reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Wołomina

reklama
Moje gratulacje!!!! Już nie mogę się doczekać kiedy i ja dołączę do grona szczęśliwych mam

f2w33e3k7obu2ol2.png

Brejko- podziwiam cię,że mimo małej masz czas na odpisywanie...
No Zduna chciałabym "wynająć" ale w ogóle czy jest taka możliwość?!!?Przecież to nie położna, na kasie pewnie aż tak mu nie zależy...zresztą jak go o to zapytać, niezręcznie jakoś, na razie wszystko wskazuje na poród sn, no bo na cc to bym sie umówiła do niego na dyżur, no nic pogadam z nim 04. 09 bo wtedy mam wizytę, może umówię się na wywoływanie, choć słyszałam ,że to trudniejszy rodzaj porodu, co urlopu to wiem ,że był w lipcu, ale wiesz może i we wrześniu wyskoczyć...ehhhh tyle rozterek mam
Co do tych sal to się chyba zdecyduję, miałaś tę mniejszą do porodu czy większą?Po porodzie też lepiej mieć święty spokój, ja bym zareagowała jakby rodzinne pielgrzymki się kręciły po pokoju, ja nie zamieżam zapraszać nikogo do szpitala, to samo do 2 tyg. po porodzie -tylko ja, Lenka i mąż- uczymy się siebie, rodzinne wizyty rozsądnie- potem.A powiedz mi jak położne?Chodziliśmy do M.Olszewskiej do szkoły rodz. ja nawet chciałam ją wynająć, ale mojemu mężowi działa na nerwy izrezygnowaliśmy, zresztą słyszałam ,że wszystkie są tam ok.

MOnia ja odpisuję kiedy mała śpi i jak ja nie śpię :) Co do wynajęcia lekarza to jest taka możliwość ale kosztowna, dokładnie nie wiem ile. Co do zduna i kasy to nie wiem czt mu nie zależy bo od czerwca podniósł stawki za wizytę :/ Oj wywoływania to ja bym nie chciała bo dają odrazu oxy a ja po oxy umierałam z bólu :/ Ja sale miałam mniejszą chyba, za 300 zł. Położne jak u mnie była mam z moim M to chodziły i mówiły że tylko jedna osoba a u tamtej to ;pielgrzymki były i nikt nie reagował :/ Ja też nie chciałam i nie miałam wizyt w szpitalu, byłą tylko moja mama bo ja ze wzg na ciężki poród nie miałam siły przez pierwsze kilka dni małą się zajmować i mi pomagała bo M to pępkowe robił a później odchorowywał :D Położne są fajne i są wredne, zależy od zmiany no i co zmiana była to co innego mi mówiły na temat karmienia małej :/

Mała się obudziła, kończę :)

PASKU GRATULUJĘ WITAJ ZUZIU :)
MONIA KIEDYŚ w Wołominie brało się jeden komplecik ubranek i po porodzie zostawało w szpitalu a teraz (przynajmniej było tak w styczniu jak rodziłam dziewczynki) nic nie trzba zostawiać ale ubranka trzeba mieć swoje i samemy przebierać .Jeszcze dwa lata temu zabierali co wieczór do kąpania w wtedy przebierali, ważyli, teraz nie kąpią i nie ważą i samemu przemywa się dziecko chusteczkami i przebiera.ja z najstarszym byłam 3 tyg ciekawe czy tyle by go nie kąpali :D

Witam,
Pasek OGROMNE GRATULACJE!!!! i szybko do nas wracaj :)
Monia.gryc witamy, do szpitala zabierasz własne rzeczy, możesz też zostawić jeden komplet ubranek w szpitalu, ale nie musisz... Kuba jak się urodził i go badali to położna od razu zapytała, czy mamy własne ubranka i w nie ubrali młodego. Jak ja rodziłam to wszystkie sale pojedyncze na położnictwie były zajęte, zwolniły się chyba ostatniego dnia mojego pobytu. Też byłam nastawiona, że wezmę jedynkę, ale się okazało, że przynajmniej w tej, którą oglądałam nie ma oddzielnej łazienki, a mi głównie na łazience zależało dlatego zrezygnowałam :).
Brejka jak tam Lenka... ?

dzięki dziewczyny za odpowiedź. Majko ja jestem tuż po szkole rodz. i dostaliśmy taki spis co mamy zabrać do szpitala i tam jest właśnie jedno ubranko a resztę zapewnia szpital ale ja zrobię tak jak piszecie wezmę swoje kompleciki(jeszcze doradźcie ile) a z tym ,że nie kąpią to też położna mówiła, no ale faktycznie jak ktoś leży ok. tygodnia?
Duralex mam nadzieję,że sale będą wolne, jak oglądaliśmy porodówkę w niedzielę to były ze dwie wolne, chyba ich sporo jest?
Brejko a ztym wynajęciem dr to znasz kogoś kto tak zrobił, czy to tylko taka plotka, bo jakoś mi się nie wydaje co by "Zdun był do wynajęcia"-(FAJNIE BRZMI) i leciał z Wawki np o 5 rano do mnie na poród.

Monia z tym wynajęciem to mi się tylko tak wydaje że można no ale nie wiem, nie słyszałam o tym :( co do ubranek to weź po kilka sztuk, mi M i tak dowoził bo wziełam za małe :) No właśnie ja leźałam 5 dni i kazali myć chusteczkami a te chusteczki to tylko mażą a nie myją :/

Duralex, mała jest straszną terrorystką. w dzień śpi po pół godziny i się budzi i płacze marudzi, a w nocy to samo tylko co godzinę. Ma kolki, dajemy jej kropelki i później jak robi bączka to się budzi i nie ma spania :/ Jestem wykończona. Mam nadzieję że Ty nie masz takich problemów z Kubusiem.

reklama
Do góry