reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Wołomina

Hej
Brejko nie nie, jeszcze nie rodzę....Miałam dziś ostatnią wizytę, pogadaliśmy sobie ze Zdunem, na luzaku, Lenka waży3100, powiedział,że mogę na niego liczyć podczas porodu i mam do niego dzwonić, w ogóle stwierdził,że skurcze porodowe cholernie bolą i żeby się na to nastawić :angry:
Te seanse kinowe to chyba w Wawce bo nie w kinie kultura:-D
Co do żłoba to nie wiem, ale przedszkole to ponoć na Polnej najlepsze, ale na to masz jeszcze czas...
Co do szkoły to piątkę polecam , bo tam pracuję hi hi...
A nie lepiej wziąć opiekunkę w Wołominie to chyba trochę niższe stawki niż w Warszawie?

reklama
Jestem, jestem, ale że zaczęłam swoją edukację toooooooo nie zawsze jestem na necie :-)

U nas kawaler gaworzy na całego, śpi, je i jak na razie od 2tyg przesypia nocki od 20-21 do 6-7 :-)

Celka to masz fajnie z tymi nockami.. młody w nocy mógłby jeść na okrągło :)
Brejka dawno mnie nie było, bo w zeszłym tygodniu miałam armagedon w domu... Niki poszła w poniedziałek do przedszkola i zwymiotowała - okazało się, że się zatruła i przez cały tydzień miała rozwolnienie... najdłużej co godzinę, w dzień i w nocy, latała do łazienki.. także z młodym na ręku i z małą w toalecie.. w dodatku przez cały dzień sama .. myślałam, że ducha wyzionę.. dzisiaj poszła do przedszkola i mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze...
poza tym w nocy młody mógłby jeść co 2 godziny i od 12 - 1 do 3 - 4 nie spał.. także wyglądam jak swój własny cień.. tylko trochę gruby hihihi ;)
Pasek fajnie, że jesteście już w domku.. i teraz nie możesz narzekać na brak zajęcia...

Witam wszystkie dziewczyny. Muszę się pochwalić, że 3.09 przyszła na swiat moja mała córeczka Maja. Urodzona w Wołominie sn. Ciężko było, ale dałysmy radę. Teraz uczymy się być ze sobą w domku. Czytam wasze opowieści na bieżąco i notuje wszyskie dobre rady :)

Renia_B GRATULACJE!!!

Dziewczyny drogie, nie pisalam, bo nie mialam netu przez pare dni:(
I musze powiedziec, ze Zuzia moglaby byc na cycku non stop kolor, wiec nie mam czasu na nic...ale nocki niesa najgorsze, przesypia tak 3-4 godzinki ciurkiem, a wczoraj to nawet ponad 5:) Bylam w szoku...dzisiaj wyspana jestem, ze ulala:)

Prezy sie i podobno jest za mala, aby cos jej podac, a mi serce sie kraje, jak wiedze, jak ona cierpni, aby baczka puscic:)

Zmykam, bo obowiazki wzywaja:)

Caluje:)

Celka TY szczesciaro! Ja marze, aby nas kolki ominely, a w nocy moge sie budzic do malej:) Nie wiedzialam, ze dziecko moze tak spac:)
Brejka, chetnie bede sie umawiala na seanse z malymi do kina, mozemy podskoczyc do Wawy:) Tylko, jeszcze niech troszke podrosnie:)

Renia_b gratulacje

Jeszcze troszke i Wasze dzieciaki będą nocki przesypiały :D :D :D

Buźiaki dla Zuzi, Kubusia, Lenki i Laury, Roksanki :)

Cześć Dziewczyny

Czytam Was ponieważ w grudniu też będę mamą. Niestety nie mam czasu aktywnie uczestniczyć ale dowiedziałam się wielu rzeczy, które będą dla mnie pożyteczne.
Chcę się odwdzięczyć.
Znajomy w tydzień zwalczył kolkę u swoich bliźniaczek, dzięki radzie lekarki przeciwnej leczeniu dzieci antybiotykami i zwolenniczce homeopatii - co u jego 3 dzieci działa.
W aptece w Centrum Targówek za 28zł są do kupienia rurki, które pomagają nawet maluszkowi na odgazowanie. Pomagają doraźnie ale tez wspomagają zwieracze, żeby zaczęły pracować.

Mam nadzieję, że taka wiedza się przyda:)
Pozdrawiam

Bestia witamy i dziękujemy za radę, ja też o tym słyszałam ale boje się tego wypróbować :)

Pasek a kto Ci powiedział że Zuzia jest za mała na te kropelki na wzdęcia? Mojej w szpitalu podawali jak miała 3 dni Espumisan a ja sobie kupiłam do domu ten bobotic, a teraz mama przysłała mi Sab Simplex. To fajnie, to będziemy raze jeździły :) A może jeszcze któraś z dziewczyn się dołączy :)

Celka i jak Ci idzie w szkole no i czy się podoba :)?

Duralex oj to miałaś stresy współczuję. A co do spania to zazdroszczę Ci tych pobudek bo mojej nie wiem co się stało ale od kilku dni wstaje o 5 rano i nie chce się jej spać aż do 10, wtedy drzemka 30 min i dopiero o 15 zasypia na 3 godziny. A jeszcze wczoraj w nocy brzuszek ją bolał bo głupia matka zjadła gołąbka, także też wyglądam jak wrak człowieka. A jeszcze wczoraj wkurzyłam się na maxa, w dzień nic nie odespałam i myślałam że z małą położę się po kąpieli a tu teściowie przyjechali o 20, i mało tego teść był zmęczony i się położył na moim miejscu spać. Mój M pojechał ze szwagrem kupić motor a ja zostałam z teściową. No i mała po kąpieli miała iśc spać a ta do niej w gadkę i ją zagaduje a ona nie chce usnąć w końcu przed 22 wzieła ją na ręce ( czego ja nie robię żeby uczyła się zasypiać sama ) i ją ululała.Ja wściekła jak cholera. W końcu pojechali do domu, mała obudziła się o 23 nakarmiłam ją przewinęłam no i mówię do M że idę spać i on ma z nią posiedzieć aż zaśnie. No i rano mi powiedział że ona przez ten wieczór tak się rozbiła w spaniu że 2 godziny próbował ją uśpić w łóżeczku, na rękach i nawet wózek poszedł w ruch. I dobrze może w końcu powie swojej mamusi że jej bez przerwy na rękach nie trezba nosić bo ja mam już dość w kółko gadać to samo. Ale się wyżaliłam :D

Rania gratulacje :)!!!!

reklama
Brejko, jak na razie prócz kilku wykładowców-przymulaczy fajnie :-) :-) Dopiero jestem po 2 dniach zajęć więc ciężko jeszcze powiedzieć czy dam radę ;-) ale myśle, że może nie będzie tak źle :-)
Nonono do kina sie wybieracie? Ja zanim się ze swoim ogarnę to troszkę trwa, więc ja wybieram krótszy wypad ;-)

Nie ma to jak ululać nosząc i bujając ;-) Tylko ona jest mądra ;-) bo ona ponosi jeden wieczór, niech i nawet ulula, ale na drugi dzień tu juz Ty bądź mąż będziecie się nią zajmować cały czas i to Wam będą ręce odpadać ;-) A dziecko samo ma umieć zasypiać.

Do góry