reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Zakupoholiczki :P

A dziś właśnie u nas CH jest noc wyprzedaży i w smyku ceny zadowalające, miałam jechać, ale chyba zrezygnuję ...
Dziękuję za zamieszczenie informacji!! :-)
ale tu chyba chodzi o firme Smyk która produkuje ubrania a nie o nazwę sklepu. bo oni sami nie produkują ubrań.
ja przebrałam ciuchy po Zuzi i okazuje się że brakuje mi tylko pare body rozpinanych i jakiś kombinezon cienszy na jesień bo zimowy mam :) a kusi kusi :)

Ostatnia edycja:
reklama
No! stówka za pluszaka to troche dużo, ale gdyby się ktoś pytał co kupić moje Zosi to mam pomysł ha ha ha :)

Ta ,ciekawe jak zobaczy cenę jaką będzie mieć minkę;-)
Ja to do prezentów będę mówić by po paczce pieluch mi kupili bo to idzie później jak woda

tez to słyszę od znajomych, że pieluchy, pieluchy, pieluchy......

Ja też już nieraz słyszałam że w związku z tym że już praktycznie wszystko mam dla dziecka to chyba tylko pampersy mi się przydadzą :)

Co do rożka to ja też kupiłam usztywniany i nie, ale coś mi się wydaje że z tej wkładki usztywniającej to za wiele korzystać nie będziemy bo strasznie szeroko mi na ręce jak ona jest włożona. A te otulacze to średnio mi się podobają - takie kocyki z rzepami, tylko dużo droższe, no i w ogóle takie cienkie przez co mnie nie przekonują.
Ja kupiłam 1 kocyk z mikrofibry z firmy bobas, 1 z mikrofibry 140x190 żeby złożyć na kilka razy i przykryć w chłodniejsze dni i 1 polarowy w którym zrobię dziurki na pasy i będzie do fotelika. I jeszcze dostałam ostatnio od znajomego taki śliczny akrylowy - więc kocyków mamy aż nad stan :-D
Większość przyborów (cążki, szczoteczka i inne) i akcesoria do karmienia mamy z TT.
Zaopatrzyłam się w 15 pieluch tetrowych, 3 tetrowe kolorowe, i w sumie 7 flanelowych i 1 flanelowa z ceratką.
Zrezygnowałam z karuzeli nad łóżeczkiem a kupiłam misia z pozytywką w zamian tego.
Na razie mam 2 nowe komplety pościeli i 1 który dostałam od szwagierki.
Kosmetyki kupiłam z Ziajki, Alantan do pupy, Maltan do brodawek - będę hartować z miesiąc przed porodem, termometr z miękką końcówką, kupiłam też wodę morską w spray`u ale chyba nic z tego nie będzie bo te dawki z niej są spore i nawet mnie to drażni jak sobie do nosa psiknęłam a nie dopiero taką małą dzidzię, więc chyba kupię jeszcze sól fizjologiczną w ampułkach.
Laktator dostałam też od szwagierki Aventa, praktycznie nowy.
Poluję jeszcze tylko na monitor oddechu angelcare i w sierpniu jak już będę w domu muszę uszyć baldachim, falbankę maskującą, ochraniacz do łóżeczka i torbę na zabawki.
Łóżeczko mamy Klupś Radek VII - to z rzeźbionymi gwiazdkami i księżycem, mąż dorobił mi szufladę pod spodem. Komodę też już mam - 3 głębokie szuflady, na niej będzie stał przewijak usztywniany żeby w razie czego położyć na łóżeczko.
Ubranek mamy już chyba wystarczająco...
Jedyne co chyba jeszcze dokupię to podkłady poporodowe bo ja zaopatrzyłam się tylko w 1 paczkę na razie, bo myślałam że później to już podpaski zwykłe tylko te większe, ale dokupię jeszcze chociaż 1 paczkę. Majtek tych jednorazowych dostałam 2 paczki - jedną od szwagierki, drugą od kuzynki - obie mówią że nie używały, zobaczymy jak będzie u nas...

No to chyba tyle by było w skrócie o moich zakupach, aha jeszcze w czerwcu kupiłam w biedronce lovele jak była na promocji, 2 mleczka do prania, i 1 proszek do białego.
W sierpniu tylko pranie, prasowanie i układanie...

Aha byłam w niedzielę w Ikei, niestety nie ma tych termosów w paski :(
Kupiłam lampkę księżyc nad łóżeczko, wieszaki dziecięce, komplet 3 miseczek, i śliniaczek gumowy z kubeczkiem, miseczką i łyżeczką.

W tesco widziałam ostatnio super grzechotki - takie pluszowe zapinane na rzepkę na rączkę, z główką hipcia, po 10zł - żałuję teraz że nie kupiłam, a nie zapowiada się że znowu będę w tesco :(
Pokażę wam jeszcze zdjęcie kącika Emilka na chwilę obecną

Załączniki

• CIMG1015.jpg
    CIMG1015.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 75
Ostatnia edycja:
miki
to ty już gotowa jestes :)
ja tez mam misia z pozytywką i w ramach przyzwyczajenia małej puszczam jej wieczorami przy brzuchu, uspokaja sie jak gra muzyczka a jak tlyko skończy grać miś to kopie odrazu.

reklama
Do góry