju malej.

aaa no i bujaczek z FP http://allegro.pl/lezaczek-fisher-price-cudowna-planeta-t4145-hit-i1698946723.html

z rzeczy do szpitala mam na razie tylko koszule i odlozone rzeczy dla MAI, podklady, majtasy i inne kupie w jeden dzien jak pojade po sesji do miasta na ostateczne zakupy - juz wszystko mam spisane :D

ufff.... chyba o niczym nie zapomnialam :D

ja też byłam w ikei w sumie głównie po termos inie było :wściekła/y: ale kupiłąm jaśki za 2,5 i mi się lepiej śpi teraz i jakiś pierdułek trochę.

ja mam lampkę taką z ikei w kształcie gwiazdki, kiedyś w lumpku za 4 zł kupiłam :) fajne światło daje. Ja już bym chciała urządzać i prasować, sprzątać nawet i mieć chwile żeby odpocząć odstresować się i mentalnie przygotować.

Oj fajnie że juz niektore z Was maja prawie wszystko gotowe.My niestety bedziemy w sierpniu szykowac wszystko bo musimy pozbyc sie z dziewczynek pokoju łóżka piętrowego i dopiero jak zakończy się budowa domku na działce to to zostanie wyniesione i bede mogła wstawic tam lóżeczko i zrobic kącik dla synka.Pościel i kołderke i ochraniacz juz mam.Musimy jeszcze materac kupic.

miki gratuluję przygotowań. Ja niestety nie załapałam się na lovellę w promocji i liczę że może niedługo jeszcze raz zrobią.
Ja jeszcze wtedy kupiłam pampersy new born - bo w normalnej sprzedaży ich nie ma, i jak porównywałam z oryginalnymi pampersami to pampersy są troszkę grubsze i bardziej szorstkie, także wydaje mi się że te powinny być ok. Mam 2 paczki czyli 56szt i 43szt Pampersów 1.

Mam ta zamiar w sierpniu zrobić pranie i prasowanie (super że mam maglownicę bo jakoś przeraża mnie prasowanie).
Ja kupiłam sobie ostatnio rękawnik do prasowania - taka miniaturowa deska i do ubranek dziecięcych jest świetny, bo wszędzie bez problemu można dojechać żelazkiem

Rzeczy takie jak pieluchy tetrowe i inne pierdołki będę zamawiać na allegro jak dostanę kasę.
Ja też większość zamawiałam na allegro - w sumie u 4 sprzedawców zrobiłam całą wyprawkę, a ceny na allegro z tym co jest w sklepie są nieporównywalnie niższe, np wanienka kosztuje u nas 54zł, a ja zapłaciłam 16zł :-D

Powiedz mi jak może nie być termosów w paski. :wściekła/y:Łobuzy.
No ja też byłam niemile zaskoczona, ale nawet dorwałam kogoś z obsługi i Pani wielkie oczy zrobiła o jaki termos mi chodzi, bo nie kojarzy w ogóle. A byłam we Wrocławiu - także jeżeli tam się wybierasz to od razu sobie odpuść.

Mononoke ja na szczęście po sesji i obronie, także miałam czas na wszystko, bo wcześniej to też nie było głowy do wyprawki, a jak się już wzięłam to w 2 tygodnie wszystko załatwiłam :)
Bardzo fajne łóżeczko i tą pościel też Ci się taniutko udało kupić.
Z mebelkow narazie nie kupujemy nic bo mamy tylko jeden pokoik u tesciow i nam sie zwyczajnie nie zmiesci juz komoda. Za to wyrzucilam polowe moich rzeczy (maz tez) i zwolnilo sie kilka polek w szafach dla malej.
My na razie też w jednym pokoju jesteśmy, na szczęście jest na tyle duży że jak wyniosłam jeden fotel to miejsca spokojnie wystarczyło na łóżeczko i komodę. A przy okazji remontu też zrobiłam porządki w szafkach, ale i tak byłoby za mało miejsca na rzeczy Emilka. W ogóle to się zdziwiłam że aż tyle tego wszystkiego jest... Mój B mówi: on już teraz potrzebuje więcej miejsca niż ja :)

ja też byłam w ikei w sumie głównie po termos inie było :wściekła/y: ale kupiłąm jaśki za 2,5 i mi się lepiej śpi teraz i jakiś pierdułek trochę.

ja mam lampkę taką z ikei w kształcie gwiazdki, kiedyś w lumpku za 4 zł kupiłam :) fajne światło daje. Ja już bym chciała urządzać i prasować, sprzątać nawet i mieć chwile żeby odpocząć odstresować się i mentalnie przygotować.
Jak byliśmy w tej Ikei to taka ulewa była, że zanim od samochodu do wejścia doszliśmy to cali mokrzy byliśmy... I zakupy takie na szybkiego bo tylko po drodze się zatrzymaliśmy, ale pierdółek mają dużo fajnych i tanich, także wybiorę się jeszcze kiedyś na większe zakupy.
A jak ustawialiśmy mebelki, i mąż przykręcał te wieszaczki, to pyta czy coś jeszcze nad tym łóżeczkiem będzie - a ja mówię że lampka księżyc, on: a gdzie jest? - w Ikei :-D
Ja też bym bardzo chciała już to wszystko robić ale myślę że jeszcze trochę za wcześnie, tzn że ubranka mogłyby się jeszcze trochę skurzyć itd...

Ostatnia edycja:
Widze ze niektore z Was to juz tylko na porod czekaja :-)
Ja wlasnie dzisiaj skonczylam pranie wszyskiego co dla malej kupilismy. Od pokrowca do materaca po reczniki, pieluchy i ciuszki. Nie prasuje tego jeszcze bo jak przyjdzie szafa malej to wtedy upiore to wszystko jeszcze raz i wtedy poprasuje i poukladam.
My tez juz wiekszosc mamy ale swoja liste z zakupami bede jeszcze w tym tygodniu przechodzic zeby sprawdzic co i kiedy trzeba kupic.

ja większość wyprawki kupowałam u tego użytkownika
Informacje o Użytkowniku r_p77 - Aukcje internetowe Allegro
niektóre były taniej u tego - ale sprzedawca nie spieszy się z wysyłką
Informacje o Użytkowniku 123baby_pl - Aukcje internetowe Allegro
wypełnienie, pościel i materiał u Pani
Informacje o Użytkowniku margherita16 - Aukcje internetowe Allegro
Wysłała mi inny kolor kołderki i poduszki niż chciałam i w rewanżu zwróciła mi 20zł :szok:
Kocyk, pieluchy, butelke avent - potrzebowałam do laktatora u
Informacje o Użytkowniku wasal83 - Aukcje internetowe Allegro

reklama
My też już większość rzeczy z listy mamy. Z takich większych rzeczy brakuje mi tylko łóżeczka i materaca ale to kupimy jak wrócimy z nad morza, a reszta to jakieś drobiazki, smoczek, pampersy, kosmetyki - planuję zakupić ziajkę - miki czy ziajka ma delikatny zapach?? Inne kosmetyki wydają mi się bardzo intensywne w zapachu, no i "apteczne" rzeczy ale to zamówię u nas w kwiatach polskich przez neta i odbiorę by nie stać w kolejce. Do szpitala mam narazie tylko 1 koszulę :-p ale myślę że i to kupię po powrocie.
Ubranka skompletowałam w rozmiarze 56-68, tych ostanich muszę troszkę dokupić bo kupiłam po 2-3 sztuki z tego rozmiaru tak na wszelki wypadek. Najwięcej mam rozmiaru 62. Pościel kupiłam na allegro HAFTY APLIKACJE POŚCIEL 6el-120x90 (P+W) DARLAND (1683800494) - Aukcje internetowe Allegro - osiołek i miś w kremie, narazie jedną zmianę drugą kupię po porodzie jak bedzie wiadomo czy chłopiec czy dziewczynka a mamy już w sklepie upatrzone dla jednej i drugiej opcji. Rożek mam nie usztywniany, ale czytam że macie kupione wiecej niż 1 to i może ja dokupię. Wanienkę kupiliśmy z termometrem i odpływem, 3 ręczniki z czego 2 z kapturkiem, jeden tradycyjny. Kocyki mam 2: polarowo-bawełniany i akrylowy grubszy do wózka. 15 pieluch tetrowych i 5 flanelowych. Zastanawiam się też nad kupnem laktatora aventu, ale chyba zrobię to dopiero po porodzie.
Przejrzę jeszcze moją listę by się upewnić że niczego nie pominęłam :-)

Do góry