tez to słyszę od znajomych, że pieluchy, pieluchy, pieluchy......
Ja też już nieraz słyszałam że w związku z tym że już praktycznie wszystko mam dla dziecka to chyba tylko pampersy mi się przydadzą
Co do rożka to ja też kupiłam usztywniany i nie, ale coś mi się wydaje że z tej wkładki usztywniającej to za wiele korzystać nie będziemy bo strasznie szeroko mi na ręce jak ona jest włożona. A te otulacze to średnio mi się podobają - takie kocyki z rzepami, tylko dużo droższe, no i w ogóle takie cienkie przez co mnie nie przekonują.
Ja kupiłam 1 kocyk z mikrofibry z firmy bobas, 1 z mikrofibry 140x190 żeby złożyć na kilka razy i przykryć w chłodniejsze dni i 1 polarowy w którym zrobię dziurki na pasy i będzie do fotelika. I jeszcze dostałam ostatnio od znajomego taki śliczny akrylowy - więc kocyków mamy aż nad stan

Większość przyborów (cążki, szczoteczka i inne) i akcesoria do karmienia mamy z TT.
Zaopatrzyłam się w 15 pieluch tetrowych, 3 tetrowe kolorowe, i w sumie 7 flanelowych i 1 flanelowa z ceratką.
Zrezygnowałam z karuzeli nad łóżeczkiem a kupiłam misia z pozytywką w zamian tego.
Na razie mam 2 nowe komplety pościeli i 1 który dostałam od szwagierki.
Kosmetyki kupiłam z Ziajki, Alantan do pupy, Maltan do brodawek - będę hartować z miesiąc przed porodem, termometr z miękką końcówką, kupiłam też wodę morską w spray`u ale chyba nic z tego nie będzie bo te dawki z niej są spore i nawet mnie to drażni jak sobie do nosa psiknęłam a nie dopiero taką małą dzidzię, więc chyba kupię jeszcze sól fizjologiczną w ampułkach.
Laktator dostałam też od szwagierki Aventa, praktycznie nowy.
Poluję jeszcze tylko na monitor oddechu angelcare i w sierpniu jak już będę w domu muszę uszyć baldachim, falbankę maskującą, ochraniacz do łóżeczka i torbę na zabawki.
Łóżeczko mamy Klupś Radek VII - to z rzeźbionymi gwiazdkami i księżycem, mąż dorobił mi szufladę pod spodem. Komodę też już mam - 3 głębokie szuflady, na niej będzie stał przewijak usztywniany żeby w razie czego położyć na łóżeczko.
Ubranek mamy już chyba wystarczająco...
Jedyne co chyba jeszcze dokupię to podkłady poporodowe bo ja zaopatrzyłam się tylko w 1 paczkę na razie, bo myślałam że później to już podpaski zwykłe tylko te większe, ale dokupię jeszcze chociaż 1 paczkę. Majtek tych jednorazowych dostałam 2 paczki - jedną od szwagierki, drugą od kuzynki - obie mówią że nie używały, zobaczymy jak będzie u nas...
No to chyba tyle by było w skrócie o moich zakupach, aha jeszcze w czerwcu kupiłam w biedronce lovele jak była na promocji, 2 mleczka do prania, i 1 proszek do białego.
W sierpniu tylko pranie, prasowanie i układanie...
Aha byłam w niedzielę w Ikei, niestety nie ma tych termosów w paski
Kupiłam lampkę księżyc nad łóżeczko, wieszaki dziecięce, komplet 3 miseczek, i śliniaczek gumowy z kubeczkiem, miseczką i łyżeczką.
W tesco widziałam ostatnio super grzechotki - takie pluszowe zapinane na rzepkę na rączkę, z główką hipcia, po 10zł - żałuję teraz że nie kupiłam, a nie zapowiada się że znowu będę w tesco

Pokażę wam jeszcze zdjęcie kącika Emilka na chwilę obecną